Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

-Ο δημοσιονομικός εισαγγελέας, η επιλεκτική μνήμη των ταγών και τα μέτρα λιτότητας για την σωτηρία της πατρίδας


Ο κ. Σχοινιωτάκης είναι Γενικός Επίτροπος της Επικράτειας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κάτι δηλαδή σαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά στα δημοσιονομικά ζητήματα, όχι στα αστικά και τα ποινικά. Σε χώρες σαν την δική μας, που τις διακρίνει τόση νοικοκυροσύνη στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, το όνομα του υψηλά ιστάμενου αυτού αξιωματούχου θα έπρεπε να ακούγεται πολλές φορές την ημέρα στα δελτία ειδήσεων, κάνοντας τον κάθε επιτήδειο απατεώνα να τρέμει από φόβο και απόγνωση. Δυστυχώς, όμως, για όλους εμάς, που πληρώνουμε τακτικά τους φόρους μας, ελάχιστοι γνωρίζουν τον κ. Σχοινιωτάκη. Τον μάθανε μόλις πρόσφατα, επειδή ζήτησε να επιστραφεί στα δημόσια ταμεία το μέρος εκείνο των αποδοχών που καταβλήθηκαν σε χρυσά παιδιά από κρατικούς οργανισμούς καθ΄ υπέρβαση του ανωτάτου ορίου αμοιβών, που δεν είναι άλλο από το ύψος τη αμοιβής του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Άσφαιρα πυρά.


Τον Απρίλιο του 2009, η τότε Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον νόμο 3763/2009. Στο άρθρο 36 αυτής της πολύχρωμης κουρελούς οριζόταν ρητώς ότι, "όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί από τα δημόσια νοσοκομεία μέχρι την δημοσίευση του παρόντος θεωρούνται νόμιμες". Γιατί χρειάστηκε να θεωρηθούν νόμιμες; Γιατί απλούστατα δεν ήταν. Ήταν όλες παράνομες. Πόσες ήταν αυτές οι δαπάνες; Επισήμως κανείς δεν γνώριζε, επειδή στην συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που, κατά το άρθρο 75 του Συντάγματος, πρέπει να συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε διάταξη νόμου που συνεπάγεται δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν υπήρχε μνεία του σχετικού ποσού. Εξαρχής λοιπόν το νομοθέτημα προσέκρουε στις απαιτήσεις του καταστατικού μας χάρτη, γεγονός που διέλαθε της προσοχής των πατέρων του έθνους. Ανεπισήμως, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της βουλής εκείνης της συνεδρίασης το ποσόν άγγιζε τα 6 δις €. Ψίχουλα.


Η διάταξη αυτή τσαλαπατούσε επίσης το άρθρο 98 του Συντάγματος, που ορίζει με περισσή σαφήνεια ότι η αρμοδιότητα για τον έλεγχο των δημοσιών δαπανών ουδόλως ανήκει στην νομοθετική εξουσία αλλά, αντίθετα, έχει εκχωρηθεί, από τον συντακτικό νομοθέτη, αποκλειστικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μαζί με το άρθρο 98 πάει περίπατο και το 87, που κατοχυρώνει την διάκριση των εξουσιών και την συνεπαγόμενη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Από κοντά, η Εθνική μας Αντιπροσωπεία, δεν δίστασε να περιποιηθεί λιγάκι και το άρθρο 28 που ως "θεμέλιο για την συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" προσδίδει υπερεθνική ισχύ στις κοινοτικές οδηγίες, οι οποίες εν προκειμένω ήταν αυτές που παραβιάσθηκαν μαζικά, για να παραχθούν οι παράνομες συσσωρευμένα δαπάνες των 5-6 δις €. Για όσους μάλιστα διατηρούν και τις ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχει ήδη και η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με αριθμό C-481/2006 (18/12/2007/ - Επιτροπή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας) που επιβεβαιώνει την μπαγαμποντιά.


Για την ιστορία του πράγματος, να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ομορφιά ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι τότε 151 γαλάζιοι, -συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του καταλληλοτάτου "δεν παίζω με τους θεσμούς" αλήστου μνήμης τέως πρωθυπουργού μας-, υπό τις διαμαρτυρίες και τις κατάρες του συνόλου της αντιπολίτευσης. Προς χάριν της ιστορίας και πάλι, να σημειώσουμε ότι παρόμοιες διατάξεις ψηφίσθηκαν και το 2001 και 2005, γιατί και τότε οι προμήθειες των νοσοκομείων ήταν εξίσου παράνομες. Και τέλος, για την ιστορία του μέλλοντος αυτή τη φορά, να πούμε ότι η ίδια διάταξη θα χρειασθεί να ψηφισθεί και προσεχώς, διότι οι προμήθειες των νοσοκομείων εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι παράνομες. Και ως παράνομες βάναυσα υπερτιμολογημένες.


Τι έκανε για όλα αυτά ο κ. Σχοινιωτάκης; Τουμπεκί και μάλιστα ψιλικομμένο. Ουδόλως ενοχλήθηκε. Και ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε προ τριμήνου την πληρωμή μέρους των οφειλών των νοσοκομείων προς την αλητεία των προμηθευτών, σεβόμενο τους "νομιμοποιητικούς της παρανομίας" νόμους της βουλής και γράφοντας στα παλαιά του υποδήματα την υπερκείμενη Συνταγματική Έννομη Τάξη και το καθήκον της κατά τα άλλα τυφλής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια. Πάρα πολλά. Περισσότερα από αυτά που θα μας περισσέψουν από τα μέτρα που, σήμερα και προσεχώς, θα κάνουν τον ελληνικό λαό να στενάξει.


Τώρα, με περισσό λαϊκισμό, οι ταγοί έρχονται και ζητούν την επιστροφή των χρημάτων των γκόλντεν μπόιζ. Λησμονώντας ότι, όλοι αυτοί οι άξιοι μάνατζερ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από καλόπιστοι τρίτοι, που αμοίβονταν σύμφωνα με τις αποφάσεις των κρατικών λειτουργών. Ο κ. Παναγόπουλος, ας πούμε, εγκατέλειψε την πολλά υποσχόμενη καρριέρα του στον ιδιωτικό τομέα και δέχθηκε να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο θυσιαζόμενος, από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, με αμοιβή μόλις 350.000 € ετησίως. Την αμοιβή αυτή δεν την αποφάσισε ο ίδιος. Την όρισαν με Κοινή Υπουργική Απόφασή τους οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Και η επιστροφή τέτοιων χρημάτων στα ταμεία του κράτους γίνεται με πράξεις καταλογισμού στους προϊσταμένους αυτούς. Ρουσόπουλος, Αλογοσκούφης και κάτι τέτοια παρόμοια, εάν δεν κάνω λάθος. Ας ζητήσει λοιπόν ο κ. Σχοινιωτάκης από εκεί τα χαμένα χρήματα. Ακίνητη περιουσία υπάρχει. Μπορεί να εκποιηθεί. Και ας ζητήσει από την βουλή την διερεύνηση των πολιτικών και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για την δημιουργία των παράνομων οφειλών των νοσοκομείων, που με τόση ευκολία νομιμοποιούνται από τις συνάξεις των εκλεκτών πατέρων του ελληνικού έθνους. Κακλαμάνης, Αβραμόπουλος και κάτι παρόμοια, εάν δεν κάνω λάθος. Όλα τα άλλα είναι χάντρες και καθρεφτάκια για αφελείς ιθαγενείς.


Ας τα ζητήσουν όλα τα παραπάνω και οι ίδιοι οι ταλαίπωροι ιθαγενείς. Που βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν. Δεν ξέρουν ότι όλοι αυτοί, οι προκαλέσαντες, διαθέτουν όνομα, επώνυμο και διεύθυνση κατοικίας;


Υπενθυμίζουμε ότι οι προμήθειες των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων εξακολουθούν και σήμερα να είναι παράνομες. Τώρα τα παρόμοια λέγονται Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη και κάτι τέτοια εάν δεν κάνω λάθος. Και η επόμενη "νομιμοποιητική διάταξη" θα ψηφισθεί με ονομαστική ψηφοφορία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά. Στον ρόλο της αγανακτισμένης αντιπολίτευσης, σε αυτό το νέο υπερθέαμα, θα σκίζουν τα ρούχα τους οι πατέρες της ΝΔ με τους μόνιμους μαϊντανούς. Τον Καραττζαφέρη, τον Τσίπρα και την Παπαρήγα.





υστ. Για την ενημέρωση του κ. Σχοινιωτάκη: Παρόμοιες "νομιμοποιητικές" διατάξεις κατέθεσε τα τελευταία 5 χρόνια δις εις την βουλή και ο καθηγητής Πάκης Παυλόπουλος. Για τις μικροδαπάνες των ΟΤΑ. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

buzz it!

2 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Έτσι ακριβώς!
Η διαχρονική συνεργα-ΣΙΑ των κομμάτων "εξουσίας", με σκοπό την μη τήρηση του Συντάγματος προκειμένου να καλύψουν τα λερωμένα τ' άπλυτα.
Η προσπάθεια δε των σημερινών "ηγετών" τους, να διαγράψουν το βεβαρυμένο παρελθόν τους με εύηχες δηλώσεις του τύπου:
-Δεν "χρωστάω" σε κανέναν.
-Δεν έχω να δώσω λόγο σε κανέναν.
-Όποιοι προσέβαλαν...δεν έχουν θέση κ.λ.π....
πείθουν μόνον αυτούς που συνεχίζουν να κρέμονται από τα κομματικά μπαλκόνια.
Λες και και δεν τους έχουν φτύσει ένα σωρό φορές.
Εκεί όμως "πιστοί", συνεχίζουν να στρατεύονται υπερασπιζόμενοι τα λεφτά των άλλων, ενώ νομίζουν, ανοήτως, ότι υπερασπίζονται τις "ιδέες" τους.

Η συνεχής αποκάλυψη δε, των πεπραγμένων των ημερών τους, αντί να συγκλονίζει και να διεγείρει νοητικές εκφάνσεις, τους πεισμώνει ακόμα πρισσότερο, νομίζοντας ότι αυτή την φορά θα δικαιωθούν.

Σε κόντρα λοιπόν των αλαφροίσκιωτων, συνέχισε αγαπητέ και φίλτατε Έρμιππε να ξεστραβώνεις.

Ανώνυμος είπε...

έτσι ακριβώς...και για εμένα.....

και επειδή δεν είναι μόνο αυτά αλλά και άλλα -ίσως όχι και τόσο μεγάλα αλλά εξίσου σημαντικά θα έλεγα...ποιός έιναι εκείνος ο μηχανισμός που θα έδινε σε κάποιον το δικαίωμα να ασκήσει δίωξη κατά τέτοιων αποφάσεων; υπάρχει καποιος μηχανισμός;
Δεν είναι αρκετό το ξεστάβωμα πιστεύω .....πρέπει να υπάρξει κάποιος μηχανισμός....έτσι ώστε να"εξαναγκαστεί" κατά κάποιον τρόπο αυτός ο κος Σχοινιωτάκης να ενεργήσει.....

xrhxa65