Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

-Η 6η δόση. Η νέα Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού.


Λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια. Στήν προσπάθεια του να μας καθησυχάσει, στην προσπάθεια του να πείσει τους σιτιζόμενους από το δημόσιο ταμείο, κυρίως, ότι θα πληρωθούν κανονικά και τον επόμενο μήνα, το πάντα καλά πληροφορημένο ΒΗΜΑ μας αποκαλύπτει σήμερα τον μεγαλειώδη σχεδιασμό του Γιώργου.

Ο ρέκτης πρωθυπουργός μας, λοιπόν, πήρε για μια ακόμη φορά το όπλο του. Και πήγε να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τις επόμενες δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Ίσως και κάτι παραπάνω. Θα σφραγίσουν το μέλλον των δύο επερχόμενων γενεών. Και μαθαίνουμε έγκυρα ότι το σχέδιο του ανδρός αρχίζει και τελείωνει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανεικών. Στον προσωρινό κατευνασμό του εσωτερικού μετώπου. Με άλλα λόγια; Στην παράταση της θλιβερής πρωθυπουργίας του για μερικές ακόμη εβδομάδες. Και μετά; Μετά βλέποντας και κάνοντας. Όλο και κάποιο νέο δίλημμα θα σκαρφιστεί.

Μέχρι τότε, ο Γιωργάκης θα συναινέσει ασμένως σε ότι του ζητηθεί. Θα βάλει την υπογραφή των Ελλήνων κάτω από οποιοδήποτε κείμενο βρεθεί μπροστά του. Σε μια χώρα, άλλωστε, όπου τα προγράμματα των κομμάτων κρατάνε το πολύ μέχρι το βράδυ των εκλογών, οι συμφωνίες μέχρι την λήξη της συνάντησης αυτών που τις συνάπτουν και οι υποσχέσεις μέχρι να πεισθεί το πελατολόγειο των αφελών ψηφοφόρων, είναι αδύνατον να γίνει κατανοητό ότι εκεί έξω υπάρχει και ένας άλλος, διαφορετικός κόσμος. Που δεν πετάει τα συμβόλαια στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά τα φυλάει προσεκτικά στο συρτάρι του και, όταν έρθει η συμφωνημένη ώρα, απαιτεί και επιβάλλει την πιστή εφαρμογή τους. Αυτά ο Γιώργος.

Και από την άλλη ο Αντώνης. Που επείγεται να αναδειχθεί πρωθυπουργός ακόμη και πάνω στα συντρίμμια. Επειδή αυτό που προέχει είναι η επικράτηση του γνήσιου πατριωτισμού. Και μετά; Μετά βλέποντας και κάνοντας. Στο κάτω κάτω, έχει και η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία τις δικές της ακλόνητες βεβαιότητες. Σύμφωνα με τις οποίες, το παγκόσμιο οικοδόμημα κρέμεται σε μια κλωστή. Που την άκρη της κρατάνε στα δίκαια χέρια τους οι περήφανοι έλληνες. Αν οι βάρβαροι τολμήσουν θα έχουν να κάνουν μαζί μας. Και αν πέσουμε θα μας ακολουθήσουν στο σκοτάδι του βυθού. Τοσο απλά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο απίθανος αυτός τύπος, εκπαραθυρώθηκε από το πολιτικό σύστημα στις αρχές της δεκαετίας του '90, ως ιδεοληπτικός, ανεπαρκής και επικίνδυνος.

Όλα για την επόμενη δόση λοιπόν. Φέρτε μας να υπογράψουμε ότι θέλετε. Καί μετά; Μετά βλέποντας και κάνοντας.

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και οι πρεζακηδες το ιδιο κανουνε,ολα για τη δοση τους..