Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

-Η κυβερνητική ακηδία και οι πρόσθετες ευθύνες της δικαιοσύνης


"Ο Γ. Αγγέλου δεν αναφέρθηκε στο όνομα του κομιστή, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε το όνομα του δημοσιογράφου αλλά ούτε και το περιεχόμενο του βίντεο" (Ελευθεροτυπία 21/01/08)

Φοβερά πράγματα!

Όλη μέρα μαζί με τον Ανδριανό σε ένα γραφείο, έξω να καίγεται και να χτυπιέται ο κόσμος, και αυτός ο αθεόφοβος δεν έτυχε ρωτήσει τον διευθυντή του γραφείου τύπου από ποιόν στην ευχή πήγε και πήρε την βρωμοκασέτα (ας λέμε κασέτα διότι ως γνωστόν οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν φημίζονται ιδιαίτερα για την εξοικείωση τους με την τεχνολογία - εδώ που τα λέμε τα DVD είναι νέες ανακαλύψεις που μετρούν ζωή το πολύ καμιάς δεκαετίας και όσο νάναι είναι λιγάκι δύσκολο για ανθρώπους τόσο σημαντικούς και πολυάσχολους να παρακολουθούν εντατικά τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης).

Ας είναι. Ας τον πιστεύσουμε.

Υπό τις συνθήκες αυτές, όμως, ο κ. εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει όλως εκτάκτως την ποινική δίωξη και του πρωθυπουργικού διευθυντού για βεβαιωμένη (καθότι ομολογημένη αβίαστα) παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος. Το σοβαρότατο αυτό αδίκημα κωδικοποιείται στην περίπτωση του κ. Αγγέλου από την αδικαιολόγητη και πέραν κάθε λογικού και αποδεκτού μέτρου έλλειψη ανθρώπινης και εύλογης περιέργειας.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αρχίσει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να διώκεται (προσέξτε, δεν λέμε να τιμωρείται, αυτά είναι προχωρημένα πράγματα) εκτός των άλλων και η διανοητική νωθρότητα. Ειδικά αυτών που κατέχουν υψηλά και υπεύθυνα αξιώματα και ως εκ της θέσεως τους οφείλουν τουλάχιστον να γνωρίζουν.

Για την προστασία όλων ημών από την αβελτηρία των ποιμένων.

buzz it!

2 σχόλια:

zoifio είπε...

Αστεία πράγματα αγαπητέ Έρμιππε όλα αυτά που συμβαίνουν...Έαν σε αυτή τη χώρα εφαρμόζονταν οι νόμοι, εάν οι πολίτες 'τιμωρούσαν' τους πολιτικούς,τους δημοσιογράφους και διάφορους άλλους,τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.Η ευθύνη είναι και δική μας.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Η ευθύνη είναι μόνο δική σας