Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

-Τέρμα η γκρίνια. Προτάσεις στον πρωθυπουργό!!!


Η γκρίνια δεν είναι καλό πράγμα και, μάλλον, όποιος γκρινιάζει πολύ το κάνει για να κρύψει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει με ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις τα προβλήματα. Χρειάζονται προτάσεις. Ας προτείνουμε λοιπόν.

Αντιγράφω από τα σημερινά ΝΕΑ:

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αναµένεται να επαναλάβει αυτή την εβδοµάδα τις επισκέψεις του στην περιφέρεια παράλληλα µε τη σύγκληση διαφόρων κυβερνητικών συσκέψεων που θα δώσουν την εικόνα ότι η κυβέρνηση λειτουργεί και παίρνει αποφάσεις ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται πανταχόθεν.

Και αντιπροτείνω:

Αντί ο πρωθυπουργός να αρχίσει για μια ακόμη φορά να αλωνίζει σαν ανέμελος πραματευτής την ελληνική "περιφέρεια" καίγοντας πετρέλαια, (και αναγκάζοντας και τα δυστυχή συνεργεία γιαουρτωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να τον ακολουθούν ξεσπιτωνόμενα αναιτίως), -όλα αυτά φυσικά στα διαλείμματα των άπειρων ταξιδιών του ανά τον κόσμο, πολλών εκ των οποίων η σκοπιμότητα είναι δύσκολο να εξηγηθεί-, να κάτσει λίγες ημέρες και να εργαστεί στο γραφείο του στην Αθήνα.

Και αντί να αρχίσει να συγκαλεί δήθεν συσκέψεις, από εκείνες που "δίνουν την εικόνα" ότι η κυβέρνηση του βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό, να παρατήσει την επικοινωνία και να προσανατολισθεί στην παραγωγή πραγματικού έργου. Και ας μην στενοχωριέται και ανησυχεί. Το πραγματικό έργο, αυτό που προκύπτει αντικειμενικά από αριθμούς και μετρήσιμα μεγέθη δεν χρειάζεται επικοινωνίες, δημοσιογραφικές συμμαχίες και φιλικά συγκροτήματα για να "επικοινωνηθεί". Προσλαμβάνεται από τον κόσμο αυτόματα, γιατί είναι κάτι πάνω στο οποίο σκοντάφτεις σε κάθε σου βήμα, όσο κακοπροαίρετος και αν είσαι. Και μετά φαίνεται στα χαμόγελα και την ανανεωμένη εμπιστοσύνη. Τα άτομα καμιά φορά μπορεί. Αλλά οι λαοί όχι. Ποτέ δεν είναι αχάριστοι.

Συνεχίζω να αντιγράφω από τα σημερινά ΝΕΑ:

Στις επαφές αυτές, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να επαναλαµβάνει ότι “δεχόµαστε επίθεση από παντού, είµαστε σε πόλεµο. Θα πρέπει να κρατηθούµε όρθιοι αν θέλουµε να τα καταφέρουµε”.

Και συνεχίζω να αντιπροτείνω:

Ήτανε μια φορά και έναν καιρό ένα βοσκόπουλο, που επειδή βαριόταν ολημέρα μοναχό στο βουνό με τα πρόβατα και επειδή δεν του άρεσε και η φλογέρα, έπαιζε συνέχεια το παιχνίδι με τον ψεύτικο κακό λύκο, για να διασκεδάζει και να γελάει τρομάζοντας και αναστατώνοντας τους άλλους τσομπάνηδες του χωριού. Μέχρι που ένα πρωί αυτός ο λύκος, που μέχρι τότε ήταν δήθεν και για πλάκα, ήρθε πραγματικά. Επειδή, όμως, στο μεταξύ, οι άλλοι τσομπάνηδες δεν πιστεύανε πλέον το βοσκόπουλο, μια και είχανε βαρεθεί τις κοροϊδίες και τα παρόμοια, δεν πήγαν να βοηθήσουν και έμεινε μόνος ο λύκος να αλωνίζει στο κοπάδι και πάνε και τα πρόβατα και πάει και το ξύπνιο το βοσκόπουλο μαζί και μετά ήταν απαρηγόρητοι όλοι στο χωρίο και κλαίγανε και φωνάζανε και χτυπιόντουσαν και ζήσανε αυτοί κακά και μεις χειρότερα. Γι' αυτό και για να μην πάθουμε και μεις τα ίδια, και μετά κλαίμε και χτυπιόμαστε όταν θα είναι πολύ αργά, πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια και να μην ξεγελάμε τους συνανθρώπους μας (αυτό είναι η πρόταση). Γιατί από αυτούς θα περιμένουμε να μας βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές, όταν θα έρχονται κοπάδια κοπάδια οι αληθινοί κακοί λύκοι. Και τότε ούτε αστεία θα έχει ούτε τίποτε. Όλοι όπου φύγει φύγει θα είναι.

Και συνεχίζω να αντιπροτείνω:

Να μας πει ο κ. Παπανδρέου με αριθμούς και ημερομηνίες τι εννοεί όταν μας λέει "θα τα καταφέρουμε". Θα καταφέρουμε να γίνουμε πολύ πλούσιοι; Όπως το 2008 ας πούμε ή μήπως περισσότερο; Είμαστε όντως στα δύσκολα και θα αναγκαστούμε να κάνουμε μικρές οικονομίες για κάνα δυό χρόνια; Ή μήπως για πιο πολύ ακόμη; Είμαστε πολύ χειρότερα από άσχημα και θα γίνουμε μάλλον σαν την Βουλγαρία ή την Αλβανία αλλά θα είμαστε και τότε ευτυχισμένοι επειδή θα έχουμε διατηρήσει την ανθρωπιά μας; Ή κι αυτό παίζεται; Θα σκοτωνόμαστε στους δρόμους αλλά αυτό δεν θα πειράζει επειδή όποιος κερδίζει θα διορίζεται μετά στην ΔΕΗ και θα παίρνει και επίδομα τύψεων;

Να μας πει λοιπόν ο πρωθυπουργός επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Α! Και καλού κακού ας μην ξεχάσει να ανάψει και κάνα κερί. Που ξέρεις;

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: