Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2007

-Ένοχοι παράγοντες

Ο κατηγορούμενος πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. δεν είναι υποχρεωτικά ένοχος.

Είναι σοβαρά ύποπτος κατά την εισαγγελέα. Καλύτερο από κακοδιαχειριστής, προς το παρόν κάτι χειρότερο από χρηστός διοικητής.

Ενεργήσαμε για το καλό της Ε.Ρ.Τ. Επιδιώκουμε να την βγάλουμε από την αφάνεια και να την φέρουμε «στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου μέσα σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού», υποστηρίζουν οι εκλεκτοί του κ. Ρουσσόπουλου σε ανακοίνωση τους. Σοβαροφανής, τεχνοκρατική, σύγχρονη μανατζερίστικη προσέγγιση. Θαυμάσιο δείγμα της νέας μεταρρυθμιστικής σκέψης.

Διαχειριζόμαστε τα χρήματα, που εκόντες άκοντες πληρώνουν όλοι οι πολίτες, όπως θέλουμε, χωρίς ίχνος ουσιαστικού και ειλικρινούς δημόσιου απολογισμού. Καθορίζουμε τις αμοιβές μας και αποφασίζουμε τις συνεργασίες και τις αναθέσεις όπως μας αρέσει. Πάντα όμως για το καλό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα μπορούσαν να προσθέσουν σε μια έκρηξη ειλικρίνειας.

Δεν έχει η διοίκηση δικαίωμα να αποφασίζει επενδύσεις σε στελέχη και παραγωγές;

Και βέβαια έχει κάθε τέτοιο δικαίωμα.

Έχει όμως και την υποχρέωση να εκτιμά το αποτέλεσμα και να αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της.

Μπορεί να ισχυριστεί ο κατηγορούμενος πρόεδρος - με επίσημα στοιχεία της A.G.B. – ότι οι επενδύσεις της διοίκησης απέδωσαν και έφεραν την Ε.Ρ.Τ. στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου;

Και επί πλέον, μπορεί να μας πει κάποιος:

-πόσες φορές τις τελευταίες δεκαετίες ασκήθηκε ανάλογη δίωξη σε πρόεδρο μεγάλης κρατικής εταιρείας;

-ποια στάση κράτησαν οι εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί;

-ποια στάση κράτησε η εκάστοτε αντιπολίτευση;

-υπάρχει άλλη κρατική ή ιδιωτική εταιρεία με δεδομένα και σίγουρα ετήσια έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ που να δίνει αυξήσεις 40% στα μεγαλοστελέχη της;

Οι διορισμένοι παράγοντες του κράτους καταλαμβάνουν κι απομυζούν προς ίδιον όφελος τις θέσεις τους. Ικανοποιούν τις μικρότητες και τον εγωισμό τους απολαμβάνοντας και τις αμοιβές που μόνοι τους καθορίζουν για τον εαυτό τους. Με υπεροπτική ανεμελιά αντιμετωπίζουν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ως φόρου υποτελείς

Αποτελούν ένα ακόμη σύμπτωμα της κακοήθους νόσου που ταλαιπωρεί καθημερινά την πατρίδα μας.

Διαπλεκόμενοι και διακομματικοί παραγοντίσκοι, με το βλέμμα στραμμένο στην τσέπη τους, νέοπλουτοι της εξουσίας και απολίτικες παρεούλες επιχειρούν να μας επιβάλουν τη νοοτροπία τους. Τη νέα μεταρρυθμιστική λογική της πολιτικής ανευθυνότητας, της διοικητικής αθωότητας.

Γι αυτή την επαναλαμβανόμενη πράξη τους είναι ένοχοι.

buzz it!

3 σχόλια:

Greg είπε...

Διακρίνω ομοιότητες στην ΕΡΤ με τα Ζωνιανά!

Elias είπε...

Άννα Δρούζα, Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου: ό,τι απεχθέστερο βγήκε στην κρατική τηλεόραση... Οι καταγγελίες εναντίον του Παναγόπουλου αφορούν τις αμοιβές των παραπάνω (κατά πώς διάβασα στα 'Νέα').
Εγώ χάρηκα για τη δίωξη. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται πίσω της, όμως νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να λογοδοτήσουν κάποιοι από αυτούς που υποτιμούν την αισθητική και τη νοημοσύνη μας.

ΗΝΙΟΧΟΣ είπε...

Η διαφάνεια και η λογοδοσία προαπαιτούν εκπαιδευμένους και απαιτητικούς πολίτες. Δεν ξέρω αν αξίζει να χαρεί κανεις με μια δίωξη αν δεν διαπιστώσει την επίπτωση που εν τέλει θα έχει στη λειτουργία μιας κρατικής εταιρείας, την οποία χρηματοδοτούμε όλοι.