Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2009

-Μπήκαμε στις παρατάσεις


Εχθές το βράδυ ο Καραμανλής μας είπε ότι δεν τα πήγαμε και πολύ καλά στις Ευρωεκλογές. Εμείς, όχι αυτός. Μάλλον κάτι σαν "κοπήκατε και να επιστρέψετε με τον κηδεμόνα σας τον Σεπτέμβριο" είπε. Την άλλη φορά, αν συνεχίσουμε έτσι, θα αναγκαστεί να μας ξεφορτωθεί οριστικά και να αλλάξει λαό. Όσο καλός και αν είναι και όση υπομονή και αν διαθέτει δεν μπορεί να μας δίνει καινούργιες ευκαιρίες επ΄ άπειρον. Υπάρχουν και όρια.

Υπάρχει βέβαια κάποια πιθανότητα να συγχωρήσει αυτούς που τον ψηφίσανε και θα σκεφθεί σοβαρά και για αυτούς που ήτανε στο τσαφ, -ψυχικά κοντά το είπε-, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι στράβωσε και ατακτήσανε. Για τους υπόλοιπους ήταν σαφής. Απαράδεκτοι.

Κατά τα λοιπά ο κ. πρωθυπουργός θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του. Είπε βέβαια κάτι για την δημόσια διοίκηση που στενοχωρεί λιγάκι τους ιθαγενείς, αλλά αυτά τα προβλήματα έρχονται από Θεού, κάτι σαν τους σεισμούς και τις πλημμύρες, και λύνονται μόνο με προσευχές και καλές συμπεριφορές των άμεσα ενδιαφερομένων. Δεν είναι δική του δουλειά. Α! Θυμήθηκε και ότι κάποιοι από τους αυλικούς παρουσίασαν συμπτώματα κακών συμπεριφορών. Όχι τίποτε σοβαρό βέβαια, άσε που ήδη τιμωρήθηκαν αρκετά από τις τύψεις τους. Ποιοί είναι και τι κάνανε δεν μας είπε αλλά έτσι δεν έκανε και ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο; Τους άφησε να ψάχνονται μόνοι τους για να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Ψυχολογία αιχμής, όχι αστεία.

Σοβαρά όμως. Ο μεγάλος κατάλαβε με το αλάνθαστο πολιτικό του ένστικτο ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον ούτε η μάνα του. Μπορεί να τον πιστεύει αλλά δεν τον εμπιστεύεται. Ότι ακόμη και αν πεί την απόλυτη αλήθεια, και αυτομαστιγωθεί στο Σύνταγμα, και κόψει τις φλεβες του σε απευθείας εθνικό δίκτυο, ο κόσμος θα πιστέψει τα λόγια του αλλά όχι τις προθέσεις του. Όλοι θα σκεφθούν, "καλά τα λέει, αλήθεια είναι όλα, αλλά τον βάλαν οι επικοινωνιολόγοι να τα πεί, κάτι ετοιμάζει". Ο μεγάλος κατάλαβε ότι ακόμη και αν ζητήσει ταπεινά συγγνώμη αυτή μπορεί να του δοθεί αλλά θα είναι ανθρώπινη και όχι πολιτική. Καλό παιδί που λέμε αλλά δεν κάνει.

Γι΄ αυτό λοιπόν σκέφθηκε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Πήγε να μας ψαρώσει. Εντάξει, παίξατε, φθαριστηθήκατε, ψηφίσατε, ξεσαλώσατε μας είπε. Μπείτε τώρα στις τρύπες σας πανάσχετοι και αφήστε με να κάνω ότι γουστάρω γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος, ξέρω χίλια παραπάνω από εσάς και ήδη ασχολήθηκα πολύ μαζί σας. Ευχαριστώ τους καλούς μαθητές και αποσύρομαι.

Το ένα λάθος πάνω στο άλλο. Και το επόμενο μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Μπήκαμε στις παρατάσεις. Και οι ελάχιστοι στην Ν.Δ. που έχουν καταλάβει ποιός είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την προδιαγεγραμμένη πορεία της παράταξης δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν το επικίνδυνο ποτάμι των πανικόβλητων ηλιθίων, που βλέποντας τις πλουσιοπάροχα αμοιβόμενες θεσούλες τους να κινδυνεύουν σέρνονται στα σκαλιά του Μαξίμου και ικετεύουν τον ξύλινο Θεό τους να τα αλλάξει όλα.

buzz it!

3 σχόλια:

Rodia είπε...

«Την άλλη φορά, αν συνεχίσουμε έτσι, θα αναγκαστεί να μας ξεφορτωθεί οριστικά και να αλλάξει λαό.»
!!!!!!!!!!!!!!! απίστευτη ατάκα, με πέθανες:)))
..ανασαίνω ίσα ίσα να γραψω το σχολιο..

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ροδιά

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Λοιπόν από ψυχολογία σκίζεις, όντως η μάνα του έχει πέσει σε μελαγχολία και βέβαια έχει χάσει τον μπούσουλα από εδώ και 3 χρόνια που έχασε τον πατέρα του, καμία σχέση με την επαφή με την πραγματικότητα, ίσως και η αλαζονία της εξουσίας ή η βαρεμάρα να κυβερνά ένα κακομαθημένο μη διαδραστικό μύθο που είναι "ο λαός του", μείον 1.000.000 ψήφους.