Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007

-Ρε συ Μπαλάουι!!! Δώσε και από δω κάτι ρε!!!


(εναλλακτικός τίτλος: Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης)


Φαντάζομαι ότι το μάθατε. Το έγραψαν όλες οι εφημερίδες. Προσεχώς θα γεμίσουμε λεφτά. Και αυτό χάρη στους παμπόνηρους ελιγμούς της Νέας Διακυβέρνησης, που μέσα σε τρία μόλις χρόνια κατάφερε να κάνει την ψωροκώσταινά μας τον πιο γκαγκά επενδυτικό προορισμό των κάτω Βαλκανίων.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο (μακράν εμού άλλωστε η διασπορά ύποπτων φημών) ότι ο ως άνω εικονιζόμενος εμφανίσημος και ευσταλής κύριος βγήκε για ψώνια και ενδιαφέρεται ζωηρά να αγοράσει δρόμους, νοσοκομεία, λιμάνια και τράπεζες εις την ημεδαπήν. Και αυτό πρωτίστως για να τα κάνει να λειτουργούν καλύτερα, μια και το προσωπικό του όραμα ήταν, είναι και θα παραμείνει εσαεί η καλύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των ιθαγενών, που μέχρι σήμερα εταλαιπωρούντο και εστέναζαν, υφιστάμενοι την [εγγενή] κακότητα και αναποτελεσματικότητα της [εγγενώς] τρισάθλιας κρατικής διοίκησης. Δευτερευόντως μπορεί να μείνουν και για τον ίδιο και την πολυμελή οικογένεια του μερικά όβολα.

Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε ότι για τις προηγούμενες "επενδύσεις" του, ο εν λόγω εμίρης, δεν έφερε δραχμούλα τσακιστή στην χώρα. Αντίθετα έκρινε ότι είναι προτιμότερο να κάνει τις αγορές του με τα δάνεια που πήρε από ελληνικές τράπεζες. Με την ρευστοποίηση που λέμε της πιστοληπτικής του ικανότητας. Οι διαφορές, τα έξοδα και το κάτι τις που έμεινε για τον ίδιο καλύφθηκαν στην συνέχεια από την χρηματοδότηση που του προσέφερε αφειδώς το ευγενές "επενδυτικό" κοινό. Άντε, με το καλό μια από τα ίδια. Αφού ως γνωστόν αυτή η άτιμη η πιστοληπτική ικανότητα έχει το κακό κουσούρι να αναγεννάται.

buzz it!

6 σχόλια:

zoifio είπε...

Συμφωνώ και εγώ βαθύτατο γαλάζιο.Κάτι άλλο Έρμιππε;

zoifio είπε...

Διορθώνω...βαθύτατο μπλέ (παρασύρθηκα από το "απέραντο γαλάζιο"

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Βαθύτατο γαλάζιο, σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποιος όχι μόνον ακούει αυτά που λες αλλά τα θεωρεί και άξια της προσοχής του ακόμη και όταν διαφωνεί.
Όσο για την μακρόχρονη απουσία, αυτή δεν οφείλεται σε εγκατάλειψη του blog. Απλά, η (μεταβατική) κατάσταση στην οποία βρίσκομαι την περίοδο αυτή δεν μου επιτρέπει να αφιερώσω όσο χρόνο θα ήθελα για να βάλω κάτι καινούργιο στην σελίδα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα επανέλθω σύντομα, ίσως σε κανένα δεκαπενθήμερο.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου και υπόσχομαι να τηρήσω τον λόγο μου.

zoifio είπε...

θα σε περιμένουμε Ερμιππε...

Elias είπε...

Αν θέλεις (ούτε υποχρεωτικό είναι ούτε θα παρεξηγηθείς αν δεν το κάνεις) πες μας δυο λέξεις: γιατί εξαφανίστηκες έτσι και πότε περίπου θα ξαναγυρίσεις.
Όχι τίποτ' άλλο, όμως υπάρχει κόσμος που σε περιμένει.

Elias είπε...

???