Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

-Αυτά τα γελοία υποκείμενα κρατούσαν το τιμόνι της χώρας


Αυτά τα γελοία υποκείμενα, αυτά τα απίθανα γουρούνια, κρατούσαν στα χέρια τους, κοντά έξι χρόνια, τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας.


Ο πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για τα έγγραφα, προφανώς επειδή βαριόταν. Και ο Αγγέλου δεν ήταν διευθυντής του γραφείου αλλά φιλαράκι που εξυπηρετούσε την κατάσταση μέχρι να τελειώσει η αγγαρεία.


Αλληλογραφία δεν ανταλάσσανε με τους υπουργούς και τα στελέχη της διοίκησης, μια και τα λέγανε φιλικά στο τηλέφωνο.


Ούτε στις επιστολές που δεχόντουσαν απαντούσαν. Και πως να απαντήσουν, αφού δεν μπαίναν, λέει, στην ουσία των θεμάτων. Δεν είχαν αρμοδιότητα.


Την επιστολή για το Βατοπέδι την διάβασε πρόχειρα και δεν την κατάλαβε. Ότι κατάλαβε τέλος πάντων το διαβίβασε τηλεφωνικά στον Πέτρο Δούκα.


Σήμερα έχουν το θράσος να εκλογικεύουν την αθλιότητα τους, περιγράφοντας την απόλυτη και εγκληματική ανευθυνότητα και την χυδαία οκνηρία και αδιαφορία τους ως διοικητική πρακτική.


Απολαύστε απανθίσματα από την κατάθεση Αγγέλου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της βουλής. Εάν υπήρχε δικαιοσύνη και οργανωμένοι θεσμοί στην χώρα, θα έπρεπε να έχουν ήδη κινηθεί κατεπείγουσες διαδικασίες διώξεων για ομολογημένη βαριά παράβαση καθήκοντος. Καθώς και διαδικασίες άμεσης καθαίρεσης από το αξίωμα του βουλευτή, αυτού του άθλιου παρασίτου που παρίστανε τον πρωθυπουργό. Τουλάχιστον αυτό. Και όμως. Αυτός ο γελοίος άνθρωπος μισθοδοτείται σήμερα πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, -και σε πολύ λίγο καιρό από το αίμα του-, και κυκλοφορεί στις παραλίες και στις ταβέρνες με 19 φρουρούς που του παρέχει η ελληνική πολιτεία. Δεν είναι αδικία. Είναι ντροπή και προσβολή για κάθε έναν από εμάς που αγωνίζεται για να βγάλει το ψωμί του.




....Παράλληλα, ο κος Αγγέλου, διαβεβαίωσε την Επιτροπή, ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί για την επιστολή του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς «ο Πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για τις επιστολές».


Άλλο τόσο, ο κος Αγγέλου αποποιήθηκε την ιδιότητα του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, περιοριζόμενος στο ρόλο του «συνεργάτη».

Και με την ιδιότητα αυτή, απευθύνθηκε τον Ιούλιο του 2004 στον Πέτρο Δούκα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την αποδοχή μιας επιστολής διαμαρτυρίας των φορέων της Ξάνθης κατά της Μονής Βατοπαιδίου - μιας επιστολής που, όπως είπε, διάβασε στα πρόχειρα χωρίς να την καταλάβει και που απλώς «διαβίβασε» τηλεφωνικά στον Πέτρο Δούκα.

ο κος Αγγέλου ανέφερε ότι το γραφείο δεν θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό γι' αυτήν, ούτε να απαντήσει και στον κο Ψωμιάδη.
«Το γραφείο Πρωθυπουργού δεν έμπαινε ποτέ στην ουσία των θεμάτων των επιστολών. Δεν είχε τέτοιο ρόλο και τέτοια αρμοδιότητα. Πήγαινε στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς. Και στην περίπτωση αυτή, αποδέκτες της επιστολής του νομάρχη ήταν το μισό υπουργικό συμβούλιο».

«Με συγχωρείτε, αλλά στην υπόθεση του κ. Παυλίδη, πήρατε τον κ. Παυλίδη εσείς ο ίδιος, τον ενημερώσατε για μια υπόθεση που ωχριά μπροστά σ' αυτήν» αντέδρασε ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Αυτό είναι άσχετο» απάντησε ο μάρτυς. «Όταν υπάρχει αλληλογραφία σας εξήγησα τι γίνεται».

buzz it!

2 σχόλια:

Σπύρος Ντόβας είπε...

από θλιβερό μέχρι εξοργιστικό...

θέλω να σε ρωτήσω, (καθώς μου φαίνεται ότι έχεις κάποια ορατότητα ή/και επαφή με την βάση της ΝΔ), ποια και πόση είναι η ευθύνη τους;

Πιάσε από κάτω προς τα πάνω, ψηφοφόροι, εγγεγραμμένοι, περιφερειακά στελέχη (κομματάρχες), πολιτευτές και ΟΤΑτζήδες, βουλευτές, υπουργοί. Βάλτους και αυτούς στο κάδρο μαζί με τον μη-μου-άπτου, πληζ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού είμαστε όλοι υπερηλίθιοι και δεν σηκωνόμαστε -τουλάχιστον όσοι είναι μέλη των κομμάτων- να φύγουμε μαζικά, και να τους αφήσουμε σύξυλους καλά να πάθουμε. Αν κάτσουμε και γράψουμε όλα όσα έχουν πει όλα αυτά τα λαμόγια που έχουν καταντήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε Φασιστικό Ξενοδούλειο θα μας πέσουν τα μαλλιά. Τι να πεις για τον προηγούμενο που ο κάθε επόμενος είναι τρισχειρότερος. Εκεί που βρίζεις τον έναν και λές τα χω δει όλα σου 'ρχεται ο επόμενος και σου πέφτουν τα μαλλιά μ' αυτά που κάνει. Παιδιά! κάτι κάνουμε λάθος κι εμείς! δεν γίνεται να βρέχει προδότες, μαλάκες και επαγγελματίες loosers μονίμως, μόνο στην Ελλάδα... Πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε...
Σοφία