Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

-Η μη παρέμβαση Λοβέρδου ισοδυναμεί με παράβαση καθήκοντος



Πριν συνεχίσει ο κ. Παπαχελάς να συμβουλεύει από την υψηλή του έδρα το πολιτικό σύστημα και να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τον πλημμελή συντονισμό της κυβέρνησης του, θα ήταν απολύτως σκόπιμο να ρίξει μια ματιά στα δικά του. Για να βεβαιωθεί προηγουμένως εάν αυτός ο ίδιος είναι σε θέση να ελέγχει τους δαιμόνιους συντάκτες της εφημερίδας που διευθύνει. 'Ετσι ώστε να ανταποκρίνονται, πρώτοι αυτοί από όλους, οι διδάσκαλοι, στο εθνοσωτήριο πνεύμα των υψηλών διδαχών του.

Όποιος έχει όρεξη και μπορεί να διαθέσει 5 μόλις λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, ας διαβάσει το άρθρο στο οποίο οδηγεί ο παρακάτω δεσμός. Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην χθεσινή Κυριακάτικη έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_27/02/2011_434116

Και εάν δεν καταλάβει, από τις πρώτες κιόλας γραμμές, πως και γιατί γράφτηκε και τι ακριβώς εξυπηρετεί (ναι, καμιά φορά τα κείμενα του τύπου μπορεί να εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, πέραν αυτών της έγκυρης ενημέρωσης) θα είναι άξιος για κάποιες ακόμη δεκάδες αναθεωρημένα μνημόνια. Όχι μόνο για να έχει να πορεύεται ο ίδιος, μέχρι την μακρινή ώρα που θα κλείσει τα μάτια του, αλλά και για να του περισσέψουν μερικά. Που θα τα αφήσει κληρονομιά πολύτιμη και παρακαταθήκη στους δυστυχείς απογόνους του.

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω κάποιες επισημάνσεις, που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες αυτού του θαυμάσιου δημοσιογραφικού πονήματος να εμβαθύνουν στο περιεχόμενο του.

α) Η εταιρεία που, όλως τυχαίως, πρόκειται να ωφεληθεί από την ικανοποίηση των "επιστημονικών αιτημάτων", που περιγράφονται με τραγικούς τόνους στο πρώτο μέρος του δημοσιεύματος, (τα σχετικά αποδεικτικά δημόσια έγγραφα υπάρχουν), είναι αυτή που πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο από όσα σκάνδαλα του τομέα προμηθειών υγείας έχουν, -μέχρι στιγμής τουλάχιστον-, δει το φως της δημοσιότητας. Είναι η πολύ γνωστή Johnson & Johnson, μητρική της Depuy. Η καλή αυτή πολυεθνική έχει ήδη πληρώσει στις αρχές της χρηματαγοράς της Νέας Υόρκης, κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού, πρόστιμο της τάξεως των 80 εκ. $, για παραβάσεις που αφορούν διεφθαρμένες πρακτικές. Ο αποδεδειγμένος χρηματισμός, ασφαλώς, αφορούσε έλληνες γιατρούς που προωθούσαν με ψευδείς γνωμοδοτήσεις τα αγρίως υπερτιμολογημένα υλικά της εταιρείας.

Παράλληλα, από τον περασμένο Απρίλιο, ο 44χρονος Βρετανός Robert John Dougall, πρώην ανώτερο στέλεχος της θυγατρικής Depuy στην Αγγλία, εκτίει ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της χώρας του, για το ίδιο αδίκημα. Τον χρηματισμό, δηλαδή, ελλήνων πολιτών. Παρά το γεγονός ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία είχαν διαβιβασθεί έγκαιρα στις ελληνικές αρχές και παρά το γεγονός της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το ζήτημα, η υπόθεση στην χώρα μας βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης. Η δε πολυεθνική επιχείρηση συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτε.

β) Η μόνιμη ικανοποίηση παρόμοιων δακρύβρεκτων και δραματοποιημένων ιατρικών αιτημάτων, (η συστηματική σαν να λέμε παράβαση του Κοινοτικού Δικαίου), από τις ελληνικές αρχές έχει οδηγήσει ήδη σε καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (βλ. απόφαση C-489/06 της 19/3/2009/). Και μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την επίμονη άρνησή μας να συμμορφωθούμε με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού που επιβάλλουν οι κοινοτικές οδηγίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε εκ νέου στο Δικαστήριο. Την φορά αυτή, μάλιστα, με επιβολή ημηρεσίου προστίμου, που θα υπολογισθεί
και θα καταλογισθεί αναδρομικά, από την ημερομηνία της πρώτης καταδικαστικής απόφασης.

γ) Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου το Κοινοτικό Δίκαιο, οι ανώτατης βαθμίδας δικαστικές αποφάσεις και οι τεχνικές πρακτικές και πιστοποιήσεις που θεσπίστηκαν από έναν μηχανισμό που εκπροσωπεί 27 από τα πιο προηγμένα κράτη του κόσμου και 500 εκ. πολίτες, υποχωρούν μπροστά στα κουρελόχαρτα της γνωμοδότησης ενός επαρχιακού γιατρού, που αναλαμβάνει αυτόβουλα να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, όπως ο ίδιος το ερμηνεύει. Άσχετα αν ο τόπος βοά για τις απροκάλυπτες και θρασύτατες οικονομικές σχέσεις του ιατρικού κόσμου με τα άθλια παρασιτικά εμπορικά κυκλώματα, που καταλήστεψαν τα τελευταία 20 χρόνια το σύστημα υγείας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην συνολική χρεοκοπία της χώρας.


Ένας σοβαρός δημοσιογράφος, που διενεργεί μια σοβαρή έρευνα, που δημοσιεύεται σε ένα σοβαρό φύλλο, που διευθύνεται από έναν σοβαρό μεγαλοδημοσιογράφο, που με την σειρά του διεκδικεί το προνόμιο να συμβουλεύει και να επικρίνει ως ανεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, οφείλει, πριν σπείρει την ανασφάλεια στον πληθυσμό για ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία, -για να εκβιάσει, από ότι όλα δείχνουν, ύπουλα και υπόγεια μια ήδη ψοφοδεή και εξαρτώμενη από τις εντυπώσεις του επικοινωνιακού παιγνίου εξασθενημένη πολιτική διοίκηση-, να διασταυρώσει τις πηγές του και να ελέγξει την νομιμότητα και την βασιμότητα των ισχυρισμών που μεταφέρει. Ειδικά όταν το μέσο που θα διαδώσει όλα αυτά διεκδικεί τον ρόλο του σημαντικότερου παράγοντα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Αυτά όμως σε άλλες χώρες. Από αυτές που δεν χρειάζονται μνημόνια για να βάλουν τάξη στα του οίκου τους.


Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος είναι υποχρεωμένος να παρέμβει άμεσα και να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα. Να παρέμβει είτε για να προστατεύσει την υγεία του ελληνικού λαού από τα επικίνδυνα ράμματα, τα σάπια γάντια και τα ακατάλληλα stents, είτε για να διαφυλάξει την ίδια την ζωή των 700.000 ανέργων, που θα κληθούν να πληρώσουν καινούργιους βαρύτατους έμμεσους φόρους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της απληστίας αυτής της αδίστακτης αλητείας που κατατρώει μεθοδικά τις σάρκες του ελληνικού λαού.


Και εάν έχει δίκαιο η καλή εφημερίδα και οι "άριστοι επιστήμονες", να στείλει τις επικίνδυνες εταιρείες από κει που ήρθαν και να διακόψει άμεσα την συνεργασία τους. όχι μόνον με το νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας, αλλά και με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, των οποίων οι γιατροί, είτε από μειωμένη αίσθηση καθήκοντος, είτε από ελλιπή επιστημονική κατάρτιση δεν αντελήφθησαν ήδη τους κινδύνους που μας απειλούν. Επιπλέον, να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό επαγρύπνησης της Ένωσης, ώστε τα ίδια επικίνδυνα υλικά να αποσυρθούν από όλα τα ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Των οποίων οι γιατροί, ομοίως, δεν διαθέτουν ούτε τις ευαισθησίες ούτε την επιστημονική αυθεντία των κυρίων της Νέας Ιωνίας, που αναφέρονται ως καταγγέλλοντες στο προδήλως στημένο δημοσίευμα.

Εάν, όμως, σε όλα αυτά
δεν υπάρχει σπέρμα αληθείας, να στείλει τους αυτόκλητους εκφραστές του δημοσίου συμφέροντος εκεί που πραγματικά τους αξίζει να ανήκουν. Στην φυλακή. Και να ζητήσει από την Ένωση Συντακτών να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για τον καταλογισμό ευθυνών στο μέλος της. Και πέρα από όλα αυτά, να απαιτήσει την δημοσίευση του όποιου πορίσματος της έρευνάς του στην ίδια θέση της εφημερίδας μια από τις αμέσως επόμενες Κυριακές. Ώστε αφενός να καθησυχάσει την κοινή γνώμη και αφετέρου να εδραιώσει την πεποίθηση ότι ο κρατικός μηχανισμός υπάρχει και δρα αποτελεσματικά.

Σε διαφορετική περίπτωση, η αποχή του από τις επιβαλλόμενες αυτές δέσμιες ενέργειας θα ισοδυναμεί με πολιτική δειλία και βαριά παράβαση καθήκοντος.


Καμία άλλη επιλογή δεν είναι νοητή. Στα πλαίσια ασφαλώς μιας ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της. Οι ευκαιρίες που μας απομένουν για να αποδείξουμε ότι είμαστε ή ότι θέλουμε να γίνουμε μια τέτοια πολιτεία λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Γιατί ο ήδη χαλαρός κοινωνικός ιστός μας μέρα με την μέρα διαλύεται. Και η χώρα πεθαίνει. Κυρίως ηθικά και πολύ λιγότερο οικονομικά.






Και μια σημαντική λεπτομέρεια. Το τελευταίο δίμηνο η ελληνική κυβέρνηση "κόβει ομόλογα" και πληρώνει τις εταιρείες που λήστεψαν συστηματικά για μια τουλάχιστον δεκαετία το ΕΣΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η αμνηστία, γιατί περί αμνηστίας πρόκειται, κι ας απαγορεύεται αυτή από το Σύνταγμα, δόθηκε με "νόμο", ο οποίος ορίζει ότι η προμήθειες "θεωρούνται" νόμιμες (άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία). Ο νόμος αυτός, όμοιος με πολλούς άλλους του πρόσφατου παρελθόντος, που προωθήθηκαν από τις κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων, έγινε ως συνήθως ασμένως αποδεκτός από το ευνουχισμένο Ελεγκτικό Συνέδριο, προς χάριν του Δημοσίου Συμφέροντος. Μεταξύ των εταιρειών που παραλαμβάνουν τους τίτλους βρίσκεται βεβαίως και η παραπάνω αναφερομένη πολυεθνική. Και μετά, είναι κάποιοι που μιλούν για την κήρυξη του χρέους μας προς τους ξένους δανειστές ως επαχθούς. Την στιγμή που ξεχνούν να εγκαλέσουν την ελληνική διοίκηση για το γεγονός ότι δεν τόλμησε να προβάλλει παρόμοια αξίωση πρώτα κατά αυτών που απροκάλυπτα και αποδεδειγμένα την ελήστευσαν. Οι αναρτήσεις του Μαϊου και Ιουνίου 2010 στην ιστοσελίδα αυτή είναι εύγλωττες και βρίσκονται στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

buzz it!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διεφθαρμένος Ορθοπαιδικός:
Υπάρχουν σιγουρα συμφέροντα,και διασυνδέσεις όπως τις περιγράφετε. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν - υπήρχαν πάντοτε- σοβαρότατα προβλήματα ποιότητας κυρίως στα υλικά "χαμηλής τεχνολογίας" (γαντια, ραμματα, συριγγες κτλ) όπου οι προδιαγραφές δεν τηρούνται από τους προμηθευτές και κανεις δεν ελέγχει στοιχειωδώς την ποιότητα των παραδιδομενων υλικών. Δεν ξέρω γιατι στην Αγγλία πχ τα γαντια ειναι σχεδόν παντου Biogel - τα καλυτερα δηλαδη. παντως όχι λόγω χουβαρδαλικιου.Το θέμα του πραγματικού κοστους ορισμένων 'φθηνων υλικών" ειναι όντως ανοικτό.
Αυτή την εποχή όμως υπάρχουν τεράστια προβλήματα , επικίνδυνων πραγματικά ελλειψεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Αφορούν συνήθως χαμηλής αξίας υλικά και φάρμακα ειναι κυλιομενες και επαναλαμβάνονται κυκλικά. Πολλοι διαγωνισμοί δεν έχουν αρχίσει καν ακόμα,ελάχιστοι ολοκληρώθηκαν και το χάος στις προμήθειες εξακολουθει καπως φθηνότερο ειναι η αλήθεια. Η ΕΠΥ εχει αποτύχει να δώσει ενα ενιαίο μοντέλο λειτουργίας έστω μεταβατικό και πέρα από τις εκπτώσεις σε φάρμακα και υλικά το χάος εξακολουθεί να βασιλευει. Η εξυπνότερη μέθοδοςπου βρηκαν πολλοί από τους διοικητές ειναι η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων με προφανη παρενέργεια την ενισχυση τουιδιωτικού τομέα. Με τα ασφυκτικά πλάισια που βάζει για τον προυπολογισμό του 11 το υπουργείο Οικονομικών η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν υπογράψει - δεν μπορούν- ούτε ένα ενταλμα από 1-1-11 με αποτέλεσμα ελλείψεις που αρχίζουν να γινονται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά το σκανδαλο Depuy:
Τα υλικά της Depuy - ολικές αρθροπλαστικές- ήταν όντως υπερτιμολογήμενα. Ειχαν ακριβώς την ίδια τιμή με ΟΛΑ τα υλικά όλων των άλλων εταιρείων εξαιτίας της γνωστής φαμπρικας των ΦΕΚ. Η δυστοκία των διωκτικών αρχών - από όσο γνωρίζω- οφείλεται ακριβώς εκεί: Οι κατηγορούμενοι γιατροί έχουν να επιδειξουν "τζιρους" από ανταγωνιστές της Depuy με ακριβώς την ίδια τιμή υλικών. Από αυτή την ιστορία θα μεινουν μάλλον τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις, και ενδεχομένως το ποθεν εσχες.
Τα περι ψευδών βεβαιώσεων και υπερτιμολογήσεων των γιατρών οφείλονται στην εντυπωσιακή άγνοια του ετέρου μεγαλοδημοσιογράφου- σκανδαλολογου-τιμητή της καλής εφημερίδας ο οποίος μεταφραζει τα ανακοινωθέντα της εισαγγελίας του Λονδίνου και αγνοει πλήρως τα ΦΕΚ, και τους εν γενει μηχανισμους προμηθειών των νοσοκομείων.
ΥΓ. Περι της ουσιας της υπόθεσης άλλη φορά, όταν αυτή η ιστορία καταλήξει.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Διεφθαρμένε Ορθοπαιδικέ, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Η Ευρωπαϊκή (και εθνική) έννομη τάξη προβλέπει λεπτομερείς διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύπτουν με την ποιότητα των υλικών, είτε αυτά είναι χαμηλής είτε υψηλής τεχνολογίας (οι διαδικασίες αυτές ασφαλώς δεν περιλαμβάνουν σε καμία περίπτωση την "εκβίαση δια του τύπου" και άλλες παρόμοιες μεθόδους). Η μη τήρηση των διαδικασιών είναι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εσκεμμένη. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να καθιερωθεί ως μόνο κριτήριο επιλογής η άποψη των ειδικών (και όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι αντικειμενικά ελέγξιμα) και παράλληλα να καθιερωθεί η αντίληψη (εύκολο πράγμα στην Ελλάδα) ότι ότι είναι οικονομικό και δεν φέρει μεγάλο όνομα στην ούγια είναι ταυτόχρονα και χωρίς καμία εξαίρεση και κακής ποιότητας ή ακατάλληλο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι προφανές και προβλέψιμο.

Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητη και μια διευκρίνιση. Τι ακριβώς θα πει φθηνό και τι ακριβό; Υπάρχει μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς; Δυστυχώς όχι. Το σύστημα δεν έχει ακόμη κατορθώσει, -επειδή απλά δεν θέλει να το κάνει-, να προσδιορίσει την λογική μέση τιμή κάθε υλικού. Με τον τρόπο αυτό, αφού απορριφθούν συλλήβδην τα φθηνά ως δήθεν ακατάλληλα, δεν τίθεται κανένα όριο για τις προς τα πάνω τιμές. Το αποτέλεσμα είναι η ηθική νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας και ο πίσω από αυτήν κρυπτόμενος χρηματισμός των γιατρών που επιλέγουν ως οι μόνοι ειδικοί. Προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος πάντα.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Σε κάθε περίπτωση. Είναι τόσο ανεπαρκή τα κοινά ευρωπαϊκά τεχνικά πρότυπα; Είναι τόσο αναξιόπιστες οι πιστοποιήσεις που προβλέπονται; Ολόκληρη ΕΕ δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τα τεχνικά ελλείμματα, που περνούν μέσα από τα χαλαρά κόσκινα των συστημάτων ελέγχου της, και της βάζει τα γυαλιά μια επιτροπή "ειδικών" του Αγία Όλγα και μια δημοσιογράφος που δεν ξέρει κατά που παν τα τέσσερα. Και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που λένε ακριβώς τα αντίθετα; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Τέλος πάντων, αν νομίζουμε ότι τα ξέρουμε καλύτερα γιατί δεν κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος; Οι Ευρωπαίοι βλέπετε δεν είναι δογματικοί. Όταν έφτιαξαν τις οδηγίες προέβλεψαν και διαδικασίες τροποποίησης και βελτίωσης τους. Διαδικασίες σαφέστατες που ακούν στο όνομα "ρήτρα διασφάλισης". Γιατί δεν πάμε λοιπόν να τους τρίψουμε στην μούρη τις επιστημονικές διαπιστώσεις μας και να τους αποδείξουμε ότι όλο το σύστημα τους είναι λάθος και δεν λειτουργεί; Αυτό είπε το δικαστήριο στην απόφαση C-489/06 thw 19/3/2009/. Ότι αν η Ελλάδα νομίζει ότι το σύστημα πάσχει οφείλει να εφαρμόσει την ρήτρα διασφάλισης ώστε αυτά τα οποία ισχυρίζεται, εάν είναι σωστά, να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοσθούν ως νέα πρότυπα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι προφανής και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Λέτε ότι το θέμα του πραγματικού κόστους ορισμένων "φθηνών υλικών" είναι ανοικτό. Απάντησα νομίζω παραπάνω αλλά είναι καλό να το επαναλάβω. Αυτό που είναι ανοικτό είναι το θέμα του κόστους των ακριβών υλικών. Που επειδή παίζουν μόνα στο παιχνίδι (λόγω της "ακαταλληλότητας" των υπολοίπων) διαμορφώνεται ελεύθερα κατά τα κέφια της κάθε πολυεθνικής και του κάθε παρασίτου που δηλώνει έμπορος. Ένα κομμάτι μεταξωτό ράμμα 60 πόντων, όσο και να το τραβήξεις από τα μαλλιά δεν μπορεί να κοστίζει 6€. Και να το πουλάει τόσο η καλή εταιρεία στο καταχρεωμένο ΠΕΠΑΓΝΗ την στιγμή που την ίδια στιγμή η ίδια το προσέφερε (το ίδιο δικό της προϊόν, αν το πιστεύετε!!!!) με 1,7 € στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας (τα στοιχεία στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου - κανείς δεν πήγε πάντως φυλακή). Αλλά το ΠΕΠΑΓΝΗ έδινε τα 6€ για το δημόσιο συμφέρον, διότι όλα τα άλλα είχαν κριθεί επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια, με το ΣτΕ να συναινεί ασμένως και το ΕΣ να θεωρεί ακόμη πιο ασμένως τα εντάλματα πληρωμής (και πάλι όλα τα στοιχεία διαθέσιμα).

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Για τα της Depuy; Ναι ήταν όλα υπερτιμολογημένα αγρίως. Αλλά υπάρχει μια βασική αρχή δικαίου. Ότι δεν νοείται ισότητα στην παρανομία. Παντού. Εκτός από την Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Έχετε δίκαιο σε αυτό που λέτε. Σήμερα μπορούν να πάρουν από τους γιατρούς μόνον τα πρόστιμα για τα μη δηλωμένα και τα πόθεν έσχες. Ο χειρισμός όμως που έπρεπε να γίνει ήταν αλλού. Έπρεπε να μην πληρώσουν τις εταιρείες με επίκληση απάτης και παράνομου πλουτισμού (όλα αυτά θεμελιώνονται νομικά) και να τις στείλουν να κουρεύονται. Και ας έβγαιναν μετά αυτές να πουν ότι τα κέρδη τους είναι εικονικά επειδή έδιναν 30% στους γιατρούς. Θα γελούσε κα το παρδαλό κατσίκι. Αλλά για να το κάνουν αυτό θα έπρεπε να στείλουν φυλακή (ή τουλάχιστον σπίτι τους) καμιά 20αριά μεγαλόσχημους γελοίους που ακόμη και σήμερα χειρίζονται τις τύχες της χώρας. Και όπως έλεγα ο Καραμανλής, που ήταν πολύ σοφός και βαθυστόχαστος, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Από το να στείλεις φυλακή τον Αβραμόπουλο και την Μαριλίζα καλύτερα να έχεις άλλους 100.000 ανέργους.

Και κάτι τελευταίο. Ένα κοινό φίλτρο αιμοκάθαρσης που στην Γερμανία αγοράζεται 9,5 € σε εμάς πληρώνεται ακόμη 40. Το πιστεύετε. Με τα δανεικά της υποθηκευμένης εθνικής κυριαρχίας. Τα στοιχεία τα έχει όλη η πολιτική ηγεσία, η δικαιοσύνη και διάφοροι άλλοι. Έχουν πολλές δουλειές όμως. θα την κοιτάξουν την υπόθεση κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Και κάτι που λησμόνησα. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα ξέρουν. Αλλά κρίνουν ότι ο λαός δεν είναι ώριμος να τα μάθει διότι μπορεί να τα πάρει στραβά, να συμπεριφερθεί επιπόλαια και να διαταραχθεί έτσι η πολιτική ομαλότητα. Βλέπετε άνθρωποι σαν αυτούς έχουν και λίγο καθήκοντα κηδεμόνα. Φυσικό, αφού ξέρουν τα πράγματα λίγο καλύτερα από όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

1. Η CE ειναι μια χαρα. Μονο που συσκευασίες γαντιών με δυο αριστερά ή καμένες στην αποστειρωση δεν έχουν καμια σχεση με το δειγμα. Σε πολλές τετοιες περιπτώσεις χρονια τώρα,τα υλικά δεν αποσύρθηκαν, οι προμηθευτές πληρώθηκαν και φυσικά ξανασυμμετείχαν σε διαγωνισμούς. Φυσικα και δεν ειναι δουλειά καμιας επιτροπής νοσοκομείου να βγαζει εκτος όλα τα φθηνα υλικά συλήβδην. Ειναι όμως από το νομο δουλεια της να επιλέγει και συμφωνα με την ποιότητα και συμφωνα με την ασφάλεια. Προσθέστε στο κάδρο την - δικαιολογημένη- καχυποψία και έναν ανίκανο διοιηκητη (τον συγκεκριμένο δεν τον γνωρίζω) που δηλώνει σε συγγενεις και ασθενείς οτι οι γιατροί αποκρύπτουν τα υλικά και δεν υπάρχουν ελλειψεις και έχετε μια καλή εικόνα για τους λόγους που το όντως πολύ απλό θέμα της τηρησης προδιαγραφών συμφωνα με το νομο αποτελει ηράκλειο άθλο και καταλήγει σε δημοσιο ξεκατίνιασμα και διαιώνιση των προβλημάτων.
2. Η αρνηση εξόφλησης των εταιρειών ειναι σαν την αρνηση πληρωμής του χρέους αλα Αλαβάνο.Καλή ιδέα μονο που ισοδυναμει με κλεισιμο του ΕΣΥ. βλέπετε χωρίς τα προιόντα τους δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μπορεί να δουλέψει. μια σειρά φαρμακα και υλικά ελέγχονται από τρεις -τεσσερεις μεγάλους ομίλους εταιρειών και χωρις αυτές δεν κινειται φύλλο. Αλλωστε δεν τους πληρώσανε. Ατοκα ομολογα του Ελληνικού δημοσιου τους δώσανε που αυτή τη στιγμη οι τραπεζες δεν αγοράζουν ούτε στο 60% της αξίας τους. Το αποτέλεσμα θα είναι η συρίκνωση της σχετικής αγοράς και η πλήρης κυριαρχία των πολυεθνικών. Καλό ή κακο τελικά θα φανει στα επόμενα χρόνια.
Ειμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χερι το μέγεθος της αγνοιας του δημοσιογράφου που "αποκάλυπτε" τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας του Λονδίνου για τη Depuy. Εμεινα άφωνος!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Η CE ειναι μια χαρα. Μονο που συσκευασίες γαντιών με δυο αριστερά ή καμένες στην αποστειρωση δεν έχουν καμια σχεση με το δειγμα. Σε πολλές τετοιες περιπτώσεις χρονια τώρα, τα υλικά δεν αποσύρθηκαν, οι προμηθευτές πληρώθηκαν και φυσικά ξανασυμμετείχαν σε διαγωνισμούς.

Νομίζω πως λέμε τα ίδια πράγματα. Η χώρα χρειάζεται εφαρμογή του νόμου και όχι την αυθεντία των ειδικών. Ας είχαν αποσυρθεί τα υλικά των απατεώνων (με χρέωση πάνω τους της διαφοράς τιμής των νέων που θα αγοραζόντουσαν και κατάπτωση της Εγγ. Επιστ.) ας είχαν υποστεί τις ποινές της στέρησης συμμετοχής για απάτη και μετά ας ερχόταν κάποιος να κάνει τα ιδια.
Ακόμη και ο κακός διοικητής είναι στο κάδρο. Είναι η εικόνα και η κατάληξη ενός ανεπαρκούς πολιτικού συστηματος.

Οσο για την μη πληρωμή ήταν λάθος διατύπωση. Εννοούσα πληρωμή κατά το μέρος που πραγματικά πλούτισε το δημόσιο (άρθρο ΑΚ 905 αν θυμάμαι καλά σε περίπτωση που θα προσέφευγαν στα δικαστήρια) δηλαδή σύμφωνα με την πραγματική αξία. Αυτό ασφαλώς δεν θα ίσχυε στα φάρμακα που είναι υπό διατίμηση. Το φάρμακο είναι άλλη τελείως διαφορετική ιστορία.

Τα περί κατάρρευσης του συστήματος σε μια τέτοια περίπτωση (εξακολουθώ να μην μιλάω για φάρμακα) είναι αστεία πράγματα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλοί αντιπρόσωποι και καμία προμηθεύτρια δεν θα τους στήριζε σε περίπτωση που εγκαλούντο επίσημα για απάτη. Ακόμη και αν κάποιες το έκαναν θα το μετάνοιωναν ακριβά και θα τραβούσαν τα μαλλιά τους για χρόνια. Υπάρχους και κάποιες άλλες διαστάσεις που είναι λίγο πολύ άγνωστες. Αλλά ο χώρος εδώ δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη συζήτηση.

Για τον δημοσιογράφο μαλλον θα εννοούμε άλλο πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο...
Αυτός όμως, βαθύς γνώστης της αγοράς (και μεγαλόψυχος)δηλώνει:

"Λογικές οι υπερτιμολογήσεις των φαρμακευτικών"
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=258661


Στάθης Δ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Η JOHNSON ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ VICRYL ΜΟΝΟ) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ JΟΗNSON ΣΤΟ ΣΚΑΙ TV ΜΕ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ... ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠTΩΣΗ, Ε;
ΠΑΛΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Γιαυτό και μεις την βοηθάμε την εταιρεία να ξελασπώσει. 900 εκ $ στοίχισε η τελευταία απόσυρση διότι η εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την στειρότητα εκατοντάδων παρτίδων. Από που θα τα πληρώσουν οι άνθρωποι;