Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

-Που πήγαν τα λεφτά. Στον καιρό της Μαριλίζας.


Ήταν τότε, στα παλιά χρόνια, μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της πατρικής ζωής. Τότε που ερχόταν η ώρα να βρεθεί ο περήφανος γονιός πρόσωπο με πρόσωπο με το γινωμένο βλαστάρι του. Για να του δώσει την μεγαλύτερη, την πολυτιμότερη, την μόνη ίσως συμβουλή που αξίζει τον κόπο να ακολουθήσει κανείς, αν θέλει να βγει αλώβητος από αυτήν την τόσο σκληρή αλλά και τόσο όμορφη περιπέτεια του ενήλικου βίου.

"Παιδί μου, τώρα που γίνεσαι άνδρας, ένα μόνο πράγμα χρειάζεται να ξέρεις. Την απαυτή σου και την υπογραφή σου πρέπει να σκέφτεσαι και να προσέχεις που την βάζεις." Με αυτήν την συμπυκνωμένη κουβέντα, ειπωμένη τελετουργικά και χαμηλόφωνα, άρχιζε και τελείωνε κάποτε η μυσταγωγία της ελληνικής αρσενικής ενηλικίωσης.

Τα κορίτσια βέβαια ποτέ δεν τα συμβούλευαν για τέτοια πράγματα. Όχι μόνο γιατί, όπως όλοι ξέρουν, έχουν τα κακόμοιρα την ατυχία να μην διαθέτουν απαυτή. Αλλά και γιατί στους παλιούς εκείνους καιρούς κανείς δεν σκεφτόταν ότι μπορεί στο μέλλον να έρθει κάποια στιγμή που θα αποκτήσει έστω και την ελάχιστη αξία η υπογραφή τους. Τι αστοχασιά όμως!

Αστοχασιά διότι οι καιροί αλλάζουν. Και τα κορίτσια όλου του κόσμου, οι μικρές Βασούλες, οι Φώφες και οι Μαριλίζες δεν κάθονται πλέον στο σπίτι να γεννοβολούν και να στρώνουν ντιβανοσκεπάσματα. Βγαίνουν στον κόσμο και γίνονται βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς και Υπουργοί. Απαυτή εξακολουθούν ακόμη να μην έχουν και μάλλον δεν προβλέπεται να αποκτήσουν. Έχουν όμως υπογραφή.


Που καμιά φορά στοιχίζει δισεκατομμύρια. Και που την βάζουν αστόχαστα επειδή ποτέ, ως εκ του συντηρητισμού της καθυστερημένης κοινωνίας μας, δεν δέχτηκαν τις πολύτιμες πατρικές συμβουλές.

Για μια τέτοια υπογραφή τρέμει τώρα πανικόβλητη η μικρή Μαριλίζα. Και επείγεται να κλείσει το θέμα της πληρωμής των αλητών, μήπως και σταματήσει ο θόρυβος στα κανάλια και γλυτώσει κι αυτή η φουκαριάρα το μοιραίο. Είναι ωραίο πράγμα που είναι υπουργός. Και αν φύγει τώρα άντε να ξαναγίνει. Ούτε στην άλλη ζωή δεν θα της ξανακληρώσει τέτοιο λαχείο.

Η λογική λοιπόν είναι για μια ακόμη φορά το "ότι έγινε έγινε". Κουκουλώνουμε τις ενοχές, κλείνουμε την τρύπα των ευθυνών με μερικά δανεικά ψωροδισεκατομμύρια σε ομόλογα και συνεχίζουμε ακμαίοι για καινούργια ελλείμματα. Βέβαιοι για το προνόμιο της ατιμωρησίας και στο μέλλον.

Και εμείς; Εμείς προκειμένου να έχουμε την μεγάλη τιμή, χαρά και ικανοποίηση να έχουμε για υπουργό μια Μαριλίζα μπορούμε να πληρώνουμε όσα όσα και επ΄άπειρον. Να ξοφλάμε τα παλιά και να σφίγγουμε περισσότερο το ζωνάρι για τα καινούργια που μας ετοιμάζουν.

Που έβαλε λοιπόν την υπογραφή της η μικρή Μαριλίζα; Αν δεν το πουν σήμερα αύριο τα "κανάλια" σας υπόσχομαι να το πω εγώ.

buzz it!

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μας το λες από τώρα και μας κρατάς σε αγωνία;

Ανώνυμος είπε...

wellcome back!!!!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

θα το γράψουν κάποιες εφημερίδες. Να μην τους πάρω την πρωτιά.

Διευθαρμενος Ορθοπαιδικός είπε...

εξακολουθω να εχω απορίες: κοστολογηση των υλικων στα ΦΕΚ πως γινοτανε??? υπρχε καποια εκθεση,τεχνική αναλυση, συγκεντρωση προσφορων ή γινοταν με τη μεθοδο αποφασιζομεν και διαττασομεν???
Υπαρχει κανεις που πραγματικα ενδιαφερεται για εξυγιανση στο χωρο της υγείας ή απλως παιζουμε το παιχνιδακι της αλλαγης σταθμάρχη???

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Χαίρε διεφθαρμένε ορθοπαιδικέ. Ταυτολογία βέβαια και πλεονασμός. Διότι ο όρος "διεφθαρμένος" παραπέμπει ευθέως σε ορθοπαιδικό. Αντίστοιχα η ιδιότης του "ορθοπαιδικού" εγγυάται την τάση προς την δωροληψία.

Υπήρχαν "επιτροπές" οι οποίες παραλάμβαναν τις λίστες από τα καρτέλ και τις ξέπλεναν μετατρέποντας τες σε αποφάσεις δημοσίων οργάνων με γνωμοδοτικό περιεχόμενο για τους υπουργούς που τελικά τις υπέγραφαν.
Για τα μέλη των επιτροπών αυτών δεν ισχύει φυσικά καμία παραγραφή και το αδίκημα είναι η "κακουργηματική απιστία". Κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν ερωτηθούν για τις έρευνες αγοράς που διενήργησαν για να καθορίσουν τις τιμές που καθόρισαν. Και θα ερωτηθούν αργά ή γρήγορα. Το έγκλημα είναι κολοσσιαίο. Επιπλέον δεν θα αργήσει η ώρα που και οι προμηθευτές του εξωτερικού θα αναγκαστούν να δώσουν πληροφορίες τις μέσες τιμές με τις οποίες προμήθευαν τους εδώ και παράλληλα τους αντίστοιχους αντιπροσώπους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάποιοι θα πάνε φυλακή. Σκοπός όμως πρέπει να είναι να μην γλυτώσουν τα κατακάθια οι πολιτικοί που έφτιαξαν κα συντήρησαν με την αλητεία των καρτέλ όλη την ιστορία. Δεν αντιλαμβάνεσθε την πρεμούρα τους να πληρωθούν όπως όπως τα κλεμμένα για να κλείσει το μέτωπο στον τύπο και να ξεχαστεί η υπόθεση;

Zaphod είπε...

Nα τους την παρεις την πρωτια!!

Γιατι οχι;;

αθεόφοβος είπε...

Να τους πάρεις την πρωτιά και να τους σκίσεις τα φάρδουλα!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Με την κρίση που περνάει ο τόπος όλος ο τύπος υποφέρει και θέλει κι αυτός την βοήθεια μας. Ας πουλήσει κανένα φύλλο.

Griniaris είπε...

Ερμιππε
Θα μου συγχωρέσεις ένα ακόμα πλεονασμό και μία (ακόμα) ταυτολογία: Καλώς μας ήλθες ξανά!

Οσο για το quiz, την περίοδο που ήταν Γ.Γ Εμπορίου του ΥπΑΝ (2002 - 2004), με πολιτικό προϊστάμενο βέβαια τον www.akis.gr, υποθέτω ότι θα υπέγραφε ότι επέτασσε η κομματική (και όχι μόνο) πειθαρχία

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Γκρινιάρη.

Σε κάθε περίπτωση και αν είναι έτσι να μας πει ότι δεν ήξερε και έκανε ότι της έλεγαν και ας πάει σπίτι της να ασχοληθεί με λιγότερο σημαντικές για το πόπολο δραστηριότητες. Όταν κατέχεις ένα δημόσιο αξίωμα το κατέχεις για να ξέρεις και για να ασκείς την αρμοδιότητα που σου ανατίθεται. Όχι για να εξυπηρετείς τους προϊσταμένους σου. Είναι καιρός να τελειώνει η χώρα με αυτές τις νοοτροπίες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το κόστος τους πλέον.

Griniaris είπε...

Το δυστύχημα αγαπητέ Ερμιππε, πέρα από την πλήρη έλλειψη (και) τσίπας εκ μέρους της συντεχνίας των "πολιτικών", είναι ότι δεν υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα και διαχρονικά πλέον, με τι όποιες ελάχιστες εξαιρέσεις απλώς να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ούτε φαντασιώνομαι ούτε ευαγγελίζομαι εφόδους σε χειμερινά ανάκτορα, φοβάμαι όμως ότι εκεί μας οδηγούν, πολιτικοί και δικαστές, με τις πράξεις τους. Και δεν ξέρω πιό είναι πιό τρομακτικό πλέον, το αν έχουν, ή αν δεν έχουν, συνείδηση των πράξεων τους

Ανώνυμος είπε...

Ερμιππε νομίζω οτι μας έχεις ήδη δείξει στις 24/5 την υπογραφή της κυρίας (τη συγκεκριμένη τουλάχιστον ως "Ξενογιανναοπούλου" ) σε ντοκουμέντο που είναι αρκετό για να βγουν συμπεράσματα...
Εκτός κι αν έχεις και άλλα αδημοσίευτα "κατορθώματα" του μεγάλου αυτού ταλέντου της πολιτικής :)

Ανώνυμος είπε...

ελεος!!! Βαλε ενα καινουργιο ποστ ή αλλαξε τουλαχιστον τη φωτο της κυριας Μαριλιζας Αβραμοπουλου. Καθε φορα που μπαινω αγριευομαι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ούτε εσείς είπατε ούτε τα ΜΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατοι,

η υπογραφή της συμπαθεστάτης κυρίας Υπουργού είναι από το Μάιο του 2003, οπότε και ως ΓΓ Εμπορίου υπέγραψε έγγραφο (μάλιστα τόσο βιαστικά, που δε ζήτησε να διορθώσουν το όνομά της και υπέγραψε ως ΞΕΝΟΓΙΑΝΝαοΠΟΥΛΟΥ) που ζητούσε να συμπεριληφθούν στο αμαρτωλό ΦΕΚ και τα φίλτρα τεχνητού νεφρού... Μπορεί αυτό να μην προχώρησε αυτούσιο (το έγγραφο, αφού νομίζω Φλωρίδης και άλλοι αρνήθηκαν να υπογράψουν), αλλά το αποτέλεσμα επετεύχθη με άλλα μέσα...

Άδικα περιμέναμε να αλλάξει τα πράγματα ως υπουργός, με το που βγήκε... Θα καταργούσε τις αποφάσεις τις του 2003???? Φαντάζεστε τι θα της προσυνέναπτε ο Φλωρίδης και οι άλλοι ????

Χώρια που έχει κρατήσει σε ΙΦΕΤ και ΕΚΕΒΥΛ τις ίδιες διοικήσεις (μάλιστα λέγεται ότι έναν από τους 2 διοικητές -χωμένο σε διάφορες "μεγάλες" προμήθειες μαζί με τον φιλαράκο του πρώην πρόεδρο ΕΟΦ- τον έχει κάνει και σύμβουλό της! και τον έχει προωθήσει στην πολυσυζητημένη ΕΠΥ) οπότε δεν υπάρχει από εκεί πιθανότητα να φτιάξουν τα πράγματα, αφού ουσιαστικά προωθείται η agenda της (διεφθαρμένης) Νέας Δημοκρατίας! Υπενθυμίζω ότι ο Αγγέλου του Καραμανλή, στο Μαξίμου, είχε τη νύφη του ως αντιπρόεδρο του ΕΟΦ!!! (μάλιστα, η κυρία Παταργιά-Αγγέλου ήταν διευθύντρια ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων, συνταξιοδοτείται, στο καπάκι την παίρνει σύμβουλο ο Αβραμόπουλος, και πριν καν δημοσιευθεί το ΦΕΚ με το οποίο την καταργεί από σύμβουλό του, την ορίζει Α' αντιπρόεδρο του ΕΟΦ! έπειτα, την κατήργησε και από σύμβουλό του). Επίσης υπενθυμίζω επιστολή της ΔΑΚΕ (ανατολικής, δυτικής δε θυμάμαι) Θεσσαλονίκης, που έλεγε ότι μέσω του ΕΟΦ ξεπλένονται χρήματα για το κόμμα της ΝΔ !!! (10% του τζίρου των φαρμάκων). Παραπάνω είπαμε ποιο κοντινό στο Μαξίμου-Καραμανλή άτομο ήταν στον ΕΟΦ ;-)

Ε και το κερασάκι.... ο αδελφός της κυρίας αυτής ήταν διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (διαχειρίστηκε κάτι εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ).

Α και το άλλο κερασάκι, νομίζω άλλος συγγενής ήταν (είναι?) σε επιτροπή του ΕΟΦ ως επιστήμονας.

Αν έχει @@ ο κ. Χρυσοχοείδης, ας ελέγξει όλους αυτούς που ήταν σε διοικητικές θέσεις στους οργανισμούς αυτούς.......

Αυτάαααααα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ (ανώνυμε με το προηγούμενο σχόλιο, που ελπίζω κάποιος να το αξιοποιήσει), ο Χρυσοχοΐδης κυνηγάει μετανάστες, εξαρτημένους και άλλους δυστυχείς, όπως επίσης και (φανταστικούς) τρομοκράτες. Στους δρόμους έχει αρμοδιότητα όχι στα πολιτικά σαλόνια.

Έρμιππε, που είναι η συνέχεια; Έχουμε φάει τα νύχια μας από την αγωνία :)

Griniaris είπε...

Κάτι άρχισε να κινείται (εστω και με έμμεση διαφήμηση Βγενόπουλου...):

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=38819147

Theodore είπε...

Πολύ καλά και εύστοχα σχόλια. Η συνέχεια;

Α.Α.Τ. είπε...

Υπάρχει το παρακάτω δημοσίευμα που δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει:

ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΓΡΑΨΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7832.html

Ανώνυμος είπε...

Έρμιππε, τελικά που έβαλε την υπογραφή της η μικρή Μαριλίζα; Θα μας το πεις;

Πάντως, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο
κλικ

και η Βάσω Παπανδρέου καταψήφισε δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων
κλικ

Panos Konstantinidis είπε...

Έρμιππε έχουμε κάποια ενημέρωση;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά 9 μήνες βαστάει η «μεταμέλεια» και τόσος χρόνος χρειάζεται για τη «δεξιά λήθη»? Ρε παιδιά, οδηγάς από τα νότια προάστια προς τα βόρεια και η βρώμα που αναδύεται από τη Ρηγίλλης σε χτυπάει στη μύτη μόλις πιάσεις το καλλιμάρμαρο και σε συντροφεύει μέχρι πλατεία Μαβίλη...

mitsosmt01 είπε...

κι αν δεν ηταν η συγκεκριμενη υπογραφη θα ηταν μια αλλη υπογραφη. παλια που μας μαθαιναν αυτα που ειπες οι γονεις μας, ειχε αξια η υπογραφη. το θεμα για μενα δεν ειναι η συγκεκριμενη υπογραφη αλλα γενικοτερα η σημερινη οποιαδηποτε αξια μιας υπογραφης. κι εκει νομιζω τα πραγματα δυσκολευουν στην σκεψη μου και οσον αφορα τις ελπιδες μου..

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

SITALKIS είπε...

Η σφραγίδα της έχει λάθος. Λείπει κάποιο γράμμα... Πείτε της να παραγγείλει άλλην σφραγίδα...

kosta del SOL είπε...

Το μονο που εχω να φωναξω, ειναι οτι οι φαρμακευτικες και οι προμηθετες υλικων οταν και οπου υπερτιμολογησαν, τα λεφτα πηγαν στο μεγαλυτεροΤΑΤΟ ποσοστο στην τσεπη του γιατρου. Οσοι θελετε το πιστευετε, οσοι δεν θελετε εξακολουθηστε να χτυπατε τους θυτες που τα ΜΜΕ σας επεβαλαν να ανακαλυψετε.

Με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

Ερμιππε ποσα υπουργεια πρεπει να αλλαξει η Μαριλιζα για να μας πεις που εβαλε την υπογραφη?Θα αλλαξει κυβερνηση και ακομα θα αναρωτιεσαι,αν ξερεις πραγματικα κατι πες το αλλιως αστο.αυτα

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η Μαριλίζα φρόντισε ιδιαίτερα για αυτό στο διάστημα της λαμπρής υπουργείας της. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος ασφαλώς. Οι φόροι μας λοιπόν κατά ένα μέρος προορίζονται για την νέα ρύθμιση πληρωμής των ακριβών φίλτρων. Ακόμη και στο Αφγανιστάν αυτό θα αρκούσε για να δικαστεί κάποιος για εσχάτη προδοσία. Εδώ είναι φανερό ότι κανέναν δεν ενοχλεί. Ακόμη και τους υποτελείς, τα υποζύγια που πληρώνουν αδιαμαρτήρητα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο. Δεν ανανέωσα την ιστοσελίδα για να μείνουν οι αναρτήσεις αυτές ψηλά. Ήδη τις έχουν δει όσοι έπρεπε. Οι θεσμικοί, ο τύπος, η δικαιοσύνη, οι ελεγκτικές αρχές. Κανείς δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει κάτι. Η χώρα είναι πλέον παραιτημένη και παραδομένη στην μοίρα της. Μια μοίρα με την οποία δεν θα αργήσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι παρά την ηλίθια δήθεν αισιοδοξία των ταγών μας.

Η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί μετά την 20 Σεπτεμβρίου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ένα έχω να πώ: Υποσχέσεις αγαπητέ Ερμιππε. Εφτασε 4 Οκτωβρίου και ακόμα καμία ανανέωση ιστοσελίδας...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?????

Χαιρετώ σε
Στάθης Δ