Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2010

-Από μηνύματα άλλο τίποτε. Διαλέγετε και παίρνετε.


Άκουσα πριν από λίγο στο ραδιόφωνο από τον ίδιο τον Κακλαμάνη ότι με την ψήφο μου στον συνδυασμό του είπα ένα ξεκάθαρο και βροντερό όχι στο μνημόνιο. Σε αυτό το μεγάλο κακό που μας οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Που αξίζει να σημειωθεί ότι κατάργησε και μηδένισε μέσα σε μερικές εβδομάδες όλα τα μοναδικά επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Οικονομίας.

Εγώ τον ψήφισα βέβαια τον δήμαρχο, αλλά αφελώς είχα νομίσει ότι τον ψήφισα για να συνεχίσει να μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους της γειτονιάς μου. Έκανα μάλλον για μια ακόμη φορά λάθος. Αλλά δεν είμαι κανένας χαζός. Θα το διορθώσω ότι και να γίνει την επόμενη τετραετία. Μέχρι τότε βέβαια είναι πιθανόν να έχω πεθάνει από την βρώμα, μια και ο δήμαρχος μας θα ασχολείται με τις αντιμνημονιακές του μάχες. Αλλά ελπίζω να τα βγάλω πέρα.
Στο κάτω κάτω και το μνημόνιο δικό μας βάσανο είναι . Όσο περισσότεροι το πολεμάνε τόσο το καλύτερο για μας.

Πριν από τον δήμαρχο Κακλαμάνη είχα ακούσει τον Παπανδρέου να μου λέει ότι με την ψήφο μου στον Κακλαμάνη ενέκρινα γενναιόδωρα την στιβαρή πολιτική του για την αναγέννηση της χώρας. Και όλως τυχαίως, αυτή τη στιγμή, που γράφω γεμάτος απορίες τις λίγες γραμμές στο αγαπημένο μου ημερολόγιο, ακούω τον δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα να μου λέει ότι καταδίκασα το μνημόνιο αλλά παράλληλα απέρριψα και τον εκλογικό εκβιασμό του Παπανδρέου. Δεν καταλαβαίνω καλά. Απέρριψα δηλαδή την πολιτική του Γιώργου που μας έφερε το μνημόνιο αλλά δεν θέλω εκλογές επειδή προτιμώ να μείνει ο Γιώργος για να συνεχίσει να με μνημονιάζει. Θα το σκεφτώ αργότερα, όμως, γιατί τώρα ακούω ραδιόφωνο και δεν προλαβαίνω.


Έχω και έναν πρώτο ξάδελφο που δεν πήγε να ψηφίσει, γιατί είναι πολύ φανατικός ψαράς και ήθελε πάση θυσία να πάει για ψάρεμα. Θα χαλάσει ο καιρός μετά τις εκλογές, είπε, και δεν θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Αν δεν ήταν το ψάρεμα θα πήγαινε πάντως, επειδή και η πολιτική τον ενδιαφέρει πολύ και θέλει να είναι υπεύθυνος. Ήμουν σίγουρος γιαυτό, ότι θα πήγαινε δηλαδή να ψηφίσει αν δεν είχε αυτό το πάθος, γιατί τον έχω ξάδελφο 40 χρόνια και νόμιζα ότι μεταξύ μας λέμε πάντα την αλήθεια. Ο Αντώνης, όμως, είπε πριν λίγο ότι ο ξάδελφος μου δεν πήγε να ψηφίσει επειδή πολύ απλά δεν ήθελε το μνημόνιο και ήθελε να στείλει μήνυμα στον Jeffry και όλα αυτά για τα ψαρέματα και τα παρόμοια ήταν σκέτες δικαιολογίες. Τι να πω; Ούτε το αίμα σου δεν μπορείς να εμπιστευθείς πλέον. Πενήντα χρονών έγινα για να το καταλάβω. Την άλλη φορά όμως θα ξέρω.


Τώρα, συνεχίζω να γράφω και ακούω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός. Το λέει υπεύθυνα ένας δημοσιογράφος. Επειδή είναι πολύ σοβαρός αυτός ο δημοσιογράφος και επειδή ξέρω προσωπικά και τον Ψωμιάδη το πιστεύω. Επιτέλους. Να και κάτι για το οποίο μπορώ να είμαι σίγουρος.


Τώρα, πριν δύο λεπτά, μίλησε στο ράδιο και ο πρόεδρος Καρατζαφέρης. Αυτόν δεν τον πρόσεξα όμως γιατί ήμουν αφηρημένος. Σκεφτόμουν τις ψευτιές του ξαδέλφου μου.

Οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο τρέχουν πολύ γρήγορα και δύσκολα μπορείς να τις προλάβεις αν έχεις και άλλα πράγματα στο μυαλό σου. Γιαυτό αύριο πρωί θα συγκεντρωθώ και θα αφιερώσω λίγο χρόνο για διαβάσω προσεκτικά τις εφημερίδες. Μπας και καταλάβω τελικά τι μήνυμα έστειλα. Μπορεί να είμαι σοφός αλλά είμαι και άνθρωπος. Άμα ακούω πολλά μπερδεύομαι.

buzz it!

3 σχόλια:

Πολυβώτης είπε...

Έρμιππε,

Έγραψες στο buzz:

«Και κάτι τελευταίο. Αν ψήφιζα Καμίνη ή Μπουτάρη θα ψήφιζα Καμίνη ή Μπουτάρη ή ναι ή όχι στο μνημόνιο; Ή θα ψήφιζα λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο; Και σε τι ποσοστό το ένα και σε τι ποσοστό το άλλο; Θα μου τις έλυναν αυτές τις απορίες, θα μου εξηγούσαν δηλαδή τι έκανα, το βράδυ των εκλογών οι Γιώργος και Αντώνης με τα ψεύτικα "διαγγέλματα" τους αφού συμβουλεύονταν τους επικοινωνιολόγους τους; Το μήνυμα της ψήφου μου θέλω να το καθορίζω ο ίδιος κ. Δούκα. Και όχι να αφήνω να το ερμηνεύουν κατά το δοκούν οι ιδιοτελείς τρίτοι.»

Απ´ο,τι βλέπεις, και το περιεχόμενο της αποχής σου προσπαθούν να καθορίσουν άλλοι. Μάλιστα, έχουν μεγαλύτερο περιθώριο να το κάνουν αυτό. Κανένα σύστημα δεν κατέρρευσε λόγω μεγάλης αποχής - και στο εξωτερικό που η αποχή είναι παραδοσιακά μεγαλύτερη μια χαρά νομιμοποιημένος αισθάνεται ο νικητής κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Τουλάχιστον, ως πολίτες να έχουμε λόγο για το ποιος είναι αυτός - όπου τουλάχιστον κάνει κάποια διαφορά. Γι'αυτό, θεωρώ ότι το μήνυμα υπέρ της αποχής που έστειλες με την προηγούμενη ανάρτησή σου ήταν λανθασμένο.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@Πολυβώτης

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Έχω να πω όμως ότι αυτό δεν είναι σωστό. Πολλά συστήματα κατέρρευσαν λόγω της άρνησης συμμετοχής σε αυτά των δήθεν υπηρετουμένων. Πολύ περισσότερο όμως κανένα σύστημα δεν κατέρρευσε με την ομόθυμη νομιμοποίηση του. Περισσότερα όμως σε νεότερο σχόλιο μου στο Buzz το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να μεταφερθεί εδώ. Εκεί θα βρείτε και μια απάντηση (έμμεση βέβαια) σχετικά και με την αποχή στο εξωτερικό.

heinz είπε...

Μη στενοχωριέσαι Έρμιππε!
Διορθώθηκε τη 2η Κυριακή ;-)

Στον τόπο που μένω, τους πήραμε το Δήμο πανηγυρικά, το μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της χώρας, τη πρώτη Κυριακή φάγαμε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τη δεύτερη εκείνον της ΝΔ :-)))

Με έξοδα διαφήμισης, συνολικά και καθαρά, ~10,0000 ευρώ.

Το φυσάνε κι οι δυο και δεν κρυώνει... Μαζί τους κλαίνε και οι ...διανοούμενοι της Αριστεράς, που πήγαιναν (έλεγαν) για δεύτερη Κυριακή, κι έφυγαν από την πρώτη με 4,4%!!!!