Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

-Ο τροπαιοφόρος Παπανδρέου ανήμερα της εθνικής μας εορτής


Ας σταματήσουμε για λίγο να σχολιάζουμε την θλιβερή πραγματικότητα και ας δώσουμε μια κορυφαία είδηση της τελευταίας στιγμής.

Η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησε οριστικά με τον πρόεδρο Σαρκοζύ για την επί του παρόντος άμεση και, κυρίως, συγκεκριμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση πρέπει να θεωρείται οριστική και λήφθηκε αποκλειστικά κάτω από το βάρος της μεγάλης έκθεσης των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος. Με άλλα λόγια η προοπτική της εμπλοκής του ΔΝΤ απομακρύνεται. Προς το παρόν τουλάχιστον. Η είδηση προέρχεται από κύκλους του πυρήνα της γερμανικής δημοσιογραφίας και επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα μας είναι σημαντικότερο από όσο και οι ίδιοι πιστεύουμε και ότι η μοιραία δήλωση κατάρρευσης ήταν πλέον ζήτημα ημερών.


Για τα ποσοστά στα οποία θα κυμανθεί η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά την σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, δεν έχω επαρκείς πληροφορίες. Εικάζω ότι θα αγγίξουν το 20%. Παρακαλώ τον Θεό να μην διαψευσθώ. Και για τα δύο.

buzz it!

9 σχόλια:

Σπύρος Ντόβας είπε...

Χα, για μια ακόμα φορά οι 50άρηδες την φέρανε στους 20άρηδες, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει αυτή η ανάλυση που έφερε το mail:

http://paul.kedrosky.com/archives/2010/02/greece_our_debt.html

Τελικά, (σύμφωνα και με τον νέο τίτλο του blog μου, που λειτουργεί με την ίδια όμως διεύθυνση): "Πολιτική είναι η διαδικασία μέσα από την οποία το πρόβλημα κάποιου λύνεται, μετασχηματιζόμενο σε πρόβλημα κάποιου άλλου." (κατά προτίμηση αγέννητου ή κάτω των 18, συμπληρώνω εδώ)

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Σπύρο, απολαυστικό.

ειδικά αυτό που συνδέεται με το περιεχόμενο της ανάρτησης:

This is a domestic issue for France and Germany! The governments of France and Germany have a choice here. They can side with the baby boomer generation, tax its progeny and funnel the money to Greece. Or they can refuse and have the baby boomers reap what they've sown.

και αυτό που φαίνεται ως η μεσοπρόθεσμη λύση που θα μας πάει ακόμη πιο βαθειά στα σκατά:

But the Greek people will refuse to take any hardship. This is a matter between some French and German baby-boomers, their government, and twenty Greek families who will happily take more

εγώ προσωπικά συντάσσομαι με αυτό:

I hope we default and the country is freed from the curse of free money that befell it in 1980. Once our politicians have no more money to disburse to the oligarchs, we can start to be proud Europeans.

Είναι η μόνη λύση.

Ζάχαρη είπε...

Επαιξε ρολο και η προσωπικη αγωνια του Σαρκοζυ μηπως τον επισκιασει ο αντιπαλος του Στρός Κάν του ΔΝΤ.
Αν και δεν πιστευω οτι οι εξελιξεις διαμορφωνονται απο αυτους τους παραγοντες,παντως συχνα κρινονται στα σημεια,δεδομενης της καταστασης.
Αυτο ειναι ενα θεμα τελος παντων...
καλησπερα,donaE

heinz είπε...

Έρμιππε, κάτι δεν κατάλαβα: πλάκα κάνεις, ή όντως υπάρχουν πληροφορίες για τέτοια συμφωνία?!

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

@Heinz

Δεν κάνω καθόλου πλάκα.

heinz είπε...

Εστειλα ενα email στο λογαριασμο που παραθέτεις στο προφιλ σου...

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Heinz πέρασε μια ώρα αλλά ακόμη δεν ήρθε τίποτε. Δοκίμασε ξανά.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα
ερμιππε κι εγώ συντάσομαι μαζί σου στο παραπάνω σχόλιο....
απλώς δεν βλέπω άλλη πορεία αγια να ξεφύγουμε από τους "ολιγάρχες"μας από την ολοκλήρωση της ένωσης τηςΕ.Ε.
Δεν είναι καμία παραχώρηση αυτή...είναι η φυσική εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πρίν πολλά χρόνια....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αλλιώς...

xrhxa65

heinz είπε...

Έρμιππε, οι πηγές σου αποδεκνύονται αξιόπιστες :-)
Μετά δε κι από τη δήλωση Τρισέ - που είναι τρομερά σημαντική - ΤΩΡΑ πρέπει να κρατηθούν σφιχτά τα δημοσιονομικά.