Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

-Γιατί το μνημόνιο. Και γιατί ο χειμώνας που έρχεται.


Γιατρός χάνει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για απάτη.

Ο πρώην διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Schwabing, στο Μόναχο, ο παγκοσμίως γνωστός διαβητολόγος και ειδικός σε παθήσεις αγγείων καθηγητής Eberhard Standl, έχασε τελεσίδικα την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του. Όπως ανακοινώθηκε, η Βαυαρική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια του Standl μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία θεωρήθηκε ένοχος για κατάχρηση θέσης, απιστία και απάτη και καταδικάστηκε σε εντεκάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 120 €, για κάθε μια από τις 330 ημέρες που θα παραμείνει κρατούμενος.

Ο καθηγητής της ιατρικής είχε χρησιμοποιήσει κάποια χρήματα, από έναν λογαριασμό που προορίζονταν για διεξαγωγή σεμιναρίων και χρηματοδοτούνταν από την φαρμακευτική βιομηχανία, για να πληρώσει τα έξοδα της γιορτής των εξηκοστών γενεθλίων του. Το βαυαρικό διοικητικό δικαστήριο διέγνωσε ότι ο Standl αποδείχθηκε ανάξιος για την άσκηση του επαγγέλματος του και ότι η συμπεριφορά του δεν ανταποκρίνεται στην κοινά αποδεκτή αντίληψη για την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία που πρέπει να διαθέτει ένας γιατρός.

(από την Süddeutsche Zeitung της 19/11/2010/)

---------------------------------------------------------------------------------------

Από την δική του πλευρά και άσχετα με τις δηλώσεις, το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να "κλείσει" χωρίς συνέπειες για τους κατηγορουμένους υπουργούς της Ν.Δ. το θέμα του Βατοπεδίου. Αν μάλιστα εγκαταλείψει, έστω και σιωπηρά, την ιδέα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα πλαστά οικονομικά στοιχεία υποτίθεται (για την οικονομία ουσιαστικά), δεν αποκλείεται να "εδραιωθεί" κλίμα συναίνεσης κα συνεννόησης, που τόσο χρειάζεται η χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται.

(από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 19/11/2010/)

---------------------------------------------------------------------------------------

Η μία χώρα "εδραιώνει" την συναίνεση των πολιτών και την συνοχή της κοινωνίας πάνω στο αίσθημα δικαίου που εξασφαλίζει η πιστή εφαρμογή των νόμων και των θεσμών. Πάνω στο διάχυτο αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ισότητας.

Η άλλη χώρα "εδραιώνει" το αίσθημα απαξίας των πολιτών και την διάλυση του κοινωνικού ιστού πάνω στην αηδία και την απέχθεια που προκαλεί η πιστή εφαρμογή των κανόνων της ομερτά μεταξύ αθλίων και επίορκων εγκληματιών. Πάνω στο διάχυτο αίσθημα της αδικίας και της ανισότητας.

Στην μια χώρα οι πολίτες ασχολούνται ήσυχα και αμέριμνα, το πρωί με την δουλειά και το απόγευμα με την οικογένεια και τα χόμπι τους. Ξέρουν ότι τα υλικά και άυλα ατομικά και δημόσια αγαθά που τους ανήκουν προστατεύονται αποτελεσματικά. Και ότι οι εκπρόσωποι τους αποφασίζουν και ενεργούν πάντοτε για το κοινό καλό, σύμφωνα με την εντολή που τους έχει εκχωρηθεί. Όταν δεν το κάνουν τιμωρούνται. Η κοινωνία συνεργάζεται και εργάζεται σκληρά και συνειδητά. Παράγει πλούτο και ευημερεί.

Στην άλλη χώρα οι πολίτες κοιτούν καχύποπτα ο ένας τον "άλλον" και έχουν σαν μόνη καθημερινή φροντίδα την άμυνα απέναντι στην βουλιμία που παραμονεύει σε κάθε τους βήμα. Όταν καταφέρουν να οχυρωθούν και να αισθανθούν ασφαλείς ησυχάζουν και σκαρφίζονται τρόπους για να χορτάσουν την δική τους βουλιμία σε βάρος αυτών που αποδείχθηκαν λιγότερο επιδέξιοι και αδύναμοι. Οι "άλλοι" τότε τους θεωρούν πετυχημένους και τους δείχνουν παράδειγμα στα παιδιά τους, για να τους μοιάσουνε. Κανείς δεν βρίσκει διάθεση να δουλέψει, παρά μόνο για τον εαυτό του, και τώρα που τα δανεικά σωθήκανε η χώρα ζητιανεύει σε ξένες αυλές κλέβοντας από τις γενιές που έρχονται. Και βλέπει γύρω της μόνον εχθρούς, που την φθονούν για την αρχαία κληρονομιά της.

buzz it!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο λέξεις: "Siemens", και Ιρλανδία.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Μπορείς να γίνεις περισσότερο σαφής ανώνυμε;

Panos Konstantinidis είπε...

Αν ερευνηθεί το Βατοπέδι θα βρεθούνε όλοι μπλεγμένοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και πολλοί άλλοι) οπότε απλώς το σιωπούνε με συνοπτικές διαδικασίες.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Το Βατοπέδι δεν είναι καν σκάνδαλο μπροστά στην μείζονα υπόθεση των δαπανών της υγείας. Ακόμη και τα όσα έγιναν με την Siemens είναι λίγα σε σχέση με αυτό. Γιαυτό και εκεί δεν υπάρχουν διαδικασίες, ούτε καν συνοπτικές. Είναι ένας οχετός που εάν ανοίξει δεν θα στερεύει.