Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

-Ο Θεός να μας φυλάει!


"Όπως ακριβώς η δύναμη του Internet είναι το χάος, έτσι και η δύναμη της ελευθερίας μας εξαρτάται από το χάος, την κακοφωνία και τον ελεύθερο λόγο, τον οποίο προστατεύει η Πρώτη Συνταγματική Τροποποίηση"

(από απόφαση Ανώτατου Πολιτειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ)


"Γιατί ελάχιστοι οι πολίτες οι ικανοί να εντοπίσουν τα ενδεχόμενα; Στατιστικές εκτιμήσεις της κριτικής ικανότητας, της αμεροληψίας, της νηφαλιότητας δεν υπάρχουν. Ο αφορισμός δεν διεκδικεί αντικειμενικότητα, συνάγεται από την υποκειμενική αξιολόγηση του επιπέδου της δημοσιογραφίας, των τηλεοπτικών "συζητήσεων", της τυφλής, συνδικαλιστικής ιδιοτέλειας. Συνάγεται και από την έκπληξη για την πλημμυρίδα ακρισίας και μικρόνοιας που κατακλύζει σχόλια και απόψεις (ανώνυμες συνήθως) στο Διαδίκτυο - καινούργια αυτή λοιμική τρομακτικής ανευθυνότητας, αναιρετικής κάθε ίχνους "κοινωνίας των πολιτών""

(από την επιφυλλίδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 26ης Μαρτίου 2011)



Θεωρώ ότι κάθε σχολιασμός πλεονάζει. Το μόνο που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε υπομονετικά και αποφεύγοντας τους ανεύθυνους σχολιασμούς την πρώτη, ανακουφιστική για την δημοκρατία μας, πράξη της κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που θα μας στείλει η θεία πρόνοια, φροντίζοντας για την σωτηρία μας.

Η πράξη αυτή, βεβαίως, δεν θα είναι άλλη από την λυτρωτική απαγόρευση της χρήσης της σύγχρονης λοιμικής του Internet. Η οποία θα αποκαθάρει το μολυσμένο πνεύμα μας, -εάν αυτό είναι ακόμη εφικτό να γίνει, με τον τόσο κατήφορο που έχουμε πάρει-, και θα επιτρέψει την επιστροφή μας στις ενορίες, τις πραγματικές μήτρες και κοιτίδες της "κοινωνίας των πολιτών".

Προσωπικώς εγώ και οι συνενορίτες μου θα τεθούμε, ως εκ του τόπου διαμονής μας, υπό την παιδευτικήν εποπτείαν της δεσποτικής ράβδου του αρχιερέως Ανθίμου. Και σταδιακά, όλοι μαζί, εμπνεόμενοι εκ του ορθού λόγου και χωρίς περισπασμούς, θα πλεύσωμεν προς τους ασφαλείς λιμένας της χαλαρωτικής των αισθήσεων εντροπίας μας.

Θου Κύριε φυλακή.

buzz it!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι η "παιδευτική εποπτεία" όπως και η δεσποτική του ράβδος (αχρείαστη να 'ναι) να έχουν επίδραση και στην βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος που εξασκείτε φίλτατε

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι εξουσίες, και η θρησκευτική, ρέπουν προς την απολυταρχία. Και επιθυμούν να εφαρμόσουν την κατ' αυτές αρετή στο πλήρωμά τους, με κάθε μέσον. Μα με κάθε μέσον.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Πιο επικίνδυνη από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος είναι η εθνική κατάθλιψη.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@Ανώνυμε

Έχετε παραστεί μάρτυς παιδευτικής διαδικασίας; Αποκαλυφθείτε παρακαλώ.

@Θράκα

Σωστό αυτό. Πλην όμως άλλο "ρέπω" και άλλο "εξοκέλλω". Ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους έχω ήδη εξωκείλει. Στις λεπτές αποχρώσεις άλλωστε βρίσκεται η μαγεία της γλώσσας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόπτης, αλλά δυστυχώς όχι αυτήκοος (άτιμα γεράματα...)

Στάθης Δ