Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

-Si vis pacem, para bellum



Προσωπικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βοηθά πρόσφυγες από τον Λίβανο να επιβιβασθούν σε πλοίο του στόλου (από την Καθημερινή της Παρασκευής 4/8/2006/)

Προσοχή. Δεν πρόκειται ούτε για εθελοντές, ούτε για μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης, ούτε για στελέχη κάποιας περίεργης Μ.Κ.Ο. Είναι άνδρες του Ελληνικού Στρατού. Θεσμικοί εκπρόσωποι της ισχύος της χώρας μας. Είναι με λίγα λόγια η υλική υπόσταση της όποιας αποφασιστικότητας διαθέτουμε για να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε και για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο με το οποίο μπορούμε να διεκδικούμε και να επιβάλλουμε το δικαίωμα μας να ζούμε ειρηνικά.

Εικόνες σαν κι αυτή θα πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους. Εμένα τουλάχιστον με κάνουν.

Και είναι βέβαιο ότι, στα μάτια του πολιτισμένου κόσμου, εικόνες σαν κι αυτή μπορούν να αναδείξουν τις αρετές της πατρίδας μας το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, με 10 βυθισμένες στην χλιδή ολυμπιάδες.


(σημ. δεν θα άλλαζε τίποτε αν τα πιτσιρίκια της φωτογραφίας ήταν εβραιόπουλα - τώρα όμως δεν μας χρειάζονται)

buzz it!

5 σχόλια:

half-blood_phoenix είπε...

Πράγματι φωτογραφίες που δείχνεις φίλε καταδικνίουν το πρώσοπου θα έπρεπε να έχει ο στρατός. Και όχι μονο ο ελληνικός μα και καθε άλλου έθνους. Δύναμη που να στεκετε διπλα στον πολίτη. Το σχόλιο σου στο δικο μου blog ειναι σωστό. Πίστευω οτι το ρόλο αυτό , της δράσης υπερ της ειρήνης περα απο τις ευχές που ολοι κανουμε, μπορει και θα επρεπε να τον αναλαβει επισημα η ευρωπαική ένωση. Λογικα θα επρεπε να εχει την διαπραγματευτηκη ισχη ωστε να επιβάλει τον τερματισμο ενος πολεμου. Αυτός ειναι και ο λογος που την στιρίζουμε όσοι τελος παντων την στηρίζουμε. Συγνώμη για τα ορθογραφίκα λάθη.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Πολύ σωστά αναδεικνύεις την κοινωνική πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίτρεψέ με να σου πω ΜΠΡΑΒΟ!

Greg είπε...

Επίσης πολύ σωστά επισημαίνεις έμμεσα την απουσία των ΜΚΟ.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@greg

Μου φαίνεται πως συνεννοούμεθα!

Greg είπε...

Εγώ είμαι βέβαιος!