Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

-Μωρία, χωριατίλα και κακογουστιά

Το νέο έμβλημα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Δεν γνωρίζω αν έχετε δει κάτι πιο κακόγουστο, ανέμπνευστο και βλακώδες τα τελευταία 20-30 χρόνια.

Ο κ. υπουργός προσπαθεί εναγωνίως, πλην ματαίως, να αποδείξει ότι υπάρχει και αποδίδει έργο στον τομέα του. Και αυτό είναι προφανώς ότι καλύτερο μπόρεσε μέχρι στιγμής να κάνει.

Προσωπικά, μέχρι σήμερα, ήξερα ότι τα εμβλήματα είναι κάποιες εξόχως απλές παραστάσεις με υψηλή αφαιρετική δύναμη. Φτιαγμένα έτσι ώστε να απασχολούν το μάτι για ένα ελάχιστο κλάσμα του χρόνου και την ίδια στιγμή να αναγκάζουν την φαντασία να λειτουργεί απεριόριστα.

Το πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει έναν τέτοιο σκοπό μια εικόνα, που μόνο για να αποκρυπτογραφήσεις το περιεχόμενό της χρειάζεσαι το λιγότερο κάνα μισάωρο, πρέπει να το γνωρίζουν μόνο οι απαίδευτοι, κακόγουστοι και ανέραστοι χοντροί που μας κυβερνούν.

Απολαύστε!





buzz it!

5 σχόλια:

Elias είπε...

Νομίζω ότι δικαιωματικά σου ανήκει το Υπουργείο Αισθητικής.

Damsel in Stress είπε...

Νάταν μόνο το χάλι εμβλημα του ΥΠΕΘΟ θάλεγα ... "πάει στο διάλο, μια αστοχη κίνηση ήταν, πέσαμε σε κακόγουστη φάρα ... συμβαίνουν και εις Παρισίους".

Αμ δε!
Το καινούριο έμβλημα του Υπουργείου Πολιτισμού τόχεις δει; Η χαρά του ελληνικού τουρισμού, ένα πράμα. ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ με κάτι κυκλάκια και βαριέμαι τώρα να το ψάχνω αλλά αντε δες το να πέσεις τ' ανάσκελο απ' την εθνική συγκίνηση. Α, και να μην το ξεχάσω, δεν είχε κλείσει πενταετία το προηγούμενο έμβλημα. Ότι πήγαινε να το συνηθίσει το μάτι του καθενός (ξένου στην περίπτωσή μας) ... τσάκω ένα καινούριο για ανανέωση βρε αδερφέ! (αυτόματη κατάριψη της χρήστης του εμβλήματος)

Άρα, τα ζητούμενα είναι τα εξής:
1) Η ίδια εταιρία ανέλαβε το σχεδιασμό και των δύο;
2) Αν ναι, ποιόν έχουν μπάρμπα στο κόμμα να πάω και γω να του κάνω καμια βίζιτα για να βολέψει κάτι ξαδερφάκια, καλά παιδιά, με καμιά αναθεσούλα;

Να σιχτηρίσω ή θα με πάρετε για αγενή;

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Δεν νομίζω ότι τίθεται ζήτημα συμφερόντων για την συγκεκριμένη κρίσιμη μεταρρύθμιση. Απλά πρόκειται για αμηχανία και προσπάθεια επίδειξης πρωτότυπου έργου.

Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η πολιτική είναι η υπεύθυνη και επίπονη διαχείριση υποθέσεων που αφορούν την κοινωνία. Και ως τέτοια απαιτεί όραμα και καημό. Και οι συγκεκριμένοι δεν έχουν μάτια παρά μόνο για τον καθρέφτη τους. Δεν αισθάνονται καμία ευθύνη και καμία ανάγκη λογοδοσίας απέναντι στον οποιονδήποτε.

Γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι πρέπει να διατηρούν ένα επίπεδο δήθεν δραστηριότητας, αποκλειστικά και μόνον στον τομέα της επικοινωνίας, αφού η αξιολόγηση τους από τους ανεκδιήγητους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, ραγιάδες ιθαγενείς που τους ψηφίζουν γίνεται μόνο στο πεδίο αυτό. Υπό την έννοια αυτή οι καλοί αυτοί κύριοι δεν φταίνε καθόλου. Αυτήν την "εντολή" έχουν από τους χαχόλους, αυτήν εκτελούν. Καλύτεροι από αυτούς, δυστυχώς, δεν έχουν πιθανότητες εκλογής.

Κατά τα λοιπά μπορείτε να σιχτηρίσετε ελεύθερα.

Σπύρος Ντόβας είπε...

Το "θρησκευμάτων" που πήγε?

που και δεν βάλανε και καμμια αγιαστούρα μέσα?

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Πράγματι είναι παράξενο. Και ακόμη περισσότερο από την στιγμή που όλοι γνωρίζουν το πόσο παιδί της εκκλησίας είναι ο ίδιος ο υπουργός μας.