Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

-Οι ξένες πρεσβείες, ο πρέσβυς και οι λοιποί "νέοι ηγέτες"



Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε για μερικές στιγμές την ψυχραιμία μας και ας επιχειρήσουμε κάποιες εύλογες προσομοιώσεις.

α. Στην περίπτωση που τα απανωτά χτυπήματα της κρίσης δεν έχουν αποτρελάνει τελείως τους έρμους τους συντάκτες του ΒΗΜΑΤΟΣ, και εξακολουθούν επομένως να ξέρουν τι λένε, ποια θα ήταν η γνώμη που θα έπρεπε να σχηματίσουμε για την αξιοσέβαστην πρεσβεία των ΗΠΑ;

και αντίστροφα.

β. Στην περίπτωση που οι Αμερικάνοι διατηρούν ακόμη έστω και λίγο μυαλό στο κεφάλι τους, ποια είναι η γνώμη που θα πρέπει να σχηματίσουμε για τους συντάκτες του ΒΗΜΑΤΟΣ;

και συνδυαστικά

γ. Στην περίπτωση που και οι Αμερικάνοι και οι συντάκτες της φυλάδας έχουν σώας τα φρένας ποια είναι η γνώμη που θα πρέπει να σχηματίσει για τους παλαιούς ιθαγενείς η αποστολή των εξωγήινων, που θα σταλεί επιτόπου το 2565 για να ερευνήσει τους λόγους της εξαφάνισης του λαού των δεινοσαύρων;

Οι εξισώσεις είναι υψηλής δυσκολίας και δεν λύνονται χωρίς την χρήση της παγκόσμιας σταθερά "πρσβς", που αντιστοιχεί στην αναλλοίωτη αξία του πρέσβεως.

Να μην ξεχάσουμε μετά την λύση να επισημάνουμε την ευστροφία των ξένων διπλωματών και να επαινέσουμε τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑΤΟΣ για την οξυδέρκεια που επιδεικνύουν στην επιλογή των θεμάτων τους.

Το ΒΗΜΑ μας πληροφορεί επίσης ότι, μετά από περίπλοκους συλλογισμούς και ακριβείς ανθρωπολογικές μελέτες, οι ξένες πρεσβείες έχουν εντοπίσει και επενδύουν στους "νέους πολιτικούς ηγέτες" Άρη Σπηλιωτόπουλο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Κωστή Χατζηδάκη, Μάκη Βορίδη, Κυριάκο Μητσοτάκη τον Γ', Κώστα Μπακογιαννομητσοτάκη τον Δ', Κώστα Μαρκόπουλο, Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και στους νεόκοπους μπλόγκερ Ανδρέα Λοβέρδο και Αννούλα Διαμαντοπούλου.

Δυστυχέστατα για το μέλλον της χώρας οι μετοχές της Μπακογιαννομητσοκάκαινας της Β' είναι προς στιγμήν πεσμένες στους κύκλους των διπλωματικών σαλονιών. Εδώ το ΒΗΜΑ χωρίς να το θέλει ψιλοαποκαλύπτεται. Είναι, λέει, επειδή έφυγε η πομφόλυγα από την Ν.Δ. και συμπεριφέρθηκε ως βλάσφημη ενώπιον του ιερού ποτηρίου του σωτήριου δικομματισμού. Αν ξαναγυρίσει θα το ξαναδούν.

Αλήθεια, πόσα χρωστάει στις υπό κρατικοποίηση τράπεζες το συγκρότημα; Αξίζουν αυτά τα λεφτά τόση ξεφτίλα;

buzz it!

2 σχόλια:

squarelogic είπε...

Ζητω που καήκαμε δηλ...
Αλλά μήπως αυτό δεν γίνεται τελευταία παντού?
Μια κι οι λαοί φαίνεται να σιχάθηκαν τους δεινοσαύρους,οι "πρεσβείες" ετοιμάζουν τα νέα "σιμητάκια",έως να μεγαλώσουν αρκετά τα δεινοσαυράκια και σβηστεί η ανάμνηση των πεπραγμένων των προγόνων τους...

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Οι πρεσβείες δεν ετοιμάζουν τίποτε σκουέαρλότζικ. Το ΒΗΜΑ νοιώθει να αδειάζει η γης κάτω από τα πόδια του. Και οι "νέοι ηγέτες" ομοίως. Και ευτυχώς γιαυτούς οι δεινόσαυροι είναι ακόμη αρκετοί και τσιμπάνε.