Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

-Που πήγαν τα λεφτά. Η χρυσή τριετία του πρέσβεως.

Συγγνώμη παιδιά, αλλά πάνω στην αναμπουμπούλα μας, με τις προχθεσινές απίθανες αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ και του ΕΘΝΟΥΣ, ξεχάσαμε τον πρέσβυ Δημήτρη. Τον μακροβιότερο και καλύτερο υπουργό υγείας που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα. Τον εκλαμπρότατο Υπουργό Αβραμόπουλο.


Που είχαμε μείνει λοιπόν; Στον Σεπτέμβριο του 2006, αν δεν κάνω λάθος, όταν ο Δημήτρης, -εν όψει της παραπομπής της υπόθεσης της κατάργησης των διαγωνισμών και των απευθείας αναθέσεων του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001 στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων-, εκδίδει προσωπική εγκύκλιο, με την οποία καλεί τα νοσοκομεία να διενεργήσουν άμεσα (!!!) διαγωνισμούς και να έχουν έτοιμες τις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου (!!!). Μάγκας ο υπουργός. Αν μας την πέσουνε ξανά, σου λέει, να έχω κάτι να δείχνω. Εκδίδει προσωπική υπουργική εγκύκλιο λοιπόν. Αλλά τις επίδικες διατάξεις και τις αμαρτωλές υπουργικές αποφάσεις με τις 3πλάσιες, 5πλάσιες και 10πλάσιες τιμές δεν τις καταργεί. Γιατί άραγε;

Οι μήνες περνούν, ο θόρυβος κοπάζει, και, όπως πολύ καλά το φανταστήκατε, η εγκύκλιος του Μεγαλειότατου περνά στην ιστορία σαν αν μην υπήρξε ποτέ. Ουδείς ησχολήθη και ουδείς επιέσθη για να ασχοληθεί. Άλλωστε οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Δημήτρης δεν εννοεί ποτέ αυτά που λέει. Ούτε τώρα λοιπόν τα εννοούσε. Η πολιτική, όπως έλεγε και στους προσωπικούς του κύκλους ο διδάκτωρ σε αυτά Καραμανλής, δεν είναι τίποτε άλλο από την πετυχημένη διαχείριση της κοινής γνώμης.


Την άνοιξη του 2007, ο εκλαμπρότατος νοιώθει ότι ο βιοιστορικός του κύκλος στο Υπουργείο Υγείας κλείνει και ζητά να αποχωρήσει αναβαθμιζόμενος. Ο Καραμανλής όμως, σαν καλός κυβερνήτης, δεν δέχεται με τίποτε να αλλάξει τον καλύτερο υπουργό του και τον κρατά καθηλωμένο στην Αριστοτέλους. Η Νέα Δημοκρατία άλλωστε έχει στον τομέα υγείας μια ανοικτή επικοινωνιακή υποχρέωση. Την έκδοση ενός νέου δήθεν νόμου για τις προμήθειες της υγείας. Κάτι που είχε εξαγγελθεί ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες με το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2004. Ας πάμε λίγο πιο πίσω, στην άνοιξη του 2006, για να το δούμε.



Ο νέος νόμος περί προμηθειών μπορεί να αποτελούσε μείζονα προεκλογική εξαγγελία αλλά ο Κακλαμάνης, μανούλα σε κάτι τέτοια, κατόρθωνε επί δύο ολόκληρα χρόνια να ξεφεύγει. Ελάχιστες ημέρες πριν αφήσει την αναπαυτική καρέκλα, για να προετοιμάσει την καμπάνια του για τον Δήμο, το επιτελείο του αναρτά στην ιστοσελίδα του υπουργείου ένα ημιτελές κείμενο που έμοιαζε με νόμο. Στην σεμνή τελετή παράδοσης στον Εκλαμπρότατο διάδοχό, ο Νικήτας δίνει συμβολικά στην Μεγαλειότητά του ένα στυλό και του ζητάει "να υπογράψει με αυτό το νέο νομοσχέδιο που, αυτός ο δυστυχής, παρόλο που τόσο θέλησε, δεν πρόλαβε".

Ο πρέσβυς όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Δεν αφιέρωσε την ζωή του στην πολιτική για να απλώνει τις μισοτελειωμένες μπουγάδες του Νικήτα. Δεν ήταν αυτός, κατά πως λέει ο ποιητής, "… για να τον οδηγούν και για να τον προστάζουν σαν πολύτιμο υπηρέτη … … άλλωστε τους έλληνας, μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς Δημήτρη αρχηγό δεν θα τους φαίνονταν και πολλής περιωπής". Πετάει λοιπόν το στυλό, αφήνει να περάσουν μερικές ημέρες για να κρυώσουν οι εντυπώσεις και μετά δίνει εντολή να εξαφανιστεί το ημιτελές πόνημα των προκατόχων από το διαδίκτυο. Ο νόμος Κακλαμάνη περνάει έτσι άδοξα στην ιστορία. Σήμερα, μπορεί να τον βρει κανείς μόνον στα σκονισμένα αρχεία κάποιων μανιωδών συλλεκτών (καλή ώρα).


Ο Δημήτρης προσεταιρίζεται αμέσως τον χειρότερο εχθρό του Κακλαμάνη, τον υφυπουργό Γιαννόπουλο. Ο Γιαννόπουλος βγάζει τα απωθημένα δύο ετών κακιάς καταπίεσης και αρχίζει να ξερνάει χολή στις εφημερίδες. Πρώτα για τους διοικητές που δέχονται κριτική ως ανεπαρκείς. "Δεν έχω βάλει κανέναν σε θέση διοικητή και δεν απολογούμαι". Μετά για το συνολικό έργο. "Απέχουμε πολύ από το προεκλογικό μας πρόγραμμα".
Και τέλος για τον περίφημο νόμο περί προμηθειών. "Πολλά νομοσχέδια έχουν ελλείψεις και άλλα δεν θα προχωρήσουν άμεσα όπως αυτό για τις προμήθειες που είναι αναχρονιστικό!!!"

Ο υφυπουργός Γιαννόπουλος τα λέει και ανακουφίζεται. Ανθρώπινο είναι.


Ο Νικήτας εξαγριώνεται και ζητάει την παρέμβαση του Καραμανλή. Έχει μπροστά του τις εκλογές για τον Δήμο και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι το συστηματικό ροκάνισμα της εικόνας του. Ο Δημήτρης συμμαζεύεται με μια ακόμη διπλή κωλοτούμπα.




"Τραβήξαμε τον νόμο απλά για να τον επανεξετάσουμε" δηλώνει. "Δεν θα απομακρυνθούμε από την βασική κατεύθυνση του αρχικού σχεδίου". Η ένταση εκτονώνεται και η ζωή ξαναγυρνάει στους κανονικούς της ρυθμούς. Το νομοθετικό έργο αναβάλλεται για καλύτερους καιρούς. Άλλωστε νόμους έχουμε. Το άρθρο 7§2 του 2955/2001 και τις Υπουργικές Αποφάσεις, με τις βολικές τιμές, που εξυπηρετούν τους πάντες.


Την άνοιξη όμως του 2007 η πίεση ήταν ήδη πολύ μεγάλη. Οι δαπάνες εκτροχιάζονται. Οι αναφορές στον τύπο είναι καθημερινές. Ο "νέος νόμος" έπρεπε να ετοιμαστεί. Ο Δημήτρης πρέπει να περάσει στην δράση.

Εν όψει λοιπόν του brainstorming του υπουργικού επιτελείου, ο διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου, (κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι που τόσο κακώς τους υποτιμάμε αλλά ξεχνάμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, που το κράτος διοικείται από τους κομματικούς υπουργικούς εγκαθέτους, δεν τους αφήνουμε να κάνουν την δουλειά τους), εκδίδει ένα εσωτερικό εμπιστευτικό έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία.

Με το χαρτί αυτό επισημαίνει τα προβλήματα του καθεστώτος των "μη συγκρίσιμων", προειδοποιεί για την πιθανότητα καταδίκης της χώρας από το ΔΕΚ στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνιστά, με την ευκαιρία της έκδοσης του "νέου νόμου", την κατάργηση της επίδικης διάταξης και την επαναφορά στην εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών.


Ο Δημήτρης δεν διαβάζει την επιστολή των ψωριάρηδων και προχωρεί ακάθεκτος.


Ο νέος νόμος ψηφίζεται το καλοκαίρι του 2007. Είναι ο Ν.3580/2007. Πρόκειται για ένα απίθανο κουρελογράφημα, που το έχουν συντάξει άνθρωποι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Βασίζεται, όπως όλα άλλωστε στη χρυσή πενταετία της Νέας Δημοκρατίας, στην Καραμανλική ηθική. Θεμελιώδης αρχή του είναι ότι όλοι, πλην των κομματικών παραγόντων της Νέας Διακυβέρνησης, είναι απολύτως διεφθαρμένοι και δεν αλλάζουν. Για τον λόγο αυτό αν οι αρμοδιότητες τους αφαιρεθούν και μεταφερθούν στους "καθαρούς" του κέντρου τα πράγματα θα αλλάξουν αυτομάτως. Δημιουργείται λοιπόν μια ολιγομελής ομάδα που θα ονομάζεται Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. Για την ποιότητα και την επάρκεια της υπάρχει η απόλυτη διασφάλιση αφού τα μέλη της θα επιλέγοντα απευθείας από τον Υπουργό. Με το νέο σχήμα τα νοσοκομεία θα στέλνουν απλά κάποιες λίστες με τις ανάγκες τους και η ομάδα των αδιαφθόρων, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα κάνει όλα τα υπόλοιπα. Ελέγχους, εγκρίσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις, συνάψεις συμβάσεων. Ακόμη και τις εισπράξεις των νοσηλείων, από τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των νοσοκομείων και τις πληρωμές των προμηθευτών. Μεγαλειώδες. Πλην βλακώδες και πλήρως ανεφάρμοστο.

Ο Δημήτρης, μετά την έκδοση αυτού του αριστουργήματος, κλείνει για μια ακόμη φορά τον βιοιστορικό του κύκλο στο Υπουργείο Υγείας και ζητά μετάθεση σε ανώτερες θέσεις προσφοράς και θυσίας. Ο Καραμανλής του λέει να κάτσει εκεί που κάθεται και να εφαρμόσει τον νόμο του. Ο Καραμανλής, βλέπετε, συνήθιζε να διασκεδάζει εκδικούμενος αυτούς που δεν συμπαθούσε. Μόνο που τις περισσότερες φορές το έκανε με έξοδα του κράτους.

Στο μεταξύ, το ελληνικό κράτος δεν προσέρχεται στο Λουξεμβούργο για να υπερασπίσει τον εαυτό του και στις 18 Δεκεμβρίου του 2007 το ΔΕΚ, (Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), εκδίδει την απόφαση του στην υπόθεση C-481/06. Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι "η Ελληνική Δημοκρατία δεν αμφισβητεί ότι η ρύθμιση αυτή (το άρθρο 7.2 του Ν.2955/2001) αποτελεί παρέκκλιση από την υποχρέωση οργάνωσης διαδικασίας διαγωνισμών" και ότι "από την σιωπή της Ελληνικής Δημοκρατίας προκύπτει ότι η τελευταία δεν αμφισβητεί ότι η επίδικη νομοθεσία δεν είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους θεμελιώδες κανόνες και τις γενικές αρχές της Συνθήκης, ειδικότερα δε από την αρχή της ίσης μεταχείρισης και την υποχρέωση της διαφάνειας".




Πρωτοφανές!!! Όχι το αποτέλεσμα της δίκης. Αυτό ήταν με βεβαιότητα αναμενόμενο. Το πρωτοφανές είναι ότι ο πρέσβυς Δημήτρης και η ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και μετά την απόφαση, δεν καταργούν τον νόμο. Επιμένουν στην διατήρηση του καθεστώτος των υπουργικών αποφάσεων σφυρίζοντας αδιάφορα. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι υπεράσπιζαν με πάθος το δικαίωμα των εταιρειών να κερδοσκοπούν και το δικαίωμα των γιατρών να επιλέγουν ελεύθερα τα καταλληλότερα για τους αρρώστους τους υλικά χρηματιζόμενοι. Εγώ, αν ακούσω κάτι τέτοιο θα θυμώσω.


Ο καιρός περνά δημιουργικά και ανέμελα. Τα χρέη συσσωρεύονται. Ο εκλαμπρότατος Υπουργός ταξιδεύει ακατάπαυστα και ακούραστα σε ξένες πρωτεύουσες. Συμμετέχει σε ουσιαστικές εκδηλώσεις όπου είναι πάντοτε το τιμώμενο πρόσωπο.


Παραλαμβάνει δεκάδες τιμητικές διακρίσεις, μπρούτζινες πλακέτες για το γραφείο του, παράσημα και χρωματιστές κορδέλες και, ασφαλώς, στα διαλείμματα των τελετών, μεταφέρει την υψηλή τεχνογνωσία του στους ομολόγους του υπουργούς υγείας. Κάθε που επιστρέφει στην Ελλάδα για να ξαποστάσει αναγγέλλει την έλευση της Νέας Εποχής, με την εφαρμογή του νόμου περί προμηθειών και την εξοικονόμηση 500 εκ. €. Πάντα 500 εκ. €. Ποτέ λιγότερα. Κάποτε κάποτε εγκαινιάζει νέες και σύγχρονες εγταταστάσεις.




Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας άλλοτε υπάρχει και άλλοτε όχι. Άλλοτε έχει πρόεδρο και άλλοτε όχι. Μια απολύτως κωμική βιτρίνα. Ο Δημήτρης συνεχίζει να περιφέρεται στα κανάλια και να μιλάει για τα 500 εκ. €. Κάντε μια δοκιμή. Ζητείστε από το google να σας βρεί την σχέση μεταξύ Αβραμόπουλου και 500 εκταομμυρίων. Θα πάρετε 260.000 περίπου απαντήσεις. Δεν άφησε κανέναν ο αθεόφοβος που να μην το πει. Πότε πρόλαβε σε τρία χρόνια;


Στο μεταξύ οι αρμοδιότητες έχουν αφαιρεθεί πλήρως από τα νοσοκομεία και αφού η Επιτροπή υπάρχει μόνον στα χαρτιά δεν έχουν αναληφθεί από κανέναν. Οι διοικητές των νοσοκομείων, οι γιατροί και οι εταιρείες αποκτούν το τέλειο άλλοθι. Η πίεση για την διενέργεια των περιλάλητων διαγωνισμών έχει πλέον μεταφερθεί στο ανύπαρκτο όργανο. Οι άρρωστοι όμως δεν μπορούν να περιμένουν και οι αναθέσεις πλέον, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την προάσπιση της υγείας των ελλήων πολιτών, "νομιμοποιούνται" και ηθικά. Το πάρτυ κορυφώνεται και ο καθένας αρχίζει να παραγγέλνει ότι θέλει, από όπου θέλει και σε όποιες τιμές θέλει. Το σύστημα καταλύεται πλήρως και επικρατεί απόλυτο χάος. Τα ελλείμματα χτυπάνε ταβάνι. Ο Πρέσβυς δεν αφήνει το βιολί με τα 500 εκ. €. Κανένας δεν τον παίρνει στο ψιλό. Λέτε να είναι και ο τύπος στο παιχνίδι. Από καθαρή βλακεία, τσαπατσουλιά και ανεπάρκεια. Όχι τίποτε άλλο. Στο κάτω κάτω με το πες πες ο κόσμος κάτι πιστεύει. Είναι και η μορφή του πρέσβεως που γεννά αισθήματα εμπιστοσύνης.


Προς το τέλος 2008, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο νέος νόμος είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί και αποφασίζεται άτυπα η εκ νέου μετάθεση των αρμοδιοτήτων στα νοσοκομεία. Εκδίδεται η εγκύκλιος 12788/16-10-2008 και δίδεται εξουσιοδότηση να κάνουν αυτά τους πολυαναμενόμενους διαγωνισμούς. Τα καρτέλ θορυβούνται και παρεμβαίνουν. Η επιτροπή Προμηθειών φάντασμα αντιλαμβάνεται την αποκοτιά της και στέλνει την "Εξαιρετικά Επείγουσα" και λιτή διορθωτική επιστολή α.π. 14337/6-11-2008 με την οποία εξαιρεί για μία ακόμη φορά τα ορθοπεδικά υλικά, τα φίλτρα τεχνητού νεφρού και τα πάσης φύσεως καρδιολογικά. Είπαμε να εξοικονομήσουμε 500 εκ. € αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας!!!




Μίλησε κανείς για μαφιόζικη προστασία; Πιπέρι! Πιπέρι στο στόμα!

Κάποιοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχετε ήδη αναρωτηθεί αν αυτή η χώρα διαθέτει εισαγγελείς. Δυστυχώς, δεν διαθέτει. Θέλετε μετά από όλα αυτά να συνεχίσουμε;


Μπορούμε. Υπάρχουν κάτι λίγα υπόλοιπα. Αν μου το ζητήσετε θα συνεχίσουμε.


buzz it!

43 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Μέχρι τέλους.
Ανανέωσα την σειρά.

Ptomas είπε...

Συγχαρητήρια! Εξαιρετικές δημοσιεύσεις (μόλις τώρα σας ανακάλυψα). Αν και οι αλήθειες τους πονάνε πολύ. Σας ευχαριστώ.

αθεόφοβος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι εκφράζω την γενικότερη διάθεση των αναγνωστών σου λέγοντας: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ!

Panos Konstantinidis είπε...

Η τα λες όλα ή δε λες τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

περιμενω με αγωνια την συνεχεια του ΕΡΓΟΥ!!!!1

Zaphod είπε...

Βουρ στο κεφάλι!!!

Διεφθαρμενος Ορθοπαιδικος είπε...

παρακαλω συνεχιστε! Αποτελει κοινωνική προσφορα.
Ο Μητσος ειναι Ενας! Μεγαλειωδης και Απαραμιλος.
Ο δευτερος καλυτεροσ Υπουργος υγειας ever ο Νικητας αρχισε με την καταργηση τς Λιστας (η δαπανη 2πλασιαστηκε στην πενταετια) και τελειωσε με προεκλογικές συγκεντρωσεις στο Intercontinental πληρωμενες από φαρμακευτικές Οποία Συμπτωσις!!!!

Arkin είπε...

Κι άλλο, κι άλλο...

A certain crazed alien penguin είπε...

Ε τι, τώρα στο καλύτερο θα σταματήσει η σειρά;
Κι άλλο!

ESKARINA είπε...

Εννοείται πως θέλουμε και τη συνέχεια...

Επί της ευκαιρίας δε, τις θερμές μου ευχαριστίες για το ...ξεστράβωμα μας!

Σπεύδω να λινκάρω και αυτή την ανάρτηση και θα είμαι σε επιφυλακή για τη συνέχεια.

DPurpler είπε...

Μπράβο! Καλή συνέχεια...

heinz είπε...

Προχώρα Έρμιππε!
Υποκλίνομαι στη συστηματικότητά σου!

Γιώργος Χ είπε...

respect...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια και απο μενα, που κανετε αυτο που θα επρεπε να κανουμε ολοι. Περιμενουμε την συνεχεια και ελπιζουμε σε μεγαλυτερη δημοσιοτητα.

I.A.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε ermippos. Σήμερα έγινε δημοσίευση στην καθημερινή (Κασσιμάτης 26-5-2010), μιας περίληψης των όσων έχεις αποκαλύψει!
Μπράβο σου, δυστυχώς ο πρόεδρος Σαμαράς έχει πολλά μπάσταρδα κεφάλια να κόψει, αν θέλουμε να πάμε μπροστά ως χώρα, πάνω απ' όλα. Τι να πω, έχω μείνει άλαλος και κατηφής...

iraklitos

squarelogic είπε...

Και δικός μου αγαπημένος ο εκλαμπρότατος Δημήτρης,όστις δικαίωσε τον προπετή Πάγκαλο με μερικά χρόνια καθυστέρηση!

τον είχα περιλάβει κι εγώ,πχ,
http://squarelogic.blogspot.com/search?q=%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

Γιάυτό πρέπει ν'απαιτήσουμε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 86
περι (ΜΗ...) ευθύνης υπουργών
και όπως σαρώνονται δικαιώματα και προβλέψεις 10ετιών έτσι να σαρωθούν και οι νομικίστικες ασπίδες προστασίας όλων των επίορκων πολιτικών που από ιδιοτέλεια ή πιο απίθανο,καθαρή,ατόφια βλακεία ζημίωσαν το Κράτος βαρύτατα.
Εδώ ο εκσυγχρονιστής Μαντέλης ομολόγησε σήμερα μίζα(κλάσμα της συνολικής,είμαι σίγουρος..)λέγοντας 'χορηγία για τον εκλογικό μου αγώνα όπως ξέρετε-ξέρουμε",υποννοώντας οτι το φαινόμενο παραείναι γενικευμένο για να την πληρώσει μόνος του.
Θα δούμε πολλά προσεχώς...
By the way,σε σας αναφέρεται σήμερα ο Κασιμάτης στην Καθημερινή?

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_26/05/2010_402234

axinosp είπε...

Έχουμε στοιχεία για τα εμβόλια της γρίπης των χοίρων ;;

Καραφερριώτης είπε...

Ma ti n toyto? kalytero ap to LOST.
De kratiemai gia to epomeno epeisodio.
Eiste talento!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ντε... Τόσα χρόνια, δε τα γνώριζαν? Και κανείς τους δε μιλούσε... Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από υπουργούς και παρατρεχάμενους μέχρι διευθυντάδες, κλινικάρχες, πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές, μανατζαραίους, διοικητές, κλπ, κλπ
Εργάζομαι σαν ιατρός στη Δημόσια Υγεία εδώ και 13 χρόνια. Κατάφερα να αγοράσω ένα FIAT Panda, και τόσα χρόνια έβλεπα δίπλα μου εκατομμύρια να σφυράνε. Πάντοτε αναρρωτιόμουν, αν ένας διοικητής νοσοκομείου ας πούμε (και όχι από υπουργός και πάνω) κάτσει να ψάξει που πάνε τα λεφτά, να κάνει ένα tracking, δε θα τα βρει?

Συγχαρητήρια... Καλή δύναμη σε ότι και να κάνετε.

(Προσωπικά, το έχω ήδη αποφασίσει, και φεύγω. Έχω αρνηθεί να συμμετέχω σε ότι έχω δει και δεν ελπίζω σε καμία αλλαγή. Εύχομαι μόνο να μη κινδυνέψουν περισσότερο οι ασθενείς μας).

immigrant

nikiplos είπε...

Αγαπητέ Έρμιππε, θερμά συγχαρητήρια και από εδώ!

Και μόνο το γεγονός ότι εσείς ένας μπλόγκερ μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά (φαντάζομαι με πολύ κόπο) αποδεικνύει περίτρανα,
τη διαπλοκή του
Τύπου.

Σε δημοκρατικές χώρες θα είχαν παρέμβει εισαγγελείς, μεν, θα είχαν κλείσει παραδειγματικά όμως κάποιους στη στενή.

Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία (τρικυμία εν κρανίω) ποτέ!

Nick είπε...

Θερμα συγχαρητηρια και απο μενα για τις αποκαλυψεις των πεπραγμένων ενός απο τα γελοιοδέστερα ανθρωπάρια που γεννησε η Ελληνικη πολιτικη σκηνη, και που, δυστυχως, μας καθησε στο σβερκο επι πολλα χρόνια σαν μελος της συμμορίας, μμμ συγνωμην κυβερνησης, Καραμανλή.

Unknown είπε...

Πάρα πολύ καλή δουλειά. Νομίζω ότι χρειάζεται να τη στείλουμε στους βουλευτές όλων των κομάτων και τους σημερινούς υπεύθυνους στον Τομέα της Υγείας!!!

Συνέχισε για το καλό όλων μας!!!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Στους βουλευτές; Τι λέτε κύριε; Τέλος πάντων. Ήδη τα έχουν πολλοί δημοσιογράφοι. Είδατε πουθενά αναφορά στον τύπο;

Unknown είπε...

Ναι γιατί όχι!!! Για να μη λένε ότι δεν γνώριζαν. Σε ότι αφορά τον ημερήσιο τύπο εκτός από τον Κασιμάτη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν είδα κάτι άλλο. Ομως μεταξύ των "εραστών" του διαδικτύου το θέμα παίζει. Και αυτό είναι καλό.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λέτε για τον Αβραμόπουλο; Ο άνθρωπος αποκάλυψε όλες τις απάτες και εξυγίανε τον τομέα υγείας.

Το λέει και μόνος του, αν δεν με πιστεύετε:

Όλοι πληρώνονται κανονικά

Διεφθαρμενος Ορθοπαιδικος είπε...

ανεβασε το (το νεο ποστ)το γ@μ@μ@νο δεν μπορω να περιμενω.......

glam είπε...

Αγαπητέ, όπως σαφώς αντιλαμβάνεσαι, όλοι οι αναγνώστες που εκφράστηκαν, δλδ υπέρ της συνέχισης, είναι μαζοχιστές!
Άρα, για το καλό τους, οφείλεις να διακόψεις!!

ΥΓ Για την Ξενογιαννακοπούλου έχουμε τίποτα;;
Έχω την εντύπωση, ότι και τούτοι, επικοινωνιακοί τύποι είναι.......
Ορίστε κόλλησα και γω ο ....υγιής.

Διεφθαρμενος Ορθοπαιδικος είπε...

Η τιμολογηση πως γινότανε?? Υπήρχε καποιο ειδος οικονομικής εκθεσης,καποια κριτηρια ή ηταν τελειως αυθαιρετη? Πως ακριβως προεκυπτε η τιμη του βηματοδοτη πχ??

Ανώνυμος είπε...

http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/585319/Article.aspx

Αξιολόγησε και αυτό, η κωμωδία συνεχίζεται ακόμη και τώρα!

iraklitos

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρτήσεις σας και στο nobudget και ελπίζουμε να κυκλοφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

φυσικά περιμένουμε όλοι τα επόμενα επεισόδια !!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζετε γιατί κατά το διάστημα που άρχισε η υποχρηματοδότηση των μονάδων ψυχικής υγείας του μη-κερδοσκοπικού τομέα (διαλύοντας προσπάθειες 20 ετών για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση) άρχισαν να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές;

Ο Αβραμόπουλος και ο Κωνσταντόπουλος (με guest star την Τροχάνη) κατηγορούσαν συστηματικά τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς ψυχικής υγείας για κακοδιαχείριση των πόρων (χωρίς όμως να διενεργούν ελέγχους). Μετά από τη λάσπη που έριξαν είχαν το άλλοθι για να αρχίσουν τις περικοπές. Τα χρήματα μειώνονταν, οι μονάδες έκλειναν και συμπτωματικά ...η Euromedica του Λιακουνάκου αποφάσισε να "επενδύσει" στη ψυχική υγεία, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας!
http://www.capital.gr/news.asp?id=675785

(Οι σχέσεις Αβραμόπουλου - Λιακουνάκου αξίζουν μια έρευνα).

"Ανοίγματα" υπήρξαν και στην Πιερία του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος εγκαινίαζε και διαφήμιζε ιδιωτικές κλινικές http://www.elpidaclinic.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=39
ενώ είχε αναλάβει τη δυσφήμιση και αποδιοργάνωση του δημόσιου και μη-κερδοσκοπικού τομέα (ο Αβραμόπουλος πρόσεχε την εικόνα του και το "κράξιμο" το έτρωγε ο Κωνσταντόπουλος)
http://www.youtube.com/watch?v=nfkQbWDzQuk

Βέβαια, αυτά δεν ήταν τα μόνα ανοίγματα των επιχειρηματιών υγείας όσο ο Αβραμόπουλος τσεκούρωνε τη δημόσια υγεία
http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=12&id=414887&expand=1

Πριν από τις εκλογές ο θρασύτατος υπουργός αποφάσισε να διαφημίσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση !!!
http://psi-action.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html

Συγγνώμη για το "σεντόνι" όμως πιστεύω ότι τα παραπάνω αξίζουν ένα ψάξιμο από όποιον έχει τον τρόπο.

Περιμένω και εγώ τη συνέχεια της σειράς.

Ξένος Δάκτυλος είπε...

Αυτό το blog πρέπει να το γνωστοποιήσουμε σε όσο περισσότερους γνωστούς μας μπορούμε. Όχι μόνο για όσες αναρτήσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί, αλλά και για όσες θα ακολουθήσουν. Είναι ίσως το μοναδικό Ελληνικό blog με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, που βλέπει τα πράγματα αχρωμάτιστα χωρίς οπαδικές αγκυλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

και που να σκαλίζονταν η προϋπηρεσία του ΔΑ στο Υπουργείο Τουρισμού...Μικρό υπουργείο, οι ίδοι άνθρωποι, μικρότερα κέρδη...

Α.Α.Τ. είπε...

Εύγε για την τεκμηρίωση (και τα εξαιρετικά κείμενα).

*
Ο αθεόφοβος το είπε στο blog του με μια παροιμία:
"όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο κόκκινος φαίνεται ο κώλος της"

Evie Kounavie είπε...

Αναδημοσιεύσαμε τα κείμενά σας στο site mantri.gr και ενδέχεται να χρειαστεί η βοήθειά σας σε πολύ ειδικά θέματα. Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη καταγγελία και για το κουράγιο σας!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ευχαριστώ Evie και σας ευχαριστώ όλους. Μείνετε για λίγο ακόμη συντονισμένοι. Δεν θα ακολουθήσει άλλη δημοσίευση. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πλεόν περιττό. Θα ακολουθήσει όμως το δια ταύτα. Πιστέυω πως θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους μας.

Nicholas είπε...

συνέχισε και μη σταματάς.
Προτείνω εκεί που κάνεις αναφορά το γραφείο του εκλαμπρότατου να βάλεις φωτογραφία για του λόγου το αληθές και αν δεν έχεις να μία

http://3.bp.blogspot.com/_2MtDJMnkkB8/StzlISez0JI/AAAAAAAABXY/7lLo9li-7SM/s1600-h/Avramopoulos2.jpg

Ανώνυμος είπε...

Προς αποκλιμάκωση οδεύει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την κρίσιμη διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, της υπουργού Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου και των προμηθευτών.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι μετά την εξόφληση των χρεών ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε μετρητά για τα έτη 2005, 2006 και μέρος του 2007 θα υπάρξει ο ακόλουθος διακανονισμός:

* Τα υπόλοιπα των οφειλών του 2005 και 2006 ύψους 245 εκατ. ευρώ θα εξοφληθούν άμεσα σε μετρητά.
* Οφειλές ύψους 1,1 δισ. ευρώ για το 2007 θα εξοφληθούν με άτοκα ετήσια ομόλογα.
* Οφειλές ύψους 2,2 δισ. ευρώ του 2008 θα εξοφληθούν με άτοκα διετή ομόλογα.
* Οφειλές ύψους 2,05 δισ. ευρώ του 2009 θα εξοφληθούν με άτοκα τριετή ομόλογα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να καταβληθούν σε μετρητά επιπλέον οφειλές ύψους 100 εκατ. ευρώ που αφορούν την περίοδο 2007-2008 που αντιστοιχούν περίπου σε 300.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των προμηθειών των νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα και μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα από τις τράπεζες.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε θα νομιμοποιηθούν οφειλές που είχαν απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς είχαν γίνει με απευθείας αναθέσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «ξοφλήσαμε χρέη πολλών ετών και αφήνουμε πίσω διαδικασίες σε βάρος των ασθενών, νοσοκομείων και Ελλήνων πολιτών».

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της, πρέπει όλοι να τις αναλάβουν με άμεση ομαλοποίηση των συνθηκών προμηθειών στα νοσοκομεία. Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα αρμόδια όργανα των εμπλεκόμενων φορέων.»

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Όλα καλά αλλά στον "νομικό μας πολιτισμό" δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται "νομιμοποιούνται οι δαπάνες που είχαν απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο". Κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Βουλής και και καταργεί ευθέως την διάκριση των εξουσιών. Μπανανία κανονική.

Γιώργος Χ είπε...

άρα αγαπητέ όπως φαίνεται και η Υπουργός Μαρία Ελίζα, με το χαμόγελο του Gummy Bear, βοηθάει με το αζημίωτο τα αναξιοπαθούντα καρτέλ..

Ας μην ξεχάσω την τζάμπα διαφήμιση τις τελευταίεες μέρες στις ιδιωτικές κλινικές, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έβγαλαν οι άνθρωποι από τις μ@λ@κιες με τις ελλείψεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία...

dionperl είπε...

Μόλις σήμερα σας ανακάλυψα. Λέτε -γράφετε μάλλον- ΟΤΙ λέμε για χρόνια τώρα.Είστε πολύ καλοί. Μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει που μας κατέστρεψαν οι πολιτικοί της συμφοράς, θέλουν τώρα και να μας φιμώσουν!! http://kastorianoblog.blogspot.com/2012/03/facebook.html

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισουμε τι εγινε επι υπουργιας του οταν θεριζαν τα μικροβια στις εντατικες (νομιζω 1:3 η πιθανοτητα μολυνσης) και μας ελεγε οτι αυτο ειναι συμφωνο με τα παγκοσμια standards!