Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

-Οι 232 νέοι υπάλληλοι της ΒΟΥΛΗΣ και τα έννομα συμφέροντα των φτωχών και προσεχώς ανέργων

Δημοσιεύω σήμερα το περιεχόμενο της ανάρτησης που μπορεί να βρεί όποιος ενδιαφέρεται ακολουθώντας αυτόν τον δεσμό

Συμπληρώνω μόνον
ότι, θα ήταν σκόπιμο μια ομάδα πολιτών να προχωρήσει και σε προσφυγή, κατά της νομιμότητας των πράξεων του προέδρου της Βουλής, ενώπιον του ΣτΕ, ζητώντας την μη εφαρμογή της επαίσχυντης διάταξης Σιούφα ως αντισυνταγματικής. Με συνοδευτικό αίτημα για την λήψη προσωρινών μέτρων μη εκτέλεσης των πράξεων διορισμού, -για κατεπείγοντες λόγους δημοσίου συμφέροντος-, μέχρι την οριστική εκδίκαση. Η οικονομική κατάσταση της χώρας και η προστασία των αρχών της διαφάνειας της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητας θεμελιώνουν μια τέτοια επίκληση.

Κυρίως, όμως, αυτή η επίκληση, θεμελιώνεται από την επιτακτική ανάγκη για την διαφύλαξη της υπέρτατης αρχής της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Εν όψει των δύσκολων συνθηκών για την χώρα, που πάνω και πέρα από όλα απαιτούν συνεργασία και αίσθηση συλλογικότητας και ομοψυχίας. Γιατί η συνεργασία πατάει πάνω στο αίσθημα της εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη είναι παιδί της δικαιοσύνης.

Και ας δούμε τι θα πει το ΣτΕ για το ζήτημα του παραδεκτού που έχει να κάνει με την συνδρομή ή μη λόγων εννόμου συμφέροντος της ομάδας των πολιτών που θα αναλάβει την πρωτοβουλία. Ή ακόμη για την δυνατότητά του να δικάζει τις πράξεις της Βουλής, διότι δήθεν κάτι τέτοιο θα παραβίαζε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, που τόσο σεβόμαστε σε αυτήν την χώρα. Είμαστε λίγοι σε αυτόν ον τόπο. Καιρός να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα.

Προσωπικά έχω ήδη ασχοληθεί με το θέμα εδώ και εδώ. Επιτέλους όμως η θεωρία πρέπει κάποτε να αρχίσει να γίνεται πράξη. Ας ξεκινήσουμε κάτι τώρα.

**********************************************************************************

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

1.-ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
2.-ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
3.-ΠΡΟΣ ΟΣΑ Μ.Μ.Ε. [έντυπα και ηλεκτρονκά] έχουν το θάρρος της δημοσίευσης
4.-ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ [blogs] που έχουν το θάρρος να το δημοσιεύσουν

Από ανάρτηση μέλους μας της 20/3/2010 πληροφορηθήκαμε την εξώδικη διαμαρτυρία της κ. Γεωργίας Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου π.Νομικού συμβούλου Δήμου Βούλας , έναντι της Βουλής των Ελλήνων για την πρόσληψη 232 υπεράριθμων υπαλλήλων στην Ελληνική Βουλή.

Αποδεχόμενοι πλήρως το σκεπτικό της διαμαρτυρίας της και συνδράμοντας ενεργά , ως Έλληνες πολίτες , στην προσπάθειά της για διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας , συνυπογράφουμε τη εξώδικο επιστολή - διαμαρτυρία της , συνενώνουμε την προσωπική μας φωνή με τη δική της και συντασσόμαστε πλήρως με την συγγραφέα της επιστολής, απευθυνόμενοι αντιστοίχως στους αποδέκτες αυτής για μια σαφή εξήγηση της αναγκαιότητας της επιλογής τους.

Άλλως, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας, τείνοντος, στον, δια της εφαρμογής των προβλεπομένων νομίμων κυρώσεων, εξαναγκασμόν σας σε συμμόρφωση, προς όσα ανωτέρω αναφέρονται και αιτούμεθα.

Επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο της κ. Γεωργίας Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου

Παράθεση:
EΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Εξώδικη Διαμαρτυρία-Δήλωση-Πρόσκληση.
--------------------------------------------------------------------------------
Π Ρ Ο Σ
1) ΒΟΥΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, νομίμως εκπρ/νην από τον κον Πρόεδρόν της.
2) Εναν έκαστον των κ .κ. ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ατομικώς και
3) Κον ΠΡΟΕΔΡΟΝ της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατοίκων όλων Αθήνας
---------------------------------------------
Κύριοι,
Με την παρούσα μου διαμαρτύρομαι εντονότατα σε εσάς, διά την εκ μέρους του Κοινοβουλίου, πρόσληψη, λίαν προσφάτως, 232 νέων υπαλλήλων, πλέον των ήδη υπεραρίθμων υπαρχόντων, για τους οποίους μάλιστα δεν επαρκούσαν και δεν επαρκούν και τα έδρανα!
Διαμαρτύρομαι εντονότατα ωΓς απλή Ελληνίδα, φορολογούμενη πολίτις, η οποία, μαζί με τους υπολοίπους συμπολίτες μου, καλούμεθα, σʼ αυτήν την οικονομική κρίση, (την οποία δημιουργήσατε ΕΣΕΙΣ , κατά κύριον λόγον) να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, υποβαλλόμενοι σε περικοπές μισθών και δώρων και καταβάλλοντες πληθώρα εμμέσων φόρων, που θα κάνουν το ακριβό κόστος ζωής μας, ακόμη ακριβότερο, πλέον των λοιπών αμέσων φόρων που έχετε ήδη εξαγγείλει!
Διαμαρτύρομαι εντονότατα διότι ενώ η Κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού, πάγωσε τις προσλήψεις στο Δημόσιο, εσείς πίσω από την πλάτη μας, προβήκατε στην πρόσληψη των δικών σας παιδιών, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν υπήρχε νομοθετική ρύθμιση (του Σιούφα) και ότι δήθεν δεν μπορείτε να την αγνοήσετε! Εσείς που έχετε, ήδη, συλλήβδην, αγνοήσει και εν τη πράξει, καταργήσει πολύ περισσότερους από έναν Νόμους θεμελιωτικούς υφισταμένων από παλιά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων!!!
Διαμαρτύρομαι για μένα ατομικώς αλλά και για τις λοιπές Ελληνίδες μάνες, που βλέπουμε τα παιδιά μας να αγωνιούν καθημερινώς, αναζητώντας μια θέση εργασίας, μια οποιαδήποτε, παρά τα πτυχία τους, θέση εργασίας και να μην μπορούν να την έχουν!
Διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι μας εμπαίζετε για μιά ακόμη φορά, ασύστολα!

Κύριοι,
Αν και το γνωρίζετε καλώς, οι Νόμοι ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ από άλλους, νέους Νόμους, που ρυθμίζουν διαφορετικώς την ίδια περίπτωση.Είναι τα Νομικά, που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής! Θα μπορούσατε, λοιπόν, εάν το θέλατε, με νεώτερο Νόμο να καταργήσετε την όποια νομοθετική ρύθμιση και να παγώσετε τις προσλήψεις και των δικών σας παιδιών! Δεν το κάνατε! Επιλέξατε δύο μέτρα και δύο σταθμά! Οπως πάντα! Οπως και με τις αποζημιώσεις σας, τις συντάξεις σας, τις κρατήσεις σας, τα προνόμιά σας!
Κύριοι, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να χρισθείτε Ηγεμόνες μας; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε την Ελλάδα φέουδό σας και εμάς, φόρου υποτελείς στα κελεύσματά σας; Πού είναι επιτέλους η αρχή της ισότητας, της ισονομίας, των ίσων ευκαιριών στην εργασία; Πού είναι επιτέλους η Δημοκρατία, την οποίαν, σας επιλέξαμε να υπηρετείτε; Και που με την προκλητική συμπεριφορά σας, παραβιάζετε κατʼεπανάληψη!
Επειδή, η συμπεριφορά σας αυτή δεν συνάδει ούτε με την ιδιότητά σας ούτε και με το λειτούργημά σας, διαμαρτύρομαι για πολλοστή φορά ενώπιόν σας και

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Οπως, εντός μιάς (1) εβδομάδος, από την γνωστοποίηση της παρούσας μου, προβείτε στις κάτωθι ενέργειες:
1) Δώσετε στην δημοσιότητα όλα τα όνόματα των υπαλλήλων της Βουλής και των νεοπροσληφθέντων.
2) Μας γνωρίσετε τι είδους έργον επιτελούν ακριβώς και ποιά ανάγκη επέβαλε την πρόσληψη νέων, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, σε περίοδο λιτότητος, για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Δικαιούμαστε, εν πάσει περιπτώσει, ως φορολογούμενοι σκληρά πολίτες, να γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματά μας!
Άλλως, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, τείνοντος, στον, δια της εφαρμογής των προβλεπομένων νομίμων κυρώσεων, εξαναγκασμόν σας σε συμμόρφωση, προς όσα ανωτέρω αναφέρω και αιτούμαι.


Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου
π.Νομικός σύμβουλος Δήμου Βούλας
Νομική-Οικονομική Αναλύτρια, Λογοτέχνις
Για την διαδικτυακή κοινότητα InOut [ http://inout.gr ]

Οι υπογράφοντες:

Δημήτρης Ανδρονίδης
Κωνσταντίνος Μπράτσας
Σταυρούλα Χλαπάτσου
Ζήσης Χριστόφορος
Βασίλειος Μόσχου
Λαμπρινή Κόνιαρη
Αντώνης Β. Μακρής
Αντώνης Λαμπρινίδης
Άρης Μοσχόπουλος
Σταυρούλα Δρακοπούλου
Τάσος Αναγνωστόπουλος
Θεμιστοκληs Καραμανληs
Σπύρος Μέλχερ
Αλέξανδρος Κοσικίδης
Λευτέρης Χατζόπουλος
Αχιλλέας Πιπινέλλης
Δημήτριος Σαρλής
Βασίλης Βουρβόπουλος
Ιωάννης Γιαννακόπουλος
Ανδρέας Πάμπουκκας
Νίκος Κοντογούρης
Κωνσταντίνος Τρικαλιώτης
Μαρία Μαραντίδου
Ευτύχιος Κωνσταντουδάκης
Ιωσήφ Βουτσίνος
Ιωσηφίνα Αγαθοκλέους
Αστρινός Καπτάκης
Μαρία Ε.Κοντοπόδη
Νίκος Γιγουρτάκης
Ηλίας Σαϊνόγλου
Παναγιώτης Ρεντζεπόπουλος
Χάρης Βενέρης
Κωνταντινιά Ισαακίδου
Μαρία Αραπάκη
Σωτήρης Χατζηδάκης
Δημήτρης Κουβελογιάννης
Βασίλης Σιγάλας
Αντώνης Ρεφολυϊας
Μιχαήλ Διρχαλίδης
Ελένη Σπανού
Αναστασία Εξαπηχίδου
Χρυσοβαλαντης Βιολιντζης
Βασίλειος Μαυρομμάτης
Γεώργιος Σταματάκης
Κύνθια Κατούφα
Στέφανος Μπέλλος
Αθηνά Μιγκάρδου

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: