Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

-Όταν η Ντόρα, ο Δημήτρης και ο Αντώνης χάνουν τον ηγέτη τους

Εάν ο Παπανδρέου αποδειχθεί στοιχειωδώς επαρκής (στοιχειωδώς λέμε, όχι σπουδαία πράγματα) η Ν.Δ. θα κάνει πολύ, πάρα πολύ καιρό να σηκώσει κεφάλι. Ο λόγος είναι απλός. Δεν διαθέτει το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Έχει από καιρό ξεμείνει από αξιόλογα αποθέματα.

Η δήθεν ηγετική ομάδα της δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά ασήμαντων ανθρώπων που πέρασαν δέκα χρόνια προσκυνώντας και εξυμνώντας το πολιτικό μεγαλείο του μνημειωδώς ανίκανου Καραμανλή. Κάποιοι από αυτούς το πιστεύανε. Κάποιοι άλλοι το κάνανε από ιδιοτελή σκοπιμότητα. Οι επί μέρους λόγοι είναι τελείως αδιάφοροι. Διότι οι μεν είναι πνευματικά ανεπαρκείς. Και οι δε μικροπρεπείς και μίζερα ιδιοτελείς. Όλοι τους δηλαδή απολύτως ακατάλληλοι για να ηγηθούν σε μια πορεία ανασυγκρότησης. Που πρώτα και πάνω από όλα απαιτεί ήθος, γενναιότητα, ειλικρίνεια και καθαρή σκέψη. Και αυτοσεβασμό. Κυρίως αυτοσεβασμό.

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί την στιγμή αυτή να βοηθήσει την βαθειά ταπεινωμένη συντηρητική παράταξη είναι η απέραντη υποκρισία της Ντόρας, η βγαλμένη από την ναφθαλίνη εθνικοηθικολογική ανοησία του Σαμαρά, η απύθμενη ναρκισσιστική βλακεία του Αβραμόπουλου και τα κούφια επικοινωνιακά τεχνάσματα του Σπηλιωτόπουλου. Του ανθρώπου που πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα να αδειάσει τον εαυτό του από κάθε περιεχόμενο για να μπορεί να περιφέρεται στα κανάλια μόνο με το φανταχτερό του περιτύλιγμα. Ως νεφελώδης και απροσδιόριστη χαυνωτική ηδονή για τις αποβλακωμένες μάζες. Είναι κρίμα. Γιατί ο τόπος χρειάζεται την Νέα Δημοκρατία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακουστούν φωνές που θα καλούν σε ενότητα. Θα υπάρξουν επικλήσεις για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή συγκρούσεων εν όψει μιας ιερής παραταξιακής σκοπιμότητας. Ο μόνος σκοπός που θα εξυπηρετούν θα είναι η παρασιτική επιβίωση των θλιβερών επιγόνων. Και ασφαλώς η ολοκλήρωση της ήδη προχωρημένης αποσύνθεσης. Υπό τις συνθήκες αυτές μόνον η διάσπαση του χώρου μπορεί να κινητοποιήσει τις λιγοστές κρυμμένες υγιείς δυνάμεις και να προσελκύσει νέα και άφθαρτα μέλη από την κοινωνία. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Μετά την ανάδειξη της "νέας ηγεσίας" και την επαναφορά της υποκριτικής παραταξιακής νομιμοφροσύνης, -εν όψει της επιστροφής στην εξουσία που θα επίκειται δήθεν από στιγμή σε στιγμή-, κάθε αιρετική φωνή θα παρουσιάζεται ως προδοσία.

Διαθέτουν κάποιοι την γενναιότητα;

buzz it!