Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

-Η καλή έρευνα αγοράς είναι το άπαν κ. Καράογλου

Ο κ. Καράογλου θέλει να γίνει υπουργός. Αυτό είναι γνωστό από παλιότερα. Σήμερα βέβαια, με τόσους πολλούς να έχουν πληγώσει την παράταξη και να την έχουν στείλει μισολιπόθυμη στο καναβάτσο, οι πιθανότητες είναι κάπως περιορισμένες. Αλλά το μέλλον παραμένει ελπιδοφόρα αβέβαιο, ποτέ δεν ξέρεις, Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Η πολιτική κάνει κύκλους, σαν τον τροχό του λούνα πάρκ. Ευχόμαστε λοιπόν στον κ. Καράογλου να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Γιατί όμως ο κ. Καράογλου θέλει να γίνει υπουργός; Αυτό μας το λέει ο ίδιος χωρίς να τον ρωτήσουμε. Απλά για να είναι υπουργός. Επειδή η υπουργική ιδιότητα διαθέτει μια αυταξία. Και επιπλέον, έναν στολίσκο υπηρεσιακών αυτοκινήτων με οδηγούς, πολλούς θεράποντες και συνοδούς και , προ πάντων, πολλούς ανθρώπους που χαιρετούν και προσκυνούν και που είναι κάθε στιγμή έτοιμοι να συμφωνήσουν ενθουσιωδώς και άνευ αντιρρήσεων με τις υπουργικές απόψεις και να γελάσουν ηχηρά και ευτυχισμένα με τα υπουργικά ανέκδοτα. Η υπουργική ιδιότητα είναι ένα στοργικό θερμοκήπιο της ψυχής και του σώματος.

Ο κ. Καράογλου θέλει να γίνει υπουργός μόνον για τα παραπάνω. Γιατί για τα υπόλοιπα δεν είναι σίγουρος ακόμη. Βρίσκεται σε αναζήτηση νέων πολιτικών θέσεων, καθόσον οι παλιές αστόχησαν.

Η πολιτική βλέπετε είναι ένας αθώος και νόμιμος μεταπρατισμός. Αρχικά πηγαίνεις σε ένα σουπερμάρκετ και διαλέγεις προσεκτικά μερικές φρέσκιες πολιτικές θέσεις, προσέχοντας πάντα να είναι τελευταίας εσοδείας. Αν είσαι πιο εναλλακτικός και με περισσότερη φαντασία, προτιμάς μικρά μαγαζιά, από αυτά που πωλούν βιολογικά προϊόντα χωρίς λιπάσματα και ενισχυτικά πρόσθετα. Πηγαίνεις στου Λούλη ας πούμε. Μετά στήνεις στην αγορά τον δικό σου πάγκο και απλώνεις το λαχταριστό εμπόρευμα φωνάζοντας. Περάστε κόσμε, εδώ οι καλές οι πολιτικές οι θέσεις!!! Αν δεν τσιμπήσουν οι πολλοί τα μαζεύεις όπως όπως και ξαναβγαίνεις στην γύρα να ψάξεις καινούργια πραμάτεια. Και η ζωή συνεχίζεται. Το εμπόριο έχει τα πάνω, έχει και τα κάτω του.

Αστεία αστεία ο κ. Καράογλου γίνεται κυνικός και αποκαλύπτεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Ομολογεί ότι μπήκε στην πολιτική χωρίς πυξίδα και όραμα. Από την άλλη μεριά ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει, χωρίς κι' αυτός να το αντιλαμβάνεται. Να, ας πούμε τώρα, Πάσχα που έρχεται, ακούει για κατσικάκι ελληνικής ιθαγένειας, αλλά ρίχνει πονηρεμένος και καμιά ματιά στις σφραγίδες. Για να μην του πουλήσουν οι επιτήδειοι τράγο δεκαετίας που πέρασε νύχτα τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Γι 'αυτό η πολιτική σήμερα θέλει καλή έρευνα αγοράς κ Καράογλου. Οι καιροί άλλαξαν.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: