Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2006

-Μοναχός Χριστόδουλος, 2018 μ.Χ.


Το 2018 μ.Χ. σε απομονωμένη ερημική καλύβη κάπου στην εσχατιά του Ελληνικού χώρου. Σκηνή από την επίσκεψη μας στον ταπεινό ένοικο της, τον πάλαι ποτέ διαλάμψαντα εκκλησιαστικό ηγέτη και ποιμένα π. Χριστόδουλο, που οικειοθελώς εγκατέλειψε τα εγκόσμια για την ιερή ησυχία της ερήμου το σωτήριον έτος 2006.

"Βγήκε καλοσυνάτος απ΄ το ερειπωμένο του σπίτι να μας υποδεχθεί με το ζεστό του χαμόγελο. «Πως μένεις εδώ Γέροντα», τον ρωτήσαμε, «με την στέγη να τρέχει, τα πεσμένα ντουβάρια και τα πολλά ποντίκια;». «Ε, ευλογημένοι μου», μας απάντησε, «δεν ακούσατε στο Ευαγγέλιο που λέγει ότι δεν έχουμε εδώ μόνιμη κατοικία αλλά στον ουρανό;»

Ξάπλωσε κάτω και άρχισε να μας διηγείται, όπως είπε, ωφέλιμα πράγματα. Μας διηγήθηκε και το όραμα που είδε. Πως βρέθηκε ανάμεσα στους Αγγέλους, ντυμένους στα λευκά και οι φτερούγες τους να κάνουν φρου φρου. Και αλήθεια! Βρέθηκε σ΄ αυτή την υπερπολυτέλεια του ουρανού χωρίς να φορεί τα καλά ρούχα που απαιτεί η εφήμερη ματαιοδοξία του κόσμου. Αλλά είχε την ψυχή του καθαρή."

buzz it!

2 σχόλια:

Το σωστό να λέγεται είπε...

Κακόβουλη η κριτική σου και η παράνομη χρησιμοποίηση της φωτογροφία του αθώου γέροντα για τον λίβελό σου ακόμη πιο κακόβουλη.
Δεν πιστεύω ότι σου φταίει ο Χριστόδουλος αλλά η Ορθοδοξία.
Όποιος και να ήταν στην ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας τα ίδια θα έλεγες.
Η χρησιμοποίηση της φωτογραφίας ενός πραγματικού γέροντα με σκοπό να συκοφαντήσεις τον αρχιεπίσκοπο δείχνει τις "αγνές" προθέσεις σου.
Κρίμα, γιατί σε ωρισμένες βασικές ανθρώπινες αξίες που αναφέρεις σε προηγούμενα μηνύματα σου αναγνωρίζω το δίκιο.
"Αι δεύτεραι φροντίδες σοφώτεραι" Ευριπίδης.
Να μην ενεργείς αμέσως παρασυρμένος απο τον αυθορμητισμό σου αλλά μετά απο σκέψη.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Το σωστό να λέγεται said...

"Δεν πιστεύω ότι σου φταίει ο Χριστόδουλος αλλά η Ορθοδοξία."

Γιατί το λέτε αυτό; Από που το συμπεραίνετε;