Από το (έ! όσο και να το κάνουμε) έγκυρο Bloomberg:
"Η εταιρεία Johnson & Johnson θα πρέπει να αντιμετωπίσει αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για (παράνομη) πληρωμή προμηθειών, με σκοπό την προώθηση του αντιψυχωτικού φαρμάκου της, Risperdal, ανήγγειλε ένας δικαστής σήμερα."
(η συνέχεια για όποιον ενδιαφέρεται στο λινκ παραπάνω).
Αυτά, στην Αμερική, την χώρα του απάνθρωπου καπιταλισμού.
Εμείς εδώ είμαστε ανθρωπιστές και χτίσαμε φιλάνθρωπο κοινωνικό κράτος. Χωρίς όμως να καταλαβαίνουμε ότι, πριν αποφασίσεις ποιο σύστημα θα ακολουθήσεις, εκείνο της ανθρωποφαγίας (όπως συνηθίζουμε να λέμε για τους άλλους) ή εκείνο της κοινωνικής προστασίας, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι θα έχεις κάνει μια πελώρια τρύπα στο νερό αν προηγουμένως δεν το εξοπλίσεις με σταθερούς κανόνες και μηχανισμούς που θα εγγυώνται την λειτουργία του.
Οι αμερικάνοι, λοιπόν, είναι στυγνοί καπιταλιστές. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Τουλάχιστον όμως ο καπιταλισμός τους λειτουργεί με σταθερούς και προβλέψιμους κανόνες. Και όταν βγαίνεις το πρωί στο δρόμο ξέρεις λίγο πολύ από που μπορεί να σου έρθει η κεραμίδα.
Εμείς εδώ είμαστε κράτος κοινωνικής προστασίας. Στην προμετωπίδα όμως. Στην φωτεινή επιγραφή. Γιατί στο γιαλαντζί εσωτερικό του μαγαζιού τα ταμεία είναι ανοικτά, για όποιον επιτήδειο ξέρει τον τρόπο να τα ξαφρίσει πολιτισμένα. Με τροπολογίες, ΦΕΚ και στρογγυλές σφραγίδες. Και αν δεν βρει μέσα μετρητά, όπως εσχάτως συμβαίνει, μικρό το κακό. Μπορεί να κόψει στα μουλωχτά για λογαριασμό του μερικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που θα πληρωθούν από τις επόμενες γενεές νεόπτωχων του περήφανου γένους μας.
Ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Σαν αυτά που πολύ πολύ προσφάτως, προ ολίγων εβδομάδων, έκοψε ο Παπακωνσταντίνου, για να πληρώσει στην αλητεία το κολοσσιαίο έγκλημα των πολλών δις των υπερτιμολογημένων ιατρικών υλικών. Βλέπετε στοιχίζει λίγο ακριβά η ποινική ασυλία του Παπαδόπουλου, της Μαριλίζας, του Κακλαμάνη, του Αβραμόπουλου και μερικών ακόμη. Αυτούς τους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Έστω και αν χρειαστεί να πληρώσουμε κάτι τις παραπάνω. Διαβάστε και τον Παπαχελά να δείτε ότι έχω δίκαιο.
Έτσι θα πορευτούμε. Μέχρι να εξαντληθεί και το τελευταίο όριο της αντοχής μας. Μετά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
υστ. 1
Εάν υπήρχε κοινωνία πολιτών, αυτοί οι ανεγκέφαλοι του δήθεν κινήματος "δεν πληρώνω" των διοδίων θα έπρεπε ήδη να ετοιμάζουν μαζική αγωγή κατά των Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και συγκάλυψη κοινού εγκλήματος. Και να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην Βουλή. Για όσο χρόνο χρειαστεί το ευαγές ίδρυμα να άρει την κατάπτυστη ασυλία των μελών του.
υστ. 2
υστ. Ανάμεσα στους παραλήπτες των κρατικών ομολόγων είναι και η φιλάνθρωπη εταιρεία Johson & Johnson (βλ. Depuy και πάμπολλες άλλες δραστηριότητες στην χώρα). Ο προνοητικός κ. Παπακωνσταντίνου, ξέρει ότι η καλή εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει εγκαίρως τα πρόστιμα της στο αμερικανικό δημόσιο. Φρόντισε λοιπόν να της εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα.
υστ. 3
Η πρόταση για μαζική αγωγή ισχύει και για όσους διαβάζουν τις γραμμές αυτές στο διαδίκτυο. Δεν στοιχίζει τίποτε και είναι το ξεκίνημα μιας συμμετοχής σε κάτι που ούτως ή άλλως αφορά αποκλειστικά εμάς και τα παιδιά μας. Προσωπικά βρίσκομαι στην διάθεση σας.
Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011
-Αυτοί λοιπόν θα μας σώσουν
Labels:
ΔΙΑΦΘΟΡΑ,
ΚΡΙΣΗ,
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ,
Johnson n Johnson
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
Αγαπητέ Ερμιππε
Το 2008 είχε γίνει μιά αντίστοιχη προσπάθεια* σχετικά με την χρηματοδότηση (...) των κομμάτων από την Siemens. Η "απόφαση" της Ελληνικής δικαιοσύνης ήταν ότι "Για την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών χωρίς την ύπαρξη ιδιωτικής διαφοράς δεν υπάρχει δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων". Υποθέτω πώς θα πρέπει να κινηθεί μιά αργόσυρτη διαδικασία μέσα από όλες τις βαθμίδες και μετά να γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να υπάρχουν ελπίδες δικαίωσης, σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο
*http://www.elleos.gr/index.html
Φιλικά
Στάθης Δ
Στάθη, Η διαφορά εν προκειμένω είναι μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των πιστωτών του, για ένα χρέος που είναι σε μεγάλο μέρος προϊόν κλοπής και θα έπρεπε να αμφισβητηθεί από το ίδιο το κράτος, που παράλληλα όφειλε να αναζητήσει τις ευθύνες των λειτουργών του. Δυστυχώς τα χρήματα τώρα εκταμιεύθηκαν και δεν γυρνάνε πίσω. Μιλάω για την ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος των σπιθαμιαίων σωτήρων μας.
Εάν το κράτος έλεγε "δεν πληρώνω το 100% της τιμολόγησης προϊόντων που μου πουλήθηκαν δολίως 10 φορές πάνω από την αξία τους", "πάρτε την πραγματική αξία συν ένα μέσο κέρδος που ισχύει σε όλο τον κόσμο, άντε και το πολύ συν τους τόκους σωρευτικά 3 ετών" δεν θα άνοιγε ρουθούνι. Θα τα πάιρναν σαν τις κότες και θα πηγαίνανε σπίτια τους. Τι θα έλεγαν. Ξέρετε, το κόστος μας ήταν μεγαλύτερο από το βιομηχανικό επειδή δίναμε και ένα 30% στους γιατρούς και ένα 20% στα κόμματα!!!!
Επιπλέον μια τέτοια ενέργεια του κράτους θα δημιουργούσε αυτόματα την διαφορά για τα πολιτικά δικαστήρια (άρθρο 904 ΑΚ). Οι πόρτες θα ήταν ανοικτές για όποιον είχε τα κότσια. Το άρθρο μιλάει για αποζημίωση σε περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού. Και ο δικαστής θα μπορούσε να κρίνει κατά πόσο πλούτισε παράνομα το κράτος όταν αρνήθηκε να πληρώσει 60 ευρώ για ένα φίλτρο που η εργοστασιακή του αξία είναι 3 και στην γερμανική αγορά κάνει σήμερα 9.
Για να τα κάνει όμως αυτά το κράτος θα πρέπει πρώτα να στήσει στα 6 μέτρα τους ενόχους. Σάρκα από την σάρκα του.
Ερμιππε
Εχεις απόλυτο δίκιο εννοείται, και για την διαδικασία αποπληρωμής και για το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι ότι το κράτος θα πρέπει να στραφεί εναντίον του εαυτού του. Το θέμα είναι κατά πόσον εμείς, σαν πολίτες, μπορούμε να στραφούμε εναντίον συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών για "καταδολίευση" π.χ. Το παράδειγμα που σου ανέφερα (υπόθεση Siemens) με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα βγάλουμε άκρη με την Ελληνική δκαιοσύνη (ως μη έχοντες έννομο συμφέρον!!!), προφανώς όμως χρειάζεται νομική διερεύνηση, π.χ με τον Χ. Οικονονομόπουλο που έκανε την αγωγή που σου ανέφερα.
Στάθης Δ
Y.Γ σε κάποιες συζητήσεις με φίλους νομικούς μου είχαν πεί ότι αυτό μπορεί να γίνει από κάποιας μορφής "ενωση" πολιτών (π.χ κόμμα, σύλλογο)
Λές:
"σε κάποιες συζητήσεις με φίλους νομικούς μου είχαν πεί ότι αυτό μπορεί να γίνει από κάποιας μορφής "ενωση" πολιτών (π.χ κόμμα, σύλλογο)"
Αυτό ακριβως έχω πει και εγώ πολλές φορές Στάθη. Κανένας δικαστής δεν μπορεί να αρνηθεί την συνδρομή δημοσίου συμφέροντος στην αγωγή ενός συλλόγου πολιτών. Ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες των εκτάκτων μέτρων και εισφορών για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει (δεν θυμάμαι τώρα πρόχειρα που). Ακόμη όμως και εάν το κάνει η ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του θα αποτελέσει θρυαλλίδα για σοβαρές εξελίξεις διότι θα αποκαλύψει σε ποια σημεία κρύβονται οι δήθεν ανίκητες άμυνες του φαύλου συστήματος.
Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι αυτά που ονομάζουμε σήμερα "μεταρρυθμίσεις" είναι ημίμετρα της πλάκας. Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να σύρουν την χώρα έξω από το κλίμα της παρακμής (αυτές που δημιουργούν υγιές πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και της κοινωνίας) είναι άλλες. Ο επανακαθορισμός της έννοιας του δημοσίου συμφέροντος. Διάβασε αν θέλεις τα σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση:
http://ermippos.blogspot.com/2010/11/blog-post_25.html
Μεταξύ άλλων θα δεις αυτό:
Νομίζω πως, έστω και σύντομα, απάντησα στο σχόλιο σου. Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα που εξετάζουμε μπορεί να λυθεί ολοκληρωτικά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Για κάθε ένα από τα τεχνάσματα που αναφέρεις, τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι κλεπτοκράτες του συστήματος, υπάρχει μια απαγορευτική πρόβλεψη νόμου. Επιπλέον τα τεχνάσματα αναπτύσσονται πάνω στο εύφορο έδαφος πολλαπλών παραλείψεων της διοίκησης (πρόσεξε, όχι παρανομιών αλλά παραλείψεων) οι οποίες μπορεί να αρθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τέλος, υπάρχει μια παντοδύναμη έννοια. Αυτή του δημοσίου συμφέροντος. Η ορθή ερμηνεία της μετατρέπει την κρατική υπόσταση σε οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τα πάντα. Σήμερα η χρήση του καταθλιπτικά ισχυρού αυτού εργαλείου έχει ανατεθεί στους κλεπτοκράτες επιχειρηματίες και στους συνεργάτες τους επίορκους υπαλλήλους. Μια σειρά δε τριτοκοσμικών δικονομικών προϋποθέσεων που από πολλού έχουν εξαφανισθεί από το αντίστοιχο δίκαιο των εταίρων μας στην Ε.Ε. (ενώ συντηρούνται με ζηλωτική εμμονή στην Ελλάδα) απαγορεύει τον αποτελεσματικό έλεγχο της δράσης των περί ου ο λόγος από την δικαστική εξουσία. Η αλλαγή όλων των παραπάνω είναι ζήτημα λίγων ημερών.
Και στο κάτω κάτω, εάν το δικαστικό μας σύστημα έχει κάποιες αδυναμίες, ίσως έφτασε η ώρα να τις χρησιμοποιήσουμε για το συμφέρον των πολλών. Σήμερα το δημόσιο συμφέρον βρίσκεται ως εργαλείο στα χέρια του κάθε επιτήδειου ο οποίος μπορεί να εντάξει σε αυτό τις προσωπικές του επιδιώξεις και με όπλο την καταθλιπτική του ισχύ να ξεπεράσει τον σκόπελο κάθε πιθανού δικαστικού ελέγχου. Δες αν θέλεις και το τέλος αυτής της ανάρτησης:
http://ermippos.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html
Τελικά, ας μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη και κανένας πόλεμος μεταξύ κράτους και ιδιωτών στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ συλλογικού και ατομικού. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει κρατική δομή, που να εκπροσωπεί με την εφαρμογή σταθερών κανόνων κάποιου είδους συλλογικότητα και να εγγυάται τις επί μέρους σχέσεις μεταξύ των μελών της.
Η πολιτική τάξη, τα ποικίλα παραρτήματα της δημοσιοϋπαλληλίας, τα ρετιρέ των συνδικάτων δεν είναι παρά ομάδες ιδιωτών, στις οποίες παραχωρήθηκαν οι κρατικές δομές και τα εργαλεία και οι οποίες απέκτησαν το δικαίωμα να νομοθετούν αυθαίρετα και ανέλεγκτα, σύμφωνα με τα ατομικά τους συμφέροντα, και να ασκούν νόμιμη βία κατά των πολλών ανυπεράσπιστων. Αυτά τα δήθεν ατομικά συμφέροντα είναι που διαγκωνίζονται με τα άλλα, τα υποτίθεται κανονικά, για το μοίρασμα του πλούτου αυτού της χώρας, που, δυστυχώς όμως, όπου να' ναι τελειώνει.
Πιστεύω πως, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταθέσουμε το αντικείμενο της συζήτησης λιγάκι βαθύτερα, σε ένα πιο αφηρημένο επίπεδο.
Κάπως σκόρπια όλα αυτά αλλά ο χρόνος είναι λίγος.
Συμφωνώ στό ότι η μόνη μας ελπίδα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα θεσμικά εργαλεία (και όχι να κάνουμε έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα..), όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό. Οπως θα γνωρίζεις, υπάρχουν σκόρπιες δράσεις για έννομη διεκδίκηση των αυτονόητων, πρεπει να δούμε την δυνατότητα συντονισμού (και τεκμηρίωσης)
Στάθης Δ
Υ.Γ σου έστειλα ένα mail στο ermipos@gmail.com
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ JOHNSON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΜΠΟΥΚΗ (ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ) ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ Η JOHNSON ΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ....ΤΡΩΝΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ.... ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...
ΠΑΛΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ
Έρμιππε, μία ερώτηση. Άλλαξε κάτι στη νομοθεσία περί προμηθειών ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία; Συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τους κανόνες της ΕΕ; Σταματήσαμε να τρώμε ημερησίως πρόστιμο (43724,8 + 7173 =) 50897,8 ευρώ; Αν όχι, κάποιοι εξακολουθούν να υποτιμούν και να εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας.
Αναφέρομαι στο τελευταίο δημοσίευμα της Καθημερινής που μπάζαρε ο Epanechnikov
http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%BF%CF%85-90%25-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82-|-kathimerini-gr
Και βέβαια συνεχίζουμε. Οι διαγωνισμοί είναι είδος εν ανεπαρκεία. Κάποιες βελτιώσεις έχουν γίνει στς τιμές κάποιων ειδών (σε μερικά ικανοποιητικές) αλλά οι διαδικασίες είναι λίγο πολύ άγνωστες. Το πρόστιμο έχει απλά οριστεί και θα επιβληθεί εαν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση από το ΔΕΚ (η Επιτροπή απλά υπολογίζει το πρόστιμο το οποίο και καταβάλλεται αναδρομικά μετά την έκδοση της απόφασης). Προς το παρόν η προσφυγή έχει παγώσει εν όψει των υποσχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για αποκατάσταση της νομιμότητας αλλά δεν έχει μπει στο αρχείο και η Επιτροπή μαζεύει νέα στοιχεία. Όλα καλά.
Δημοσίευση σχολίου