Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

-Όταν ο Τύπος λέει την αλήθεια αξίζει τον δημόσιο έπαινο μας

Τα «αντίδοτα» του Μαξίμου στη φθορά των γκάλοπ

«Αντίδοτα» του Μαξίμου στη φθορά

Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και καθιέρωση κατώτατης σύνταξης. Τα σχέδια για την ανάταξη της εικόνας του πρωθυπουργού.

(από την κεντρική σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου σήμερα, 15/06/2008)


Γι' αυτό μου αρέσει τελευταία αυτή η εφημερίδα. Μπορείς να ρίχνεις μια σύντομη ματιά και να μαθαίνεις όλη την αλήθεια. Χωρίς να χρειάζεται να κουράζεσαι διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, να αναρωτιέσαι, να αμφιβάλεις ή να λύνεις περίπλοκους γρίφους. Είναι φανερό ότι οι ειλικρινείς άνθρωποι που την γράφουν είναι καλά και εκ των έσω πληροφορημένοι.

Το παμπόνηρο σχέδιο λοιπόν είναι για την ανάταξη της σεπτής εικόνας του πρωθυπουργού. Του πολυτιμότερου πράγματος που έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο.

Όλως συγκυριακώς, -το θέλησε η τύχη-, στα γρανάζια του συγκεκριμένου μεγαλοφυούς σχεδιασμού εμπλέκονται, και μπορεί να ωφελούνται, και μερικοί απεχθείς πτωχοί. Κάποιοι φόρου υποτελείς φουκαράδες. Συμπτωματικά, τελείως συμπτωματικά. Αύριο, το επόμενο σχέδιο για το οποίο θα ξοδευτούν χρήματα, -πάλι για την ανάταξη της εικόνας του πρωθυπουργού, mutatis mutandis-, μπορεί να εξυπηρετήσει ας πούμε την Siemens. Μεθαύριο τον Κινέζο αρχιλιμενάρχη μας. Αντιμεθαύριο τον Σύλλογο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Και πάει λέγοντας.

Για τέτοια εικόνα όμως αξίζει να πληρώνουμε. Όσο όσο. Σκέφτεται κανείς άλλωστε τι θα είχαν απογίνει χωρίς αυτήν, την ανεκτίμητης αξίας αγιογραφία, οι 10.000 κομματικοί εγκάθετοι συμπολίτες μας, που τα τελευταία χρόνια εργάζονται νυχθημερόν από τα μετερίζια των πάσης φύσεως δημόσιων οργανισμών για την επανίδρυση του δυστυχούς μας κράτους και για την εις τους αιώνας δόξα της "όι όι δόλιας πατρίδας" (που λέει και ο Νέστωρ της δημοσιογραφίας μας και βασικό στέλεχος του εν λόγω εντύπου).

Στην ίδια λογική κινούμενοι ας μην ξεχνάμε και τα επί μέρους, χαμηλότερης έντασης σχέδια, που προορίζονται για την ανάταξη μικρότερων, αλλά όχι λιγότερο σημαντικών για την αισθητική μας απόλαυση εικόνων. Όπως είναι αυτές της Ντόρας, του Αβραμόπουλου, του Σουφλιά, της Φάνης μας κ.λ.π.. Κι αυτά κοστίζουν κατιτίς. Λεφτά όμως υπάρχουν. Νάναι καλά οι ειδικοί λογαριασμοί, η δημιουργική λογιστική, η Εθνική μας Στατιστική Υπηρεσία και τα μονίμως στραβά μάτια των ελεγκτών της Eurostat.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί σεβαστέ μας δάσκαλε Χρήστο Πασαλάρη! Με το ένα, με το δύο, με το τρία!

Όι όι!

Όι όι!

Όι όι δόλια πατρίδα!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: