Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

-Κλαυσίγελως



Ο Θεός να μας φυλάει. Δεν ξέρει πλέον κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Ο όρος "τσίρκο" δεν περιγράφει την χώρα μεταφορικά. Αποδίδει με τρομακτικά κυριολεκτική ακρίβεια την πραγματική κατάσταση.

Το αστείο δε, είναι ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί αφελείς που τρομάζουν μπροστά στην προοπτική μιας ενδεχόμενης ακυβερνησίας. Δεν αντιλαμβάνονται οι δυστυχείς ότι, τηρουμένων των αναλογιών, ακόμη και η πιο πρωτόγονη μορφή αυτοοργάνωσης, αν με το καλό βοηθήσει η θεία πρόνοια και στερηθούμε την φωτισμένη ηγεσία των κλόουν που μας κυβερνούν, θα κάνει την χώρα να μοιάζει με εκείνες τις πειθαρχημένες μονάδες του πάλαι ποτέ ένδοξου πρωσικού στρατού.

Και όμως, μέσα στο πυκνό σκοτάδι το φως. Παρά τις τόσες συμφορές η ελπίδα δεν θέλει να πεθάνει και αντιστέκεται. Και πάντα υπάρχουν, όπως λέει ο ποιητής, "έλληνες" που "μέσα στα σκοτεινά δείχνουν τον δρόμο". Ένας μόνον απ' αυτούς είναι ο άξιος υπουργός μας επί των μεταφορών. Που δεν εδίστασε. Και διέταξε αμέσως έρευνα.





Έρευνα που αυτή τη φορά θα φτάσει σε βάθος. Που αν χρειαστεί θα ξύσει ακόμη και τον πάτο. Και ο πέλεκυς της τιμωρίας θα πέσει αμείλικτος επί των αδίκων.

Αυτά. Για όσους νομίζουν ότι παίζουμε. Και για όσους απαισιόδοξα πιστεύουν ότι το έθνος εξήντλησε τις πολύτιμες χρυσές εφεδρείες του.



Τώρα ξαναγυρίζω στην σιωπή μου. Παρακαλώ τον Θεό να μην με φέρει άλλη φορά σε παρόμοια ανάγκη να ξαναμιλήσω.

buzz it!

3 σχόλια:

Lion είπε...

Καλημερα,

μα καλα - αυτο το "θα γινει ερευνα εις βαθος" και το "θα τιμωρηθουν οι ενοχοι" δεν βαρεθηκαν να το λενε;
Και καλα αυτοι που δεν βαρεθηκαν να το λενε. Ολοι οι υπολοιποι, δεν βαρεθηκαν να τους ακουνε;

Απορων απο μακρυα (σε σιγουρη αποσταση απο αυτην την χωρα).

Elias είπε...

Dralion, δε βαρέθηκαν να τα λένε διότι όλο το κυβερνητικό επιτελείο μοιάζει να είναι πολύ απομακρυσμένο από τη λαϊκή αίσθηση και πολύ υποταγμένο στις ανάγκες των ΜΜΕ. Πιστεύουν πραγματικά ότι με ένα βαρύγδουπο κλισέ ξεμπερδεύουν.

Τέλος πάντων, το θέμα του ΟΣΕ αντιμετωπίζεται επιτυχώς. Διαβάζω σήμερα ότι το Υπουργείο Μεταφορών εκπονεί σχέδιο επανίδρυσης, που θα περιλαμβάνει "περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων, θέσεων εργασίας, προγραμματισμένων μεγάλων έργων, αλλαγές στα εργασιακά των εργαζομένων" και, προφανώς, ακριβή καταμέτρηση των βαγονιών. Πρόκειται δίχως άλλο για σοβαρό πρόγραμμα εξυγίανσης και όχι για κάτι που σχεδιάζεται άρον άρον προκειμένου να κατευνάσει κάπως το σοκ της κοινής γνώμης.
Η Επανίδρυση του Κράτους αναβάλλεται προσωρινά, προέχει η Επανίδρυση του Τρένου.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Καπετάνιε, μιλούσα σήμερα με έναν γερμανό και η κουβέντα ήρθε στα της Siemens και λίγο και στην μεγάλη εγχώρια υπόθεση της φοροδιαφυγής με την τράπεζα του Λίχτενστάιν. Μου είπε λοιπόν πως ο κόσμος αισθάνθηκε empört σε σχέση με τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια. Δηλαδή όχι απλά ενοχλημένος ή θυμωμένος. Αλλά βαθιά, και κυρίως σε επίπεδο ηθικής αντίληψης, αγανακτισμένος. Οι συγκρίσεις με την ημετέρα μπανανία, όπου ο μέσος όρος πιστεύει ότι όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και ως τέτοια απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα, είναι καταλυτικές. Υπό αυτήν την έννοια ο κόσμος δεν βαριέται και δεν παρεξηγεί τον κάθε φουκαρά Χατζιδάκη. Ξέρει ότι όλα αυτά είναι μέρος της θεατρικής παράστασης που ονομάζεται δημόσιος βίος (η ρεμούλα είναι στοιχείο της πραγματικής ζωής που δεν έχει σχέση με το τεχνητό θέαμα της σκηνής) και ότι οι δηλώσεις περί μηδενικής ανοχής και τα τοιαύτα είναι απλά μέρος του πολιτικώς ορθού σεναρίου που πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται για να διατηρείται ακέραια η ηθική στο επίπεδο της εικονικής πραγματικότητας.

Για όλα τα υπόλοιπα σε παραπέμπω στον πάντα ψύχραιμα σκεπτόμενο Ηλία, που παρακολουθεί επιμελώς τα κατά κύματα επερχόμενα στάδια της μνημειώδους (gewaltig που θα λέγατε και σεις στα ξένα) επανίδρυσης και μας κρατά διαρκώς, και κυρίως με αντικειμενικό τρόπο, ενήμερους.