Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

-Αβραμόπουλε, υπουργέ μας, ενεργήσου αμέσως





Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, σε ένα συνέδριο εντατικολόγων, ανακοινώθηκε ότι κάποιες χιλιάδες συνάνθρωποι μας χάνουν κάθε χρόνο άδικα την ζωή τους. Ο λόγος; Ένα μεγάλο μέρος από τις διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας άγνωστων προβλημάτων. Χωρίς να καθυστερήσει διόλου, ο εξοχότατος υπουργός Αβραμόπουλος, αμείλικτος όπως πάντα, ενεργήθηκε αμέσως και με μια αστραπιαία κίνηση ευθύνης διαβίβασε το θέμα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με την τολμηρή του αυτή πράξη ο άξιος υπουργός μας απομάκρυνε, προσωρινά έστω, τους συσσωρευμένους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Αφού με την απειλή της δικαστικής δίωξης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φοβηθούν οι ασυνείδητες κλίνες και να σκεφτούν να αλλάξουν τακτική και να κάνουν από δω και πέρα όπως πρέπει την δουλειά τους. Ο υπουργός μας ο Αβραμόπουλος, πολύ σοφά ποιών, δεν προχώρησε σε καμιά άλλη κίνηση σεβόμενος, σύμφωνα και με τις οδηγίες του πολιτικού του μέντορα, του άξιου πρωθυπουργού μας του Κώστα του Καραμανλή, την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης.


Τώρα όμως, να που μας προέκυψε και αυτό. Πεθαίνουν άνθρωποι και δεν υπάρχει ακόμη επέμβαση της εισαγγελικής αρχής.


Δεν είναι ασφαλώς στις προθέσεις μας να κάνουμε συστάσεις στον ακάματο υπηρέτη τουδημοσίου συμφέροντος. Ξέρουμε ότι ξέρει καλύτερα από εμάς την δουλειά του. Του το θυμίζουμε όμως διακριτικά μια και τον τελευταίο καιρό είναι τόσο απασχολημένος με την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και μπορεί να του διέφυγε. 770 θύματα της καλοφαγίας κάθε χρόνο δεν είναι και λίγα. Η ανάγκη να αναζητηθούν, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά οι ένοχοι είναι για μια ακόμη φορά επιτακτική και επείγουσα. Μια μικρή διακοπή για να στείλει τον σχετικό φάκελλο στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη ίσως θα ήταν σκόπιμη.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: