Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2006

-Μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;

(εναλλακτικός τίτλος: "Άλλος χρωστάει και άλλος πληρώνει;")

Σύμφωνα με την είδηση, η καγκελάριος Ανκέλα Μέρκελ φέρεται να έχει αποφασίσει την αποστολή 3.000 γερμανών στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη, μια πρωτοβουλία που είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και τις σημερινές φιλοδοξίες της να παίξει σημαντικό ρόλο στην διεθνή πολιτική.
«Πρέπει να το κάνουμε (σ.σ. να στείλουμε στρατιώτες), όχι παρά το Ολοκαύτωμα, αλλά εξαιτίας του Ολοκαυτώματος. Οι γερμανοί στρατιώτες θα φρουρούν τα σύνορα του Ισραήλ. Θα είναι εκεί για να προστατεύσουν ζωές Εβραίων» είπε ο Βέρνερ Σόνε, γνωστός σχολιαστής στην κρατική τηλεόραση.
Η επίσημη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. (από το ΒΗΜΑ της Πέμπτης 17/8/2006/)

Τελικά ίσως να είχε δίκαιο εκείνα τα παλιά χρόνια ο Θ. Πάγκαλος όταν, -για άλλους λόγους βέβαια-, έλεγε κάτι πράγματα για γίγαντες με μυαλά μικρού παιδιού.

Αν οι γερμανοί νομίζουν ότι πρέπει να πάνε στον Λίβανο για να εξοφλήσουν επί τόπου ένα ακόμη ληξιπρόθεσμο λογαριασμό τους προς τους εβραίους ας το ξανασκεφθούν και ας αποφασίσουν ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα να κάτσουν ήσυχοι εκεί που κάθονται. Αυτόν τον καιρό άλλωστε κάνει πολύ ζέστη εκεί στα νότια.

Αν, αντίθετα, αισθάνονται ότι έχουν απεξαρτηθεί από τις ενοχές και τα συμπλέγματα τους και ότι είναι ήδη σε θέση να μεταβούν στην περιοχή ως ουδέτερη ειρηνευτική δύναμη, ικανή να επιδείξει, εάν χρειασθεί, την απαραίτητη σκληρότητα και προς τις δύο πλευρές, τότε καλώς να βάψουν κυανά τα κρανία τους και να οδεύσουν προς την κόλαση.

Παράλληλα, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αν, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσιζαν να χορηγήσουν πλήρη δικαιώματα εγκατάστασης σε 2-3 εκατ. παλαιστινίους από την Γάζα και τα Κατεχόμενα. Έτσι, για να φεύγουν από την μέση και τα τελευταία γραμμάτια που τους μείναν απλήρωτα από το Ολοκαύτωμα.

buzz it!

2 σχόλια:

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Το σκέφτονται, νομίζω, ίσως και α μην πάνε, τουλάχιστον στα σύνορα.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Ναι. Τελικά κάνανε πίσω. Δεν θα πάνε καθόλου. Αλλά και η Γαλλία υπαναχώρησε. Ποιός ξέρει τι ζητάει στο παρασκήνιο.