Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

-Για όποιον θέλει να ξέρει που πήγαν τα λεφτά


Που πήγαν τα λεφτά; Ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο μέρος, μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς, πήγε εκεί που γράφουν τα σημερινά "ΝΕΑ". Εξ ου και δύσκολα θα επιστρέψουν.

-

Για κάθε λογαριασμό που θα ανοίγει από δω και πέρα πολλαπλασιάστε επί πέντε, (για να βγάλετε τον τζίρο της εταιρείας, μια και το ποσοστό του γιατρού είναι πάνω κάτω 20%), διαιρέστε δια του τέσσερα, (για να έχετε μια καλή εικόνα της πραγματικής τιμής σε πολιτισμένες χώρες, αφού και οι γάτες στα κεραμίδια ξέρουν ότι το υλικό είναι τουλάχιστον κατά 400% υπερτιμολογημένο) και αφαιρέστε το δεύτερο γινόμενο από το πρώτο για να δείτε τι έχασε το δημόσιο.

-

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 31 Χ 5 = 150 και 150:4=32,5 και 150-32,5=117,5 εκ.

-

Βάλτε και μια μικρή προσαύξηση 10 έως 20%. Γιατί δεν θα τα έβαζε όλα στην πάντα ο λαμπρός επιστήμων, (αλλά πρώτα και πάνω από όλα άνθρωπος). Όλο και κάποιο παλιόσπιτο, κάποιο μικρό εξοχικό, κανένα φουλ εξτρά με δερμάτινα καθίσματα θα αγόρασε όλο αυτό το διάστημα. Βάλτε λοιπόν την προσαύξηση, στρογγυλοποιείστε προς τα πάνω και διαγράψτε σεμνά και ταπεινά 140 με 150 εκ. € υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Προσθέστε και άλλους δέκα πάνω κάτω ίδιους επιστήμονες και νάτο το πρώτο δισεκατομμύριο. Σαν αυτό που θα περισσέψουμε από τις περικοπές στις συντάξεις στα γεροντάκια, που λέει και ο Πρετεντέρης. Λίγη υπομονή να έχει κανείς και βρίσκει εύκολα και τα υπόλοιπα μέχρι τα 300.

-

Θα μου πείτε, μεμονωμένο περιστατικό. Βεβαίως. Αφού βγήκε και η συνδικαλιστική εκπροσώπηση της συμπαθούς τάξεως και είπε ότι δεν πρέπει να δυσφημείται ο ιατρικός κόσμος και ότι κάποιοι ελάχιστοι ασυνείδητοι δεν πρέπει να γίνονται αφορμή για να χαρακτηρίζονται άδικα χιλιάδες τίμιοι και συνειδητοί επαγγελματίες που καθημερινά αγωνίζονται στις επάλξεις του ΕΣΥ και μπλα μπλα μπλα μπλα. Συνήθης λευκός θόρυβος. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι απευθύνονται σε αδιάφορο και αφελές ακροατήριο. Και τ' αρπάζουν σχεδόν όλοι. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Πιστεύουν μάλιστα ότι είναι και δικαίωμα τους.

-

Τώρα θα μου πείτε: Και τι σχέση έχει με όλα αυτά η άνωθεν εικονιζόμενη χρυσή εφεδρεία του έθνους; Αυτός ο σοφός Νέστωρ, που στα τραπέζια έμορφα ομιλεί και που περιμένει την ευλογημένη ώρα που ο αγανακτισμένος λαός θα διώξει τους άτιμους πολιτικούς του κατεστημένου και θα καλέσει τις άφθαρτες δυνάμεις της λογικής και της βαθιάς σύνεσης, για να βγάλουν την πατρίδα από τα τραγικά της αδιέξοδα;

-

Έχει και παραέχει. Γιατί, ξέρετε, το δημόσιο δεν το ληστεύουν νύχτα Ρουμάνοι κακοποιοί με "τοκάρεφ", μαύρες μάσκες, εργαλεία ριφιφί και παράτολμους σάλτους από ταράτσες και μπαλκόνια. Αντίθετα. Οι καταχραστές του κοινού μας πλούτου φορούν ακριβά κουστούμια και γραβάτες και συνήθως εισπράττουν την λεία τους μέρα μεσημέρι σε καλογραμμένες επιταγές πολλών μηδενικών. Που φέρουν τις στρογγυλές σφραγίδες με το εθνόσημο και κατατίθενται σε νομιμότατους λογαριασμούς εξίσου νόμιμων τραπεζών. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζονται νόμοι και προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

-

Και αν πάμε λιγάκι πίσω, τότε που ο αξιότιμος κύριος της φωτογραφίας έδινε πολιτικές μάχες ζωής και θανάτου με τα πιράνχας του ΕΣΥ, -όπως όλοι τους άλλωστε, ας μην αδικούμε τους προηγούμενους και τους επόμενους, γιατί όλοι υπήρξαν τίμιοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος-, θα διαβάσουμε στο ΦΕΚ 256/2-11-2001:



Θαυμαστό και ιδιαίτερα σαφές. Μέσα σε δύο εβδομάδες λοιπόν από την έκδοση της φαινομενικά ασήμαντης αυτής διάταξης, (πρόκειται για την παράγραφο 2 του άρθρου 7 του ν. 2955/2001), και σε χρόνους πρωτόγνωρους για την συνήθως βραδυκίνητη ελληνική μας διοίκηση εκδόθηκαν οι περίφημες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες το σύνολο όλων των ορθοπεδικών, αλλά και πολλών άλλων ιατρικών υλικών μεγάλης αξίας, εντάχθηκαν στην κατηγορία των "μη συγκρίσιμων". Την ίδια στιγμή όλοι οι έλληνες ασθενείς έγιναν ασθενείς με πολλές ιδιαιτερότητες. Και παράλληλα, με τις ίδιες αποφάσεις, καθορίστηκαν και οι τιμές που πρόθυμα θα πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο για να αποκτήσει τα πολύτιμα υλικά. Κάθε διαδικασία ανταγωνισμού καταργήθηκε (νομοθετικά) και η αγορά πέρασε ανεξέλεγκτα στα χέρια των γιατρών και των εμπόρων. Μετά η Υπουργεία Παπαδόπουλου έληξε και ο σπάνια υπεύθυνος αυτός πολιτικός πήγε να κάνει αλλού καινούργια χαΐρια.

-

Σήμερα όλοι τους, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες (πιο πολύ από όλους οι πολιτικοί όμως) γουρλώνουν τα μάτια από έκπληξη κάθε (πρώτη) φορά που ακούν για τις τριπλάσιες, τετραπλάσιες και πενταπλάσιες τιμές, που πληρώνει το ελληνικό κράτος, σε σχέση με το σύνολο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και κατηγορούν γιατρούς και εμπόρους. Μα οι άνθρωποι αυτοί την δουλειά τους έκαναν. Οι ληστρικές πολλαπλάσιες τιμές δεν έπεσαν από το διάστημα. Καθορίστηκαν με επισημότατες Υπουργικές Αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν μέρα μεσημέρι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

-

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε. Με τρεις γραμμούλες πετάχτηκαν μερικές δεκάδες δις. Ιδού λοιπόν πεδίον λαμπρό για τις εξεταστικές επιτροπές του Παπανδρέου. Με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα.

-

Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Η Νέα Δημοκρατία, όσο ήταν αντιπολίτευση, πολέμησε με πάθος αυτή τη διάταξη. Σε πολλές επάλξεις. Με τους καλύτερους μαχητές της. Και τι έκανε όταν έγινε Κυβέρνηση; Την κατάργησε αμέσως θα μου πείτε. Είστε αφελείς θα σας απαντήσω εγώ. Διότι όχι μόνο δεν την κατάργησε αλλά με νέους νόμους και νέες Υπουργικές Αποφάσεις την επέκτεινε και σε άλλα αντικείμενα και σε ακόμη περισσότερους φορείς. Μπορεί το 2004 ο συγκεκριμένος Παπαδόπουλος να πέρασε στο ράφι των χρυσών εφεδρειών αλλά η πολιτική μας σκηνή δεν στερείται Παπαδόπουλων. Κάθε κόμμα έχει τους δικούς του. Η ωραία συνέχεια, όμως, στο επόμενο.

-

Και αν ακούνε αυτοί οι μάγκες με τις εξεταστικές επιτροπές, εδώ είμαστε. Με διευθύνσεις, όπως είπαμε. Και ονόματα.


buzz it!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριν πούμε τα λεφτά τα φάγαν οι προμηθευτές των νοσοκομείων πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πήραν τα χρήματα.
Το κράτος χρωστά στους προμηθευτές.
Τους έχει όμως δώσει χρήματα;
Υπάρχουν αποδείξεις ότι πληρώθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

KNWD είπε:

Ανώνυμε (25 Μαϊ 2010 9:46:00 π.μ.)

Σύμφωνα με την έρευνα του Θανάση Αυγερινού
http://e-cynical.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html

φαίνεται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν για φάρμακα 1 δις το 2000 και το 2009 8 δις, ενώ για τα νοσοκομεία το 1 δις το 2000 έφτασε τα 9 δις το 2009

Αν αυτό δεν είναι επαρκής απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε μία τεράστια λεηλασία, τότε τι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Παιδιά δείτε αυτό το βίντεο μας αφόρα όλους τους έλληνες νέοι , άνεργοι φοιτητές, εργαζόμενη , συνταξιούχους ,
Διαδώστε το παιδιά, να το δουν όσο περισσότεροι έλληνες γίνεται, γιατί τα ΜΜΕ και τα "ανεξάρτητα" μπλογκ δεν πρόκειται ποτέ να το δείξουν
http://axinosp.blogspot.com/2010/09/1821-18-10.html

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τον νόμο, όπως τον προώθησε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, σκέπτομαι ότι θα μπορούσε ίσως να ήταν και απαραίτητος... Δεν ξέρω.. Αυτό όμως που θα αποδείκνυε τις καλές ή κακές προθέσεις, θα ήταν σχετικό με το παρακάτω που αναφέρετε: "Και παράλληλα, με τις ίδιες αποφάσεις, καθορίστηκαν και οι τιμές που πρόθυμα θα πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο για να αποκτήσει τα πολύτιμα υλικά".
Ξέρουμε ότι μετά τον Παπαδόπουλο έγινε το πάρτυ που λέτε και δίνετε και στοιχεία.
Όμως, επί υπουργίας Παπαδόπουλου, ΠΟΙΕΣ ήταν αυτές οι ανώτατες τιμές που καθορίστηκαν; Ήταν πενταπλάσιες και δεκαπλάσιες από τις τιμές της αγοράς; Ή ήταν περίπου τιμές αγοράς;
Δώστε μας νούμερα παρακαλώ. Συγκεκριμένα παραδείγματα.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Από 5πλάσιες έως και 10πλάσιες. Για παράδειγμα η τιμή ενός φίλτρου που την εποχή εκείνη πουλιόταν στην Γερμανία 7 € καθορίστηκε στα 65 με το ΦΕΚ του 2003. Σήμερα, με το παρατηρητήριο τιμών πλέον, το ίδιο φίλτρο που στην Γερμανία πουλιέται από 8 έως 9 έχει τιμή 35€. Όλα αυτά όμως δεν έχουν πλέον καμία απολύτως σημασία. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί και κανείς, πλην του ανυπεράσπιστου μέρους της κοινωνίας, δεν πρόκειται να υποστεί οιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες συνέπειες. Η αναφορά των 35€ του παρατηρητηρίου σήμερα είναι ιδιαίτερα εύγλωττη.

Διαβάστε αν θέλετε αυτό που είναι μόλις χθεσινό

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63187430

Και να είστε σίγουροι ότι πίσω από όσα αναφέρονται στην εφημερίδα υπάρχουν και άλλα. Όπως για παράδειγμα ότι τα χειρουργεία γινόντουσαν στο όνομα των συνταξιούχων σε τρίτους που δεν είχαν σχέση με τον στρατό. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε συνέπεια για τους ενόχους τρυπήστε μου παρακαλώ την μύτη. Αυτά εν μέσω δραματικής κρίσης. Είμαστε υπόδουλοι και φόρου υποτελείς και δυστυχώς το μόνο που μπορεί να μας σώσει από την εσχάτη ταπείνωση είναι η χρεοκοπία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Τηλεγραφικά:
1. Σχετικά με δημοσίευμα Έθνους, είναι πράγματι μια από τα ίδια.
2. Δεν συμφωνώ ότι η χρεωκοπία θα μας σώσει. Παραείναι σκληρή ως θεραπεία.
3. Αμέσως μετά τον 2955/2001, λογικά θα βγήκε έστω μία "κοινή απόφαση" υπουργών για καθορισμό ανώτατης τιμής κάποιων υλικών. Θέλω πολύ να δω πως ο νόμος αυτός ερμηνεύτηκε και εφαρμόστηκε ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ Παπαδόπουλου. Το 2003 νομίζω πως υπουργός ήταν ο Στεφανής. Και φυσικά μετά με Κακλαμάνηδες - Αβραμόπουλους και Σία όντως το καρτέλ έκανε πάρτυ.
4. Ο λόγος που φέρομαι σαν άπιστος Θωμάς είναι ότι θεωρούσα τον Παπαδόπουλο έναν από τους ελάχιστους ειλικρινείς. Για αυτό και θέλω να δω τι τιμές μπήκαν στα "υλικά" αυτά στην δική του Υπουργία.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

1. ….. ….
2. Έχω κατά νου να γράψω την άποψη μου αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Αν θέλετε παρακολουθείστε το ιστολόγιο και τα λέμε εκεί.
3. Ο 2955 ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2001. Λίγο μετά ο Παπαδόπουλος άλλαξε υπουργείο και το πρώτο ΦΕΚ έγινε επί Στεφανή. Πρέπει να κοιτάξω στο αρχείο μου για να δω πότε ακριβώς. Δεν νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο.
4. Εάν είναι ειλικρινής θα πρέπει να είναι την ίδια στιγμή και τερατωδώς αφελής και ακατάλληλος. Οι ανάγκες που δήθεν θα κάλυπτε το 7.2 (τα δήθεν εξειδικευμένα μη συγκρίσιμα είδη) καλύπτονταν ήδη από σχετικές πλήρεις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών. Γενικά οι οδηγίες περιέχουν προβλέψεις για κάθε περίπτωση. Το 7.2 έγινε για να παρακαμφθούν οι οδηγίες (οι τιμές των ΦΕΚ και το πάρτυ που ακολούθησε και ως ένα βαθμό συνεχίζεται αποτελούν ακλόνητες ενδείξεις). Σε κάθε περίπτωση στην πολιτική ο καθένας κρίνεται από το αποτέλεσμα και άσχετα από τις καλές ή κακές προθέσεις του. Και το εν λόγω αποτέλεσμα ήταν κάπως ακριβό. Προσωπικά το υπολογίζω σε καθαρή απώλεια 30δις.

Τέλος θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τον ίδιο τον Παπαδόπουλο να μας εξηγεί την τότε στάση του. Δεν ρωτήθηκε ποτέ. Σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα είχε αναγκασθεί να δώσει εξηγήσεις πριν ξαναδιεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα. Αλλά για την ελληνική δικαιοσύνη, την διοίκηση και τον τύπο το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάτχει καν.

Ανώνυμος είπε...

Τον ρώτησα (δεν τον γνωρίζω) και μου απάντησε...
Ότι ο νόμος ήταν σαφής και σοφός. Για το πως εφαρμόστηκε όμως μετά την αφυπουργοποίησή του, μου είπε ότι δεν φέρει ευθύνη (δεν μου πολυάρεσε αυτό...).
Μπορείς να πεις ότι φέρει ευθύνη ασφαλώς. Και εγώ θα το έλεγα. Επιβεβαιώνεις όμως ότι ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ του δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση που ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε ρεμουλοειδώς. Άρα υπάρχει τεκμήριο αθωότητος για τον Παπαδόπουλο. Ενώ οι Κακλαμάνηδες και Αβραμόπουλοι είναι καραμπινάτοι ένοχοι.
Με ησύχασες κάπως... Κάνω λάθη και για ανθρώπους, αλλά ήλπιζα ότι δεν έκανα για τον Παπαδόπουλο...
Όταν προχωρήσει η έρευνά σου, στείλε του τα ερωτήματά σου. Οφείλει να απαντήσει σαφώς και ελπίζω να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Εργάζομαι σε εταιρία προμηθευτή τών δημόσιων νοσοκομείων.

Σε καθημερινές οχλήσεις μας σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο τής επαρχίας γιά το πότε θα εισπράξουμε τα χρήματα γιά τιμολόγια που εκδώσαμε το 2011 γιά πώληση υλικών σε τιμές που προσφέραμε σε διαγωνισμό που έγινε το 2008,η απάντηση είναι "ξεχάστε το,δέν ξέρουμε πότε θα σάς πληρώσουμε"....

So much γιά τίς υπερτιμολογήσεις τών νοσοκομειακών υλικών λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Το 2009 οι δαπανες μας για φαρμακα ηταν 6,5 δις ενω το Βελγιου, με περιπου ιδιο πληθυσμο και ασφαλως καλυτερο επιπεδο περιθαλψης ηταν 2,5 δις.
Διαφορα πρωτη: 4 δις

Παλι το 2009 οι δαπανες μας για αναλωσιμα νοσοκομειακα ηταν 9,3 δις ενω της Ισπανιας, με χοντρικα ιδια ποιοτητα υπηρεσιων υγειας ηταν 10,2 δις. Φυσικα η ΙΣπανια εχει περιπου πενταπλασιο πληθυσμο απ την Ελλαδα, αρα αναλογικα εμεις θα επρεπε να πληρωνουμε περιπου 2,5 δις.
Διαφορα δευτερη: 6,8 δις.

Αθροισμα διαφορων: 10,8 δις.

Στην Ελλαδα εχουμε περιπου 70.000 γιατρους (τους περισσοτερους ανα κατοικο στον κοσμο εξαιρουμενων πολυτελων κρατιδιων). Η μιζα ανα γιατρο ειναι λοιπον 10,8 δια 70.000, που μας κανει περιπου 155000 κατα κεφαλην (ιατρικην) κατ ετος.

Αν θεωρησουμε (συμφωνα με τους υπολογισμους του blog οτι οι γιατροι παιρνουν περιπου το 20% της συνολικης μιζας, αυτο μας κανει περιπου 31.000 ευρω κατα ιατρικην κεφαλην κατ ετος.
Αν σ αυτο το νουμερο προσθεσουμε και διαφορα αλλα τυχερουλια της σχεσης γιατρων/φαρμακεμποριου, οπως συνεδρια (συχνοτατα σε τροπικους παραδεισους με ολα τα εξοδα πληρωμενα, περιλαμβανομενων και των σεξουαλικων αναγκων των συνεδρων) και διαφορες εξτρα παροχες, το νουμερο πλησιαζει τα 50000 ευρω. Επαναλαμβανω, κατα κεφαλην, κατ ετος.

Λετε οτι ειναι δυνατον να δεχθουν αυτοι οι ανθρωποι να χασουν αυτο το κονδυλι; Και αν σας επεβαλαν να στοιχηματιστε αν θα εξορθολογισθει ο τομεας υγειας η οχι, που θα πονταρατε; Στην εξορθολογιζουσα κυβερνηση η στους (μη) εξορθολογιζομενους γιατρους;

Σημειωτεον οτι 10.800, η συνολικη διαφορα που βρηκαμε, ειναι λιγακι μεγαλυτερη απ το συνολο περικοπων πουχουν γινει την τελευταια τριετια. Κι αν εδω προσθεσουμε τις μιζες απ την Αμυνα (χοντρικα λιγο λιγοτερες απ την υγεια, αλλα της ιδιας ταξεως), τον Πολιτισμο (και καλα, scrive Μεγαρον, ΜΗΚΥΟ κλπ) κλπ, το αθροισμα ξεπερναει τα 24 δις πρωτογενους ελλειμματος που μας αφησε αποχωρωντας ο Κωνσταντινος ο Κοπρωνυμος.

Ποια κυβερνηση μπορει να τα βαλει μ ενα μετωπο τετοιας ισχυος; Και ποσο αισιοδοξοι μπορουμε ναμαστε για το αποτελεσμα οποιωνδηποτε κυβερνητικων χειρισμων απο οποιαδηποτε κυβερνηση; Και πως σας φαινεται τωρα η ομοφωνη λαικη αποψη "φταιει η κυβερνηση, τα κομματα, η βουλη";

George Birbilis είπε...

λάδι οι γιατροί ε; για τα κουβαδάτα και τις μίζες από Depuis τίποτε;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ είπε...

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΠΩΣ
ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΣΤΕΛΙΚΑ Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ
ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΑΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΩ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ.ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΑΣΟΝΟΙ ΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.ΠΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 31 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΡΙΖΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΖΩΕΣ .ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΜΠΑΖΕ ΝΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ.ΑΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΚΥΚΙΑ ΑΜΑΛΙΑ.ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.ΑΙΓΙΟΝ 6/3/2020.