Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

-Βουλευτές (με σταυρό)


Άρθρο 39

Στο τέλος του δευτέρου εδαφίου της δεύτερης παραγράφου 4 του άρθρου 114Α του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β', ΦΕΚ 51 Α'/10-4-1997), όπως προστέθηκε με την παράγραφο Δ4 του άρθρου 14 της απόφασης 6483/6-12-2001 της Ολομέλειας της Βουλής "για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής" και αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 της απόφασης 6573/4060/18-6-2003 της Ολομέλειας της Βουλής "τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής", προστίθεται εδάφιο ως εξής:


"Τα προηγούμενα εδάφια εφαρμόζονται αναλόγως για τους μετακλητούς και απεσπασμένους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στην Βουλή κατά τον χρόνο λήξης των εργασιών της ΙΑ' περιόδου της Βουλής καθώς και για τους υπαλλήλους, απεσπασμένους και μετακλητούς που υπηρετούν στην Βουλή κατά τον χρόνο δημοσίευσης του παρόντος ή και κατά τον χρόνο λήξης των εργασιών της ΙΒ' περιόδου της Βουλής, ανεξάρτητα από την υπηρεσία από την οποία προέρχονται και τον χρόνο υπηρεσίας τους στην Βουλή. Η σχετική αίτηση των ανωτέρω υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την συμπλήρωση τριών (3) μηνών από την λήξη των εργασιών της ΙΒ' περιόδου της Βουλής.

(από το ΦΕΚ 126 Α'/2-7-2008).


Αυτή λοιπόν είναι η διάταξη που είναι υποχρεωμένος άνευ ετέρου να εφαρμόσει ο νομοταγής κ. Πετσάλνικος, για να αποκτήσει το εθνικό μας Κοινοβούλιο άλλους 232 φρέσκους και γεμάτους όρεξη για παραγωγική εργασία νέους υπαλλήλους. Έτσι όπως την βλέπετε. Στο τέλος της παραγράφου Α, που τροποποιήθηκε με την απόφαση Β, που είχε αντικατασταθεί από την διάταξη Γ, που συμπληρώθηκε με την προσθήκη Δ', προστίθεται εδάφιο Ε' ως εξής: "Φέρτε και σεις 100 δικούς σας και κάντε τουμπεκί για να τελειώνουμε. Λεφτά υπάρχουν".

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακρυά και να ασχοληθεί με το κατάπτυστο περιεχόμενο. Και μόνον ο βιασμός της ελληνικής γλώσσας θα ήταν αρκετός για να διαπιστώσει κανείς το επίπεδο των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον αυτής της χώρας. Μετρήστε πόσες φορές παρατίθεται η λέξη "βουλή" μέσα σε μια μόνο πρόταση. Πέντε. Ενώ θα αρκούσε μόνο μία.

Έψαξα να βρώ και την αιτιολογική έκθεση της διάταξης. Ζητείται βλέπετε υποχρεωτικά από το άρθρο 74 του Συντάγματος. Πλην ματαίως. Μάλλον θα την ξεχάσανε πάνω στις φούριες τους. Κοίταξα και την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου. Που ορίζει ότι "δεν εισάγεται για συζήτηση νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που αποσκοπεί στην τροποποίηση διάταξης νόμου, αν δεν έχει καταχωρηθεί στην αιτιολογική έκθεση ολόκληρο το κείμενο της διάταξης που τροποποιείται, και στο κείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης ολόκληρη η νέα διάταξη, όπως διαμορφώνεται με την τροποποίηση". Πίκρα και εκεί. Τίποτε.

Μετά διάβασα στην πρώτη σελίδα της κυριακάτικης Süddeutsche Zeitung κάτι προβοκατόρικα που λέγανε ότι, στην Αθήνα, κάποιοι μασκοφόροι νεανίες δείρανε έναν αρχισυνδικαλιστή ονόματι Yannis Panagopoulos, γιατί τα παιδιά θέλανε την κρίση να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες και αυτός μάλλον δεν συμφωνούσε και τους νευρίασε. Ωραία δουλειά κι αυτή. Να φορτώνονται τα βάρη αυτοί που δεν φταίνε.

Μετά σκεφτόμουν εκείνο το παλικάρι τον Κουκοδήμο. Τι να σου κάνει το παιδί, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, προσπαθεί αλλά άμα αντιστέκεται το σύστημα. Και η Ράπτη έκανε στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση της οργάνωσης Αγάπη που την έχει επίτιμο πρόεδρο και ήρθε και μίλησε στις κυρίες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Τζιτζικώστας δεν ήταν γιατί είχε πάει ταξίδι στην Μελβούρνη να τακτοποιήσει την ομογένεια. Ούτε ο Γκιουλέκας, γιατί είχε πολλές πίτες στις τοπικές και έτρεχε και δεν έφτανε. Εν τω μεταξύ την Όλγα την Κεφαλογιάννη την έκανε σκιώδη υπουργό ο Σαμαράς και άφησε απέξω τον Μιλτιάδη τον Βαρβιτσιώτη γιατί ήταν με την Ντόρα. Και η Όλγα δηλαδή με ποιον ήτανε; Δεν κατάλαβα. Θα κάνει και τον Σταϊκούρα τώρα. Είχε και ένα άρθρο στην Καθημερινή προχθές η κόρη της Πετραλιά. Δεν μασούσε τα λόγια της. Να στρωθούμε στην δουλειά, αλήθειες έλεγε. Πάντως στην Αθήνα αν δεν τα βρει με τον αρχηγό ο Κακλαμάνης μάλλον ο Άρης θα κατέβη. Διάβασα και κάτι που έγραψε σε ένα σάιτ τις προάλες, ότι είναι περήφανος που πάνω από τα μικρά και μίζερα βάζει πάντα τα συλλογικά και τα εθνικά. Καλά κάνανε και τον δείραν τον Panagopoulos. Δεν θα πληρώνει ο κοσμάκης τις μαλακίες των άλλων.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: