Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015

-Μικρή σύνοψη της κρίσης (κλασικά μη εικονογραφημένα)Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν πιο απλά.

Οι "ευρωπαϊσταί", δεν αρνιόντουσαν την ύπαρξη των λεφτόδενδρων, το αντίθετο μάλιστα, αλλά τα έκρυβαν δολίως και χωρίς εμφανή λόγο από τον λαό.

Ο λαός, σαν έξυπνος και λογικός που είναι, αφού είδε και απόειδε, αποφάσισε να ψηφίσει αυτούς που θα του επέτρεπαν να κάνει την σοδειά, πριν αρχίσουν οι καρποί στα ευλογημένα δένδρα να σαπίζουν και να πέφτουν άδικα στο χώμα.

Κατά κοινή ομολογία όλων των πολιτικών δυνάμεων (πλην ελαχίστων, που όμως δεν ακούγονταν) για την "προσωρινή" ασφυξία μας έφταιγαν τα τρισκατάρτα μνημόνια. Αυτά λοιπόν έπρεπε οπωσδήποτε και πάση θυσία να φύγουν. Οι άλλοι, για κάποιους ανεξήγητους λόγους, όμως, δεν τα έδιωχναν. Και ο λαός, κουρασμένος από την πολλή αναμονή, ψήφισε, πολύ λογικά και πολύ έξυπνα, αυτούς που θα το έκαναν.

Ατυχώς ο λαός αυτός δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι και οι δύο του έλεγαν και εξακολουθούν να του λένε ψέματα.

Τώρα πιστεύει ότι επειδή έκλεισαν οι τράπεζες, κάποιοι του εμποδίζουν την πρόσβαση στα λεφτά. Δεν αντιλήφθηκε, ακόμη, ότι οι τράπεζες έκλεισαν επειδή δεν υπάρχουν από καιρό λεφτά. Και κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα υπάρξουν ούτε και στο ορατό στο μέλλον.

Τώρα ο λαός θα ψηφίσει αυτούς που με τις καλές διαπραγματεύσεις θα του ανοίξουν και πάλι τις τράπεζες για να μπορέσει επιτέλους να πάρει τα λεφτά (του). Που να ξέρει πως αυτά έγιναν εφάπαξ, άχρηστα φάρμακα, υπετιμολογημένα ορθοπεδικά υλικά και προμήθειες εισαγωγής χειροβομβίδων; Που να το ξέρει ο δυστυχής λαός;

Όταν λοιπόν με το καλό έρθουν οι λογικοί και ανοίξουν πάλι οι τράπεζες, τότε ο λαός θα καταλάβει ότι τα λεφτά είχαν κάνει φτερα πριν από μνημόνια και μη έχοντας να κάνει και πολλά, μια και το άγριο ξύλο που θα πέσει για μια περίοδο αφενός πονάει και αφετέρου δεν τρώγεται, θα ειρηνεύσει και θα σκεφθεί μήπως και είναι σκόπιμο να αρχίσει να εργάζεται.

Όποιος έχει αντίρρηση ότι συνέβη ακριβώς αυτό και τίποτε περισσότερο παρακαλώ να την καταγράψει πολιτισμένα.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: