Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

-Φτηνό δράμα και Lifestyle. Αλλον τρόπο δεν ξέρουμε.



Ότι πιο σιχαμερό και αποκρουστικό αναδεικνύεται από τον κουρνιαχτό των τελευταίων ημερών. Τα μικρομέγαλα φόρεσαν τις στολές των φυλακισμένων ονείρων τους, έντυσαν με κρύο ατσάλι τα καθαρά τους βλέμματα και στήθηκαν για την φωτογράφιση που θα καλύψει τις σύγχρονες επικοινωνιακές ανάγκες της απελπισμένης εξέγερσης. Σε άλλες εποχές μπορεί να φορούσαν τις στολές κάποιων από εκείνες τις νεολαίες, που προβάλλοντας με την αγνή και άδολη ορμή τους εύλογα αιτήματα απόλυτης καθαρότητας έκαναν τα φαύλα συστήματα, που με ιδιοτέλεια τις χρησιμοποιούσαν, να φαντάζουν ήπια και συντηρητικά. Σήμερα οι απαιτήσεις της σύγχρονης αισθητικής τα θέλουν να προτιμούν το street culture, και να ποζάρουν ακίνητα μέσα στα παρακμιακά τοπία και τα σκληρά χρώματα, που αποπνέουν ρηχή αγωνία και φτηνή απόγνωση. Οι συμμετρίες πάντως παραμένουν.

Η ενοχλητική σύγχυση των πρώτων στιγμών έχει παρέλθει. Τώρα πια όλα, οι σκοποί, οι επιδιώξεις, τα μέσα του κινήματος, είναι ξεκάθαρα. Τα παιδιά πλέον ξέρουν καλά γιατί βρίσκονται στους δρόμους. Οι παλιοφυλλάδες και τα βρωμοκάναλα, που ανέλαβαν την σκηνική παρουσία και το promotion της εξέγερσής τους, προετοίμασαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα νομιμοποιητικά ιδεολογήματα.

Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά. Κάνουν χωρίς αντιρρήσεις και με περισσό ενθουσιασμό αυτά που τους δείχνουν οι μεγάλοι. Στην προκειμένη περίπτωση ο κόσμος των μεγάλων περνά μια σοβαρή κρίση. Δεν βρίσκει πια δανεικά για την συνέχιση της ανέμελης ευωχίας του. Και επειδή δεν τολμά να κοιταχτεί στον καθρέπτη αναζητά κομψές και ανώδυνες διατυπώσεις για την αποενοχοποιητική υποκριτική ανάληψη των "αντικειμενικών πολιτικών του ευθυνών". Η δακρύβρεχτη αποδοχή μιας αόριστης ενοχής για την βαθιά δυστυχία των θυμωμένων βλαστών ήρθε στην ώρα της, σταλμένη από τον ουρανό. Το κυρίως ζητούμενο είναι η αναβολή της αναπόφευκτης πτώσης και η διατήρηση της ψευδαίσθησης. Έστω και για λίγους ακόμη μήνες. Με κάθε κόστος. Ακόμη και εάν αυτό είναι η καταστροφή της επόμενης γενιάς.

buzz it!

2 σχόλια:

Elias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
oceansofangels είπε...

Όλα τα ευρω η μεταφορά του domain σε .de!
Τις καλημέρες μου :)