Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

-Παράκληση προς δημοσκοπουμένους


Τα δόγματα της Καραμανλικής version για την πολιτική είναι δύο:

α) Να μην ξέρεις τίποτε. Κάτι που δεν ξέρεις δεν μπορεί να σε βλάψει.

και

β) Να μην κάνεις τίποτε. Κανείς δεν κάνει λάθη στον ύπνο του.

Με τα δύο αυτά ανεκτίμητα εφόδια ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την περίοδο της κληρονομικής βασιλείας που του αναλογούσε και με αυτά ήλπιζε ότι θα την τελείωνε ήσυχα και ανέφελα. Για να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι ανυπόμονοι καταλληλότεροι των εγχώριων δυναστειών.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν κατ΄ ευχήν, -είναι άτιμο πράγμα εδώ που τα λέμε η πολιτική-, και στα μισά της διαδρομής κάτι πήρε να στραβώνει. Οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν ότι ο κοσμάκης άρχισε να υποψιάζεται, -άρχισε απλώς να υποψιάζεται, αδιόρατα-, ότι για ότι δεν πάει καλά με την διακυβέρνηση της χώρας υπάρχει μια πολύ μικρή, μια ελάχιστη πιθανότητα, να φέρει κάποια ευθύνη ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παράλογα πράγματα δηλαδή αλλά από τον λαουτζίκο όλα να τα περιμένεις.

Υπό τις συνθήκες αυτές κατέστη απολύτως αναγκαία η επιχείρηση αναστύλωσης αυτού που οι τεχνικοί της εξουσίας αποκαλούν "πρωθυπουργική εικόνα" μέσω της έκτακτης παράστασης "Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω".

Η κατεπείγουσα ενασχόληση με το ασφαλιστικό ζήτημα είναι μόνο η πρεμιέρα του έργου που πρόκειται να παιχτεί το αμέσως επόμενο διάστημα με πρωταγωνιστή τον δήθεν αποφασισμένο γίγαντα της πολιτικής, τον δήθεν αμείλικτο διώκτη της διαφθοράς, τον δήθεν μεγάλο τιμονιέρη του λαού. Και με σκηνικό μερικά από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την χώρα. Ζητήματα που θα "λύνονται" όπως όπως, το ένα μετά το άλλο, με αφόρητη προχειρότητα, με κατεπείγοντα εκτρωματικά νομοθετήματα, με φασίζουσες συμπεριφορές και με πρωτόγονο πολιτικό κουτσαβακισμό. Στόχος; Η επανακαθιέρωση στην κοινή γνώμη ενός ημίθεου Καραμανλή που τα ξέρει όλα, που οδηγεί και εμπνέει, που τολμά εκεί που οι άλλοι δειλιάζουν και που εν τέλει όταν πρόκειται για το μέλλον αυτού του τόπου "δεν καταλαβαίνει κανέναν και τίποτε".

Ο αριθμός των πράξεων της παράστασης δεν είναι προκαθορισμένος και θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων. Όσο θα ξετυλίγεται το υπερθέαμα θα αντικρίζουμε εικόνες απείρου κάλους και σταδιακά θα αντιληφθούμε ότι η ο λήθαργος της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, που τόσο κατηγορούσαμε, ήταν απείρως προτιμότερος και λιγότερο βλαπτικός για την χώρα από την αμιγώς επικοινωνιακών προσανατολισμών κινητικότητα της.

Για τον λόγο αυτό, εάν τυχόν ερωτηθείτε τις επόμενες εβδομάδες από την MRB την RASK ή την METRON ANALYSIS ξεχάστε προς στιγμήν τις πραγματικές σας απόψεις και πείτε ότι είστε ευτυχείς που σας κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Ότι ήσασταν μέχρι τώρα οπαδοί άλλων κομμάτων αλλά δεν θα επαναλάβετε ποτέ ξανά το λάθος αυτό. Ότι ο μόνος λόγος που θα ψηφίζετε από δω και πέρα και μέχρι το τέλος της ζωής σας Νέα Δημοκρατία είναι ο Κώστας ο Καραμανλής. Ότι αυτός είναι ο καλύτερος και ο καταλληλότερος που είχαμε ποτέ και ότι άμα τον χάσουμε από πρωθυπουργό ουαί κι αλλοίμονο σε μας και στα παιδιά μας. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει πιθανότητα να γελαστεί το θηρίο, να διακόψει την θλιβερή παράσταση και να γυρίσει στην σπηλιά για να συνεχίσει τον ύπνο του. Ο άνθρωπος ήθελε απλά δυο ξεκούραστες τετραετίες. Εμείς δεν καταλαβαίνω γιατί ζητήσαμε περισσότερα.


buzz it!

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

"μεγάλο τιμονιέρη του λαού"..!
Εχει αφησει το τιμονι -και το καραβι. Δεν βλεπεις πως κολυμπαει;
(μιλωντας)
:-)