Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

-Γιωργάκη... Όταν τα καταφέρουμε σφύρα. Εδώ γύρω θα είμαι.


Συμπαθάτε με παρακαλώ για τις εμμονές μου σε πράγματα μικρά και ασήμαντα. Πράγματα ανάξια του μεγέθους της κρίσης που βασανίζει τον τόπο και τον λαό μας. Δυσανάλογα λίγα σε σχέση με την εθνική ανάταση και την οραματική έξαρση, που διαπερνούν από άκρη σε άκρη την ραχοκοκαλιά της χώρας. Και που με πρωτοπόρους τον Γιωργάκη, τον Βαγγέλη, τον Ανδρέα και τα άλλα παιδιά, -αλλά και με την ομόθυμη συμπαράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης-, αλλάζουν ριζικά το πρόσωπο αυτής της χώρας. Συμπαθάτε με, λοιπόν, αλλά εχθές έγινε, για μια ακόμη φορά, επίκληση στον ανεπαρκή πατριωτισμό μου.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε είχα δημοσιεύσει τον παρακάτω πίνακα, που περιείχε αφενός τις τιμές με τις οποίες αγοράζει η φίλη και δανείστρια μας Γερμανία τα φίλτρα αιμοκάθαρσης και αφετέρου τις περίφημες "τιμές ΦΕΚ" με τις οποίες για πολλά χρόνια αγόραζε τα ίδια ακριβώς προϊόντα το δικό μας πρωτοπόρο σύστημα υγείας.Σήμερα, (ναι, σήμερα, την 12/9/2011/) μη έχοντας τίποτε καλύτερο να κάνω, αναζήτησα τις ίδιες ακριβώς αντιστοιχίες στο "παρατηρητήριο τιμών" (ίσως "παρατηρητήριο ατιμίας για τυφλούς" θα ήταν καλύτερα) της Μαριλίζας και του μικρού Ανδρέα. Και ιδού τα αποτελέσματα.


Ότι λοιπόν πουλιέται σήμερα στην κραταιά Γερμανία 9.50, 9.10 και 12 ευρώ, στα καθ΄ημάς κοστολογείται απλόχερα και χουβαρντάδικα μόλις 35.
Ότι το Γερμανικό σύστημα υγείας αγοράζει σήμερα με λιγότερα από 50 ευρώ εμείς το αποκτούμε με ούτε λίγο ούτε πολύ 130.
Και ότι εκεί σήμερα, -σε αυτούς τους βάρβαρους, που βάλθηκαν με συνωμοσίες, αφόρητες πιέσεις και αισχρούς εκβιασμούς να μας κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους-, δεν φτάνει καν τα 100, εμείς το πληρώνουμε στρογγυλά 220.

Συμπαθάτε με, επαναλαμβάνω, που ασχολούμαι με πράγματα μικρά και ασήμαντα, αλλά τόσο μπορώ ο φτωχός. Για τα πραγματικά μεγάλα και σπουδαία διαβάστε Παπαχελά, Πρετεντέρη ή Καρακούση. Και για καλύτερα, εάν δεν τις ακούσατε σε απευθείας μετάδοση, αναζητείστε στο διαδίκτυο τις πατριωτικές δηλώσεις των Γιωργάκη, Βαγγέλη και Μόσιαλου.

Να σημειώσω μόνον ότι, οι τιμές αυτές διαμορφώθηκαν χωρίς καμία απολύτως ανταγωνιστική διαδικασία, μετά από "διαπραγμάτευση" που διενεργήθηκε μεταξύ της άξιας και πατριωτικής πολιτικής μας ηγεσίας και του "συλλόγου προμηθευτών!!!!!". Κανένας από τους δημοσίους υπαλλήλους που συνέταξαν τις διοικητικές πράξεις δεν αντέδρασε, για να μην χάσει ίσως την θέση του και τον γλίσχρο μισθό με τον οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Στο κάτω κάτω, γιατί θα έπρεπε να τον νοιάζει αυτόν; Δεν βγαίνουν δα και από την τσέπη του.

Κατά τα λοιπά η εκσυγχρονισμένη χώρα μας διαθέτει και Επιτροπή Ανταγωνισμού, αρμοδιότης της οποίας είναι η δίωξη των πάσης φύσεως καρτέλ. Διαθέτει και εισαγγελείς. Και αντιπολίτευση. Και μαχητικό, ανεξάρτητο τύπο.

Ας είναι όμως. 4 ευρώ το μέτρο μεσοσταθμικά είναι η νέα, υπέρ πολιτικών και δημοσιοϋπαλληλίας, εισφορά μας και θα την βρούμε κι αυτήν, κόβοντας ότι έχει απομείνει δεξιά αριστερά και προκρίνοντας, προ πάντων, το υπέρτατο πατριωτικό μας καθήκον.


σημ. Το ωραίο θα είναι να υπάρξει έστω και ένας που θα ισχυρισθεί ότι οι πολιτικοί παράγοντες που επιδόθηκαν σε αυτά τα ευγενή αθλήματα, με την πολύτιμη συμπαράσταση της δημόσιας διοίκησης ασφαλώς, δεν λαδώθηκαν. Πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον εισαγγελέας για να μην μπορεί να φαντασθεί ή να αντιληφθεί τέτοια προφανή πράγματα.

buzz it!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες όμως κάτι για τα Ορθοπαιδικά εμφυτεύματα. Ότι δηλαδή οι τιμές έχουν πέσει απο >3000 ευρώ που ήταν για μια αρθροπλαστική πρίν τον 6/2010 (από την εποχή του Πρέσβεως) σε περίπου ή και λιγότερο από 1000 ευρώ σήμερα σε ορισμένα νοσοκομεία. Εμφυτεύματα επώνυμα αδιαμφισβήτητης ποιότητας. Οι διοικήσεις με μερικούς γιατρούς μετά την απεμπλοκή από το περίφημο ΦΕΚ τον 6/2010 (που είχε διαμόρφωσει η "άμεμπτη" πολιτική ηγεσία στις αρχές του 2000 μαζί με τις εταιρείες)κατάφεραν σήμερα τιμές χαμηλότερες από όλη την Ευρώπη και μάλιστα χωρίς οι Εταιρείες να πληρώνονται!!!!!
Τιμές που πολλές φορές δεν γράφονται καν στο παρατηρητήριο τιμών μια και είναι ακόμα χαμηλότερες.
Ίσως κάτι να γίνεται σωστά σήμερα. Μην προβάλετε μόνο τα κακά, δεν βοηθάτε έτσι!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Απίθανη λογική. Θα πρέπει λοιπόν να επαινέσουμε το απολύτως αυτονόητο και να το παρουσιάσουμε ως άθλο, παραβλέποντας τις ακόμη χαίνουσες παραλείψεις, που σε συνάρτηση με την κατάσταση της χώρας ισοδυναμούν με κακουργήματα. Και πιθανόν θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλη αυτήν την αλητεία που μέχρι πρότινος καταλήστευε τα δημόσια ταμεία, αγοράζοντας νόμους από τα σκουπίδια της πολιτικής ζώής και σήμερα αντί να βρίσκεται στην φυλακή, ή τέλος πάντων εκτός επιχειρηματικών κυκλωμάτων μας, μας κάνει χάρη και μας πουλά σε κανονικές τιμές, περιμένοντας προφανώς τις καλύτερες μέρες. Πραγματικά, περίεργη λογική. Ας βοηθήσουμε λοιπόν τους απολύτως ανίκανους και διεφυαρμένους που μετά από 2 χρόνια περιδίνησης στο χείλος τής αβύσσου δεν "μπόρεσαν" οι κακόμοιροι να βρούν τιμές μικρότερες από 300% από αυτές που πληρώνουν ήδη οι πλούσιοι δανειστές μας.

Hades είπε...

Υποθέτω ότι δεν είσθε pasok κύριε και κάμετε μπόλεμον εις την εθνοσωτήριον κυβέρνησή μας.

Εγώ για την ώρα ψάχνω να βρω αν ισχύει ετούτο εδώ. Διότι αν ισχύει μιλάμε ότι έχουμε περάσει σε εντελώς άλλη φάση...

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή με ένα δυναμικό άρθρο. Κύριε μη περιμένετε να δείτε αλλαγές στη βάση του. Σε πολλά άτομα δεν είναι μόνο το ότι τους επιτρέπει η πολιτεία, με τα 'χαλαρότητά' της να "κλέβουν", αλλά έχει περάσει στο πετσί τους. Σε ένα χρεωκοπημένο πανεπιστήμιο βλέπω θαύματα και πράγματα με προμήθειες καθηγητών, προέδρων και κάθε είδους πασά. Πες ότι είδε κάποιος ένα I-Pad και του άρεσε, ας το χρεώσει στο Παν/μιο για "διδασκαλία". Όταν γίνονται τέτοια στο βωμό της μάθησης, σε εν γένει πελατολογικούς τομείς τι θα γίνεται..

Ανώνυμος είπε...

χα χα είστε ανθέλην κύριε. Προφανώς η διαφορά στην τιμή ωφείλεται στα μεταφορικά καθώς τα στέλνουν με ταχυδρομικούς πελαργούς των οποίων η τιμή των καυσίμων έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 19 Σεπ 2011 2:46:00 μ.μ.

ΛΟΛ απίστευτο!!!