Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2008

-Μελαγχολικές συγκρίσεις

«Οπως ακριβώς η δύναμη του Internet είναι το χάος, έτσι και η δύναμη της ελευθερίας μας εξαρτάται από το χάος, την κακοφωνία και τον ελεύθερο λόγο τον οποίο προστατεύει η Πρώτη Συνταγματική Tροπολογία»

Από απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Φιλαδέλφειας σε υπόθεση σχετική με τον περιορισμό της ελευθερίας στο Ιντερνετ.

Ο λόγος είναι σχεδόν ποιητικός. Διότι, βλέπετε, στις σοβαρές χώρες, οι ανώτατοι (εν προκειμένω οι ανώτατοι είναι δικαστές - αλλά θα μπορούσε να είναι και κάθε λογής "ανώτατοι") τιμούν τον ρόλο τους και μιλούν όπως αρμόζει στο διευρυμένο πλαίσιο που οριοθετείται από το αξίωμα τους.

Υπό την έννοια αυτή κάνουν σοβαρές και, καμιά φορά, αφηρημένες σταθμίσεις αξιών, πριν απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέτουν οι εντολείς τους. Όπως π.χ. τι αξίζει περισσότερο της προσοχής και προστασίας μας. Η τιμή και η υπόληψη ενός άτυχου πολίτη, που περιστασιακά θα πέσει θύμα κάποιων κακόβουλων συκοφαντών, ή το ελεύθερο φρόνημα μιας ολόκληρης κοινωνίας που τελικά είναι αυτό που γεννά και παράγει και προάγει.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: