Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

-Όταν η Ντόρα, ο Δημήτρης και ο Αντώνης χάνουν τον ηγέτη τους

Εάν ο Παπανδρέου αποδειχθεί στοιχειωδώς επαρκής (στοιχειωδώς λέμε, όχι σπουδαία πράγματα) η Ν.Δ. θα κάνει πολύ, πάρα πολύ καιρό να σηκώσει κεφάλι. Ο λόγος είναι απλός. Δεν διαθέτει το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Έχει από καιρό ξεμείνει από αξιόλογα αποθέματα.

Η δήθεν ηγετική ομάδα της δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά ασήμαντων ανθρώπων που πέρασαν δέκα χρόνια προσκυνώντας και εξυμνώντας το πολιτικό μεγαλείο του μνημειωδώς ανίκανου Καραμανλή. Κάποιοι από αυτούς το πιστεύανε. Κάποιοι άλλοι το κάνανε από ιδιοτελή σκοπιμότητα. Οι επί μέρους λόγοι είναι τελείως αδιάφοροι. Διότι οι μεν είναι πνευματικά ανεπαρκείς. Και οι δε μικροπρεπείς και μίζερα ιδιοτελείς. Όλοι τους δηλαδή απολύτως ακατάλληλοι για να ηγηθούν σε μια πορεία ανασυγκρότησης. Που πρώτα και πάνω από όλα απαιτεί ήθος, γενναιότητα, ειλικρίνεια και καθαρή σκέψη. Και αυτοσεβασμό. Κυρίως αυτοσεβασμό.

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί την στιγμή αυτή να βοηθήσει την βαθειά ταπεινωμένη συντηρητική παράταξη είναι η απέραντη υποκρισία της Ντόρας, η βγαλμένη από την ναφθαλίνη εθνικοηθικολογική ανοησία του Σαμαρά, η απύθμενη ναρκισσιστική βλακεία του Αβραμόπουλου και τα κούφια επικοινωνιακά τεχνάσματα του Σπηλιωτόπουλου. Του ανθρώπου που πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα να αδειάσει τον εαυτό του από κάθε περιεχόμενο για να μπορεί να περιφέρεται στα κανάλια μόνο με το φανταχτερό του περιτύλιγμα. Ως νεφελώδης και απροσδιόριστη χαυνωτική ηδονή για τις αποβλακωμένες μάζες. Είναι κρίμα. Γιατί ο τόπος χρειάζεται την Νέα Δημοκρατία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακουστούν φωνές που θα καλούν σε ενότητα. Θα υπάρξουν επικλήσεις για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή συγκρούσεων εν όψει μιας ιερής παραταξιακής σκοπιμότητας. Ο μόνος σκοπός που θα εξυπηρετούν θα είναι η παρασιτική επιβίωση των θλιβερών επιγόνων. Και ασφαλώς η ολοκλήρωση της ήδη προχωρημένης αποσύνθεσης. Υπό τις συνθήκες αυτές μόνον η διάσπαση του χώρου μπορεί να κινητοποιήσει τις λιγοστές κρυμμένες υγιείς δυνάμεις και να προσελκύσει νέα και άφθαρτα μέλη από την κοινωνία. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Μετά την ανάδειξη της "νέας ηγεσίας" και την επαναφορά της υποκριτικής παραταξιακής νομιμοφροσύνης, -εν όψει της επιστροφής στην εξουσία που θα επίκειται δήθεν από στιγμή σε στιγμή-, κάθε αιρετική φωνή θα παρουσιάζεται ως προδοσία.

Διαθέτουν κάποιοι την γενναιότητα;

buzz it!

5 σχόλια:

Σπύρος Ντόβας είπε...

Διάσπαση ε; Δύσκολο μου φαίνεται. Ποιοι να διασπαστούν από ποιους; Αν η Νέα Δημοκρατία είχε επαρκή φιλελεύθερα αποθέματα, τότε ένας διαχωρισμός Φιλελεύθερων - Λαϊκής Δεξιάς θα είχε κάποιο νόημα. Σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία όμως, που θα μπορούσε να χαραχθεί η γραμμή της διάσπασης; Και στηριγμένοι πάνω σε ποια μεσοπρόθεσμη ελπίδα κάποιοι θα την τολμούσαν;

Albus Genius είπε...

΄Αδικος ο σχολιασμός χωρίς τον Ζορό,δεν μπορεί να ηγηθεί της παράταξης ο νομάρχης; Ουδεμία αναφορά.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Η γραμμή Σπύρο; Εκεί που αρχίζει ο ορθός λόγος. Το ελάχιστο προαπαιτούμενο για να αρχίσει μια παραγωγική συζήτηση. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

@Genious

Κατ΄ αρχάς θα παρακαλούσα να γράφετε το "Παράταξη" με κεφαλαίο "π". Όσον αφορά την απουσία αναφοράς στον Νομάρχη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο εν λογω δεν έχει κάτι αρνητικό το οποίο μπορεί να του καταλογισθεί. Είναι η μόνη υποψηφιότητα χωρίς αντικειμενικά μειονεκτήματα.

Albus Genius είπε...

Συμφωνώ απολύτως της Παράταξης να ηγηθεί ο Νομάρχης ως μη έχων αντικειμενικά μειονεκτήματα.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Θα είμαι όσο το δυνατόν κυνικός, βλέποντας από μακριά το χώρο.
Εκφραστές μαζών βγαλμένοι από το λαό Κοκκινούλης, Μανώλης,Σούρλας και Τατούλης ξεδοντιάζονται από το σύστημα. Εκ προσωπικοτήτων έντιμοι σαν τον Ρουσόπουλο κάηκαν στην πυρά του ηγέτου.
Η ολιγαρχία στη χώρα έχει πολύ καλύτερο συνομιλητή και φερέγγυο το ΠΑΣΟΚ. Ανθρώπους πολιτισμένους και ευρωπαίους με όραμα σαν το Χατζηδάκη και το Σταύρο Δήμα δεν τους προτείνει κανείς.
Αρα τα εξης λοιμά Η Ντόρα κατ όνομα Μπακογιάννη στη χάρι Μητσοτάκη μια και Κουβελα δεν θέλει ούτε η ίδια να δηλώνει.
Φοβάμαι ότι η ΝΔ συναγωνίζεται σε αρτηριοσκληρυνση το ΚΚΕ....