Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

-Καμιά κρίση δεν φοβόμαστε! Βάζουμε μπροστά τους καλύτερους και προχωράμε!


Βαριά η κρίση, δεν λέω. Δύσκολοι οι καιροί. Ασυγκράτητη η μανία των ανθελλήνων, που 2.500 χρόνια τώρα προσπαθούν να υποτάξουν αυτόν τον μικρό αλλά περήφανο λαό. Χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν.

Δεν έχουμε κανένα μεγάλο μυστικό. Απλά, αυτή είναι η κατασκευή μας. Είμαστε οι καλύτεροι. Και στις δύσκολες στιγμές, βάζουμε μπροστά τους πιο καλούς από τους καλούς και προχωράμε.

Από την μια οι φοβέρες και οι κεραυνοί της τοσοδούλας Μέρκελ, του συμπλεγματικού Στρος Καν και των ανάξιων χαρτογιακάδων του στρατού των επίδοξων κατακτητών. Και από την άλλη η ανακοίνωση του βουλευτή Σαλμά. Του "Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας". Σταχυολογώ από το κρυστάλλινο κείμενο, της μισής σελίδας μόλις, και το φρόνημα μου ανορθώνεται.


"... θα παίρνει τιμή στην χώρα μας, ίση με τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών της Ευρώπης". Ίση με τον μέσο όρο ποιου πράγματος; Της ηλιοφάνειας; Της μέσης θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες; Του ύψους των ενηλίκων ανδρών; Της "φθήνιας" των χωρών; Και ποια ακριβώς ιδιότητα κομίζει το κατηγορούμενο "φθηνός" στο υποκείμενο "χώρα"; Την κάνει αυτό που λέμε φθηνιάρικη; Θα μου πείτε, στην δική μας χώρα, την χώρα των έξυπνων και πρακτικών ανθρώπων, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Μόνο που όταν τα παραλείπεις στα μικρά, μαθαίνεις μοιραία να τα παραλείπεις και στα μεγάλα.

"... αργότερα έρχεται τροπολογία, σε άσχετο με το θέμα νομοσχέδιο". Αυτό, υποτίθεται, είναι χοντρή μπηχτή κατά του κακού ΠΑΣΟΚ. Την στιγμή που το πτώμα του μακαρίτη δεν έχει προλάβει να κρυώσει στο υπόγειο. Γιατί ναι μεν το κόμμα του κ. Σαλμά αποχαιρέτισε την εξουσία, αφήνοντας πίσω του ένα μνημειώδες νομοθετικό έργο 23,562 τροπολογιών. Ήταν, όμως, όλες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ενσωματωμένες σε σχετικά με το θέμα νομοσχέδια.

"... ότι υπάρχει το πιο αξιόπιστο και μοναδικό στην Ευρώπη παρατηρητήριο τιμών φαρμάκων". Καλά, το αξιόπιστο δεν το συζητάμε. Αυτονόητο είναι. Στην χώρα της απόλυτης αξιοπιστίας ζούμε. Το ζήτημα είναι ότι είναι και μοναδικό. Κανείς άλλος μέχρι στιγμής δεν κατόρθωσε να έχει τέτοιο. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, το δικό μας είναι το "πιο αξιόπιστο" από τα άλλα, που δεν υπάρχουν.

"... σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει ο ισχύον νόμος". Όπως λέμε δηλαδή "ο ισχύον κανονισμός", "η ισχύον απόφαση", "μου πονάει το ισχίον" κ.λ.π. Είναι βλέπετε και ορθοπεδικός ο κ. Σαλμάς και ξέρει από ισχία. Α! Και ένα αξεδιάλυτο μυστήριο. Αν και είναι ολοφάνερο ότι ο βουλευτής δεν φοίτησε ποτέ σε σχολείο, είναι σε θέση να διακρίνει την διαφορά μεταξύ ενός συνδέσμου και μιας αντωνυμίας. Και την υπογραμμίζει μάλιστα εμφατικά ο μπαγάσας. Για να προλάβει προφανώς ενδεχόμενη σύγχυση μας.

Είχα έναν καθηγητή στο γυμνάσιο, ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχούλα του, που όταν του έλεγες, "το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το πω" 'η "το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το πω καλά" σου απαντούσε: "αν δεν μπορείς να το πεις, δεν το ξέρεις καθόλου, ανόητε". Χρόνια τώρα, με ετοιμόρροπα λόγια, ετοιμόρροπες σκέψεις, ετοιμόρροπες ιδέες. Με ετοιμόρροπους νόμους και ετοιμόρροπες πράξεις. Έφθασε μάλλον η ώρα να μάθουμε να ζούμε και με ετοιμόρροπες ζωές.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Παρεμπιπτόντως. Από πολύ πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνονται στο πόδι πιστώσεις 2,5 δις €. Από αυτά τα καινούργια, που θα μας δανείσουν οι βλάχοι οι Γερμανοί.

(Επιτρέπονται) αντικαταστάσεις ειδών, με άλλα είδη, διαφορετικού αριθμού, σε περιπτώσεις που εκτιμάται ότι τα είδη αυτά είναι απαραίτητα πλέον στον φορέα και προέκυψε η ανάγκη προμήθειας άλλων ειδών ή σε περιπτώσεις, που κατά την υποβολή των προδιαγραφών προκύπτει διαφοροποίηση κωδικοποιήσεως του είδους.

Αυτός που θα μπορέσει να ξεδιαλύνει το νόημα του κρυπτικού αυτού κειμένου θα κερδίσει ισόβια θέση αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή, εάν το προτιμά, Γενικού Επιτρόπου στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και αυτό διότι αυτά θα είναι τα δύο δικαστήρια που θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να ερμηνεύσουν την διάταξη, -υπό το φως της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος ασφαλώς-, και να νομιμοποιήσουν την κατά 200% υπέρβαση της προβλεπόμενης δαπάνης. Έξω παλιοαλήτες του ΔΝΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buzz it!

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

Χ.Α.
νομιζω πως ειναι ανοητο να μιλαμε σημερα για αντιπολιτευση ή για κομματα της Βουλης.
Σε μια εποχη που η εθνικη πολιτικη δεν εχει χρωματα αλλα απαιτει εθνικη συνεργασια, τα στρατοπεδα ειναι εγκληματικα.
Δεν αναγνωριζω κανεναν κυριο της αριστερας που αντι να βοηθα την κατασταση (πως αραγε;) δημιουργει περισσοτερα προβληματα (βλ. δραστηριοτητες του ΠΑΜΕ) & δεν αναγνωριζω κανεναν κυριο της ΝΔ που προκειμενου να συσπειρωσει ψηφοφορους αποφασισε να κοντραρει την κυβερνηση λες & το ζητουμενο ειναι να πλησιασει στις επομενες δημοσκοπησεις :[

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

"... προκειμενου να συσπειρωσει ψηφοφορους ... να πλησιασει στις επομενες δημοσκοπησεις"

Το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό και μόνον αυτό. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Την εξουσία θέλουν. Δεν ξέρουν ακριβώς τι θα την κάνουν όταν την πάρουν αλλά σε κάθε περίπτωση την θέλουν. Και όταν την πάρουν θα δουν.

Πάντως το σημαντικό κομμάτι της ανάρτησης είναι αυτό στο τέλος. Ενώ όλος ο κόσμος ασχολείται με το να ανακαλύψει τους συνωμότες που επιδιώκουν το τέλος του περήφανου ελληνισμού το πάρτυ στα υπόγεια συνεχίζεται αδιατάρακτα. Σε κάποια πεδία η λεία θα συνεχίσει να είναι μεγάλη ανεξάρτητα από την κρίση. Αυτη την φορά βέβαια το αντίτιμο θα είναι πραγματικές ανθρώπινες ζωές.